a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Geigerteller: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 Geigertellers getest en goedgekeurd in ons nieuwste onderzoek, speciaal voor jou samengesteld.

Unser Favorit: Gq Geigerteller

Gq Geigerteller
★★★★★

Unser Favorit: Hancaner Geigerteller

Hancaner Geigerteller
★★★★★

Unser Favorit: Kknoon Geigerteller

Kknoon Geigerteller
★★★★★

Unser Favorit: Gq Geigerteller

Gq Geigerteller
★★★★★

Unser Favorit: Tonysa Geigerteller

Tonysa Geigerteller
★★★★★

Unser Favorit: Carpower Geigerteller

Carpower Geigerteller
★★★★★

Unser Favorit: Msfe Geigerteller

Msfe Geigerteller
★★★★★

Unser Favorit: Tonysa Geigerteller

Tonysa Geigerteller
★★★★★

Unser Favorit: Fockety Geigerteller

Fockety Geigerteller
★★★★★

Unser Favorit: Supyini Geigerteller

Supyini Geigerteller
★★★★★

In onze steeds veranderende wereld zijn we constant op zoek naar wegen om ons te beschermen tegen onzichtbare bedreigingen. Een van die onzichtbare bedreigingen is radioactieve straling. Je wilt graag op een veilige en efficiënte manier inzicht hebben in eventuele radioactieve straling in je omgeving. Daarom hebben we de 10 beste Geigertellers op de markt onder de loep genomen. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan en de producten op verschillende criteria getest. Of je nu een huiseigenaar bent die op zoek is naar een eenvoudig te gebruiken hulpmiddel om de veiligheid van je huis te controleren, of een professional die een betrouwbaar en nauwkeurig instrument nodig heeft voor veldwerk, er is een Geigerteller in deze lijst die perfect bij jouw behoeften past. Laten we samen de resultaten ontdekken van ons nieuwe onderzoek naar de ‘Top 10 Geigertellers’.

Een Geigerteller, ook bekend als een Geiger-Müllerteller, is een apparaat dat jij kunt gebruiken om radioactieve straling te detecteren en te meten. Deze handige tool zet onzichtbare en potentieel schadelijke radioactieve deeltjes om in hoorbare klikken en zichtbare metingen, zodat jij veilig en geïnformeerd kunt blijven in omgevingen waar mogelijk straling aanwezig is.

Check Uit

Onze favoriet #1

Gq Geigerteller

Gq Geigerteller

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De GQ Geigerteller is een draagbaar apparaat, ontwikkeld door GQ Electronics USA, perfect voor zowel binnen- als buitengebruik. Met audiovisuele indicaties en een dot matrix LCD-display, krijg je real-time informatie over straling, tot op de seconde nauwkeurig. De GQ Geigerteller is voorzien van een USB-datapoort, handig voor aansluiting en opladen met de bijgeleverde software. Het grote front en de tekstmodus zorgen voor gemakkelijk leesbare data, zoals CPM, datum, tijd, verstreken tijd, uSv/h, mR/h en nog veel meer. De real-time grafische modus biedt je visuele weergaves van stralingsveranderingen in real-time, waarmee je veranderingen in de gegevens moeiteloos kunt waarnemen.

 • Voordeel 1: Deze Geigerteller van GQ is draagbaar en ontworpen voor zowel binnen- als buitengebruik. Dit betekent dat jij hem overal mee naartoe kunt nemen en dat jij niet beperkt bent tot het meten van straling in één bepaalde ruimte.
 • Voordeel 2: Met de audio/visuele indicaties en het dot matrix LCD-display kun jij real-time gegevens per seconde registreren. Dit zorgt ervoor dat jij onmiddellijk op de hoogte bent van veranderingen in stralingsniveaus.
 • Voordeel 3: Dankzij de USB-datapoort kun jij de Geigerteller aansluiten op jouw computer en het apparaat opladen. Bovendien wordt dit product geleverd met GQ soft Geigerteller software zodat je eenvoudig gegevens kunt bijhouden en analyseren op jouw PC.
 • Voordeel 4: Het grote front en de tekstmodus maken het lezen van gegevens gemakkelijk. Het geeft je maximale informatie zoals CPM, Datum, Tijd, Verstreken Tijd, μSv/u, mR/u enz.
 • Voordeel 5: De real-time grafische modus toont visuele real-time stralingsveranderingen, waardoor het veel gemakkelijker wordt om gegevensveranderingen te observeren. Dit maakt het voor jou makkelijker om veranderingen in stralingsniveaus in de gaten te houden en passende maatregelen te nemen.
 • Nadeel 1: Het product geeft aan dat het een USB-datapoort heeft voor aansluiting/opladen met PC GQ zachte Geigerteller-software. Dit betekent dat je altijd een computer of laptop nodig hebt om je gegevens te uploaden en de Geigerteller op te laden. Als je in een gebied bent waar je geen toegang hebt tot elektriciteit of een computer, kan dit een probleem zijn.
 • Nadeel 2: De real-time grafische modus kan voor sommige mensen ingewikkeld en verwarrend zijn om te gebruiken en te begrijpen. Hierdoor kunnen ze mogelijk niet optimaal gebruik maken van deze functie.
 • Nadeel 3: Hoewel er wordt benadrukt dat de Geigerteller een grote front en tekstmodus heeft voor gemakkelijk lezen, kan het voor mensen met zichtproblemen nog steeds moeilijk zijn om de gegevens op het display te lezen.
 • Nadeel 4: Het apparaat is ontwikkeld door GQ Electronics USA. Dit kan suggestief zijn dat er extra kosten kunnen zijn voor internationale verzending of ondersteuning als je buiten de VS woont. Bovendien kan het zijn dat de gebruikershandleiding uitsluitend in het Engels is.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving vermeldt niet of de Geigerteller bestand is tegen water of extreme weersomstandigheden. Hierdoor is het mogelijk dat het apparaat beschadigd raakt bij gebruik in ruwe of ongunstige omgevingen.

Onze favoriet #2

Hancaner Geigerteller

Hancaner Geigerteller

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Hancaner Geigerteller is een hoogwaardige stralingsdetector met een siliconen coating voor comfort en duurzaamheid. Het apparaat staat bekend om zijn hooggevoelige telbuis, die specifiek ontworpen is voor het projecteren van omgevingsradioactiviteit en het herkennen van kernstraling en elektromagnetische straling. Uitgerust met een LCD-kleurenscherm, toont het multifunctionele bewakingspagina’s en geeft het real-time informatie weer over de actuele dosis, cumulatieve meting, opgeslagen dosis, en gemiddelde waarden. Het is perfect voor het meten van kleine veranderingen in stralingsniveaus, en zeer gevoelig voor de meest gebruikte nucliden. Met drie alarmmodi (geluid, licht, trilling), waarschuwt het jou wanneer de doseringssnelheid en de cumulatieve dosis de ingestelde drempelwaarden overschrijden.

 • Voordeel 1: De Geigerteller van Hancaner is gemaakt van hoogwaardig materiaal, heeft een siliconen gecoat design en is antislip en druppelbestendig. Dit maakt het een duurzaam en gebruiksvriendelijk product dat ook nog eens aangenaam aanvoelt.
 • Voordeel 2: Deze Geigerteller maakt gebruik van een hoogwaardige telbuis met hoge herkenningsgevoeligheid. Dit is vooral nuttig voor de bewaking van de omgevingsradioactiviteit en het herkennen van sporen van kernstraling en elektromagnetische straling.
 • Voordeel 3: Het geconfigureerde lcd-kleurenscherm met multifunctionele bewakingspagina’s geeft in real-time details weer zoals de huidige dosisprestaties, de gecumuleerde meetwaarde, de gecumuleerde opgeslagen dosisprestaties, de maximale waarde, de gemiddelde waarde, de startdatum en de gecumuleerde tijd. Dit zorgt voor nauwkeurigheid en gemak.
 • Voordeel 4: De detector is speciaal ontworpen voor het meten van röntgen-, id- en ß-straling. Deze is optimaal voor het meten van kleine veranderingen in het stralingsniveau en heeft een hoge gevoeligheid voor de meest gebruikte nucliden. Hierdoor ben je verzekerd van nauwkeurige metingen.
 • Voordeel 5: De Geigerteller heeft drie alarmmodi met toon-/licht-/trilalarm. Als de dosissnelheid of de cumulatieve dosis boven de ingestelde drempelwaarde komt, word je gewaarschuwd. Je kan de drempelwaarden voor de dosis en cumulatieve dosis bovendien handmatig instellen. Dit creëert een veilige en gepersonaliseerde gebruikerservaring.
 • Nadeel 1: Ondanks dat het product van hoogwaardig materiaal is gemaakt en is gecoat met siliconen voor antislip en druppelbestendigheid, wordt er niets vermeld over waterbestendigheid. Het kan dus zijn dat de Geigerteller van Hancaner niet bestand is tegen water of vochtige omstandigheden, wat een probleem kan zijn als je het wilt gebruiken in een buitenomgeving.

  Nadeel 2: Het apparaat werkt met een hoogwaardige telbuis met hoge herkenningsgevoeligheid. Hoewel dit kan betekenen dat het apparaat zeer gevoelig is voor het opsporen van straling, kan het ook betekenen dat het gevoelig is voor valse positieven of dat het gevoelig is voor interferentie van andere apparaten.

 • Nadeel 3: De beschrijving geeft aan dat de geigerteller een LCD-kleurenscherm heeft. Dit kan moeilijk te lezen zijn in helder zonlicht of voor gebruikers met kleurenblindheid, wat de bruikbaarheid van het apparaat kan beperken.
 • Nadeel 4: Hoewel de detector nauwkeurige metingen uitvoert van verschillende soorten straling, wordt er niet gespecificeerd hoe nauwkeurig de metingen zijn. Daardoor weet je niet zeker of je vertrouwt op de meest nauwkeurige gegevens.
 • Nadeel 5: Het apparaat biedt drie alarmmodi, maar er wordt niets vermeld over stil alarm of mute functies. Dit kan storend zijn als de Geigerteller in een stille omgeving wordt gebruikt, aangezien het de enige manieren zijn om te waarschuwen voor gevaarlijke stralingsniveaus.

Onze favoriet #3

Kknoon Geigerteller

Kknoon Geigerteller

Waarom we het gekozen hebben

De KKmoon Geigerteller is een hoogwaardige stralingsdetector, gemaakt van slijtvast materiaal en voorzien van een siliconen coating die zorgt voor een prettige grip en extra duurzaamheid. Het apparaat maakt gebruik van een kwalitatieve telbuis en is uitermate gevoelig voor het detecteren van omgevingsradioactiviteit, kernstraling en elektromagnetische straling. De ontvanger meet specifiek röntgen-, gamma- en β-straling, en is ideaal voor het oppikken van subtiele wijzigingen in stralingsniveaus. Je hebt de beschikking over een lcd-kleurenscherm, waarop je onder meer het huidige dosistempo, de opgeslagen cumulatieve dosis en gemiddelde waarden in real-time kunt zien. Met drie alarmmodi – geluid, licht en trilling – ben je direct op de hoogte zodra de straling de door jou ingestelde drempelwaarde overschrijdt. Deze solide en gebruiksvriendelijke Geigerteller biedt je de mogelijkheid om je omgeving veilig en geïnformeerd te analyseren.

 • Voordeel 1: Dankzij het kleine formaat van de GQ Geigerteller, is het een heel draagbare optie. Dit is ideaal als je vaak op pad bent en een betrouwbare geigerteller nodig hebt om mee te nemen.
 • Voordeel 2: De audio-visuele weergave van deze Geigerteller maakt het gemakkelijk om de metingen te begrijpen, zelfs als je geen expertise in stralingsdetectie hebt. Je hoort en ziet duidelijk wanneer en waar er verhoogde stralingsniveaus zijn.
 • Voordeel 3: Deze Geigerteller heeft een USB-aansluiting, wat handig is voor gegevensoverdracht naar je pc. Je kunt heel eenvoudig data overzetten en opslaan, perfect voor later analyse of documentatie.
 • Voordeel 4: Met de LED voor visuele signalering kun je per direct en duidelijk waarnemen wanneer er straling wordt gedetecteerd. Dit is met name nuttig in luidruchtige omgevingen waar je de audiosignalen misschien niet hoort.
 • Voordeel 5: De GQ Geigerteller is uitgerust met een grafisch display, wat betekent dat je de meetresultaten meteen kunt zien, in real-time, en op een duidelijke en visuele manier. Het interpreten van de gegevens was nog nooit zo gemakkelijk.
 • Nadeel 1: Door de kleine omvang van de GQ Geigerteller kan het moeilijk zijn om deze te bedienen, vooral voor mensen met grote handen of voor mensen die in moeilijke omgevingen werken waar fijne motoriek moeilijk te beheersen is.
 • Nadeel 2: De Geigerteller van het merk GQ baseert zijn waarschuwingssystemen op audio-visuele signalen. Mocht je gehoor- of zichtbeperkingen hebben, dan zou dit een aanzienlijke barrière kunnen vormen voor het effectief gebruiken van deze Geigerteller.
 • Nadeel 3: Dit toestel heeft een USB-aansluiting om gegevens over te dragen naar een pc. Dit betekent dat je altijd een computer nodig hebt om de gegevens uit de Geigerteller te halen. Dit kan onpraktisch zijn als je in het veld werkt en direct toegang wilt hebben tot de meetresultaten.
 • Nadeel 4: De Geigerteller is uitgerust met een LED voor visuele signalering. Afgezien van de eerder genoemde zichtbeperking, kunnen lichtomstandigheden de zichtbaarheid van de LED negatief beïnvloeden, zoals bij fel zonlicht.
 • Nadeel 5: Hoewel het toestel wordt geleverd met een grafisch display, wordt er uit de productomschrijving niet duidelijk of deze display verlicht is of niet. In omstandigheden met weinig licht kan het daardoor moeilijk zijn om de informatie op het display af te lezen.

Onze favoriet #4

Gq Geigerteller

Gq Geigerteller

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De GQ Geigerteller is een klein en handig apparaat dat je helpt bij het detecteren van radioactiviteit. De audio-visuele weergave maakt het eenvoudig om updates te volgen, zelfs in luidruchtige omgevingen. Met de USB-aansluiting kun je gemakkelijk gegevens overdragen naar je pc, een functie die vooral handig is voor analyse en rapportage. Verder verbetert de LED-visualisatie de gebruikerservaring, omdat het je helpt bij het herkennen van signalen. Het grafische display op de Geigerteller maakt het lezen en interpreteren van gegevens zeer intuïtief.

 • Voordeel 1: Dankzij het kleine formaat van de GQ Geigerteller, is het een heel draagbare optie. Dit is ideaal als je vaak op pad bent en een betrouwbare geigerteller nodig hebt om mee te nemen.
 • Voordeel 2: De audio-visuele weergave van deze Geigerteller maakt het gemakkelijk om de metingen te begrijpen, zelfs als je geen expertise in stralingsdetectie hebt. Je hoort en ziet duidelijk wanneer en waar er verhoogde stralingsniveaus zijn.
 • Voordeel 3: Deze Geigerteller heeft een USB-aansluiting, wat handig is voor gegevensoverdracht naar je pc. Je kunt heel eenvoudig data overzetten en opslaan, perfect voor later analyse of documentatie.
 • Voordeel 4: Met de LED voor visuele signalering kun je per direct en duidelijk waarnemen wanneer er straling wordt gedetecteerd. Dit is met name nuttig in luidruchtige omgevingen waar je de audiosignalen misschien niet hoort.
 • Voordeel 5: De GQ Geigerteller is uitgerust met een grafisch display, wat betekent dat je de meetresultaten meteen kunt zien, in real-time, en op een duidelijke en visuele manier. Het interpreten van de gegevens was nog nooit zo gemakkelijk.
 • Nadeel 1: Door de kleine omvang van de GQ Geigerteller kan het moeilijk zijn om deze te bedienen, vooral voor mensen met grote handen of voor mensen die in moeilijke omgevingen werken waar fijne motoriek moeilijk te beheersen is.
 • Nadeel 2: De Geigerteller van het merk GQ baseert zijn waarschuwingssystemen op audio-visuele signalen. Mocht je gehoor- of zichtbeperkingen hebben, dan zou dit een aanzienlijke barrière kunnen vormen voor het effectief gebruiken van deze Geigerteller.
 • Nadeel 3: Dit toestel heeft een USB-aansluiting om gegevens over te dragen naar een pc. Dit betekent dat je altijd een computer nodig hebt om de gegevens uit de Geigerteller te halen. Dit kan onpraktisch zijn als je in het veld werkt en direct toegang wilt hebben tot de meetresultaten.
 • Nadeel 4: De Geigerteller is uitgerust met een LED voor visuele signalering. Afgezien van de eerder genoemde zichtbeperking, kunnen lichtomstandigheden de zichtbaarheid van de LED negatief beïnvloeden, zoals bij fel zonlicht.
 • Nadeel 5: Hoewel het toestel wordt geleverd met een grafisch display, wordt er uit de productomschrijving niet duidelijk of deze display verlicht is of niet. In omstandigheden met weinig licht kan het daardoor moeilijk zijn om de informatie op het display af te lezen.

Onze favoriet #5

Tonysa Geigerteller

Tonysa Geigerteller

Waarom we het gekozen hebben

De Tonysa Geigerteller is een krachtige stralingsdetector, verpakt in een lichtgewicht en slijtvaste ABS-behuizing. Dankzij zijn compacte formaat is deze gemakkelijk te dragen en te gebruiken. Wat deze Geigerteller onderscheidt, is zijn real-time monitoringsfunctie, waarmee je met één snelle blik op het LCD-scherm toegang hebt tot alle belangrijke gegevens. De high-tech buis in de detector verhoogt de gevoeligheid voor het detecteren van radioactieve straling aanzienlijk. Hiermee kun je gebieden met röntgenstralen, CT, tegels, marmer, industriële straling, voedsel en metalen bewaken. Er zijn ook drie modi beschikbaar – geluid, flitser, vibratie – die je kunt instellen op basis van jouw gebruiksgewoonten. Kortom, een veelzijdige en handige tool voor iedereen die zich zorgen maakt over stralingsniveaus.

 • Voordeel 1: Het eerste voordeel van de Tonysa Geigerteller is de ABS-behuizing. Deze behuizing is lichtgewicht en slijtvast, waardoor het apparaat gemakkelijk te dragen en te gebruiken is. Het compacte formaat verhoogt het draagcomfort nog meer.
 • Voordeel 2: Het tweede voordeel is de real-time monitoring functie. De stralingsdetector is krachtig en voorzien van een multifunctionele zijdetectie, LCD-display en een interface waarop de gegevens in één oogopslag te zien zijn.
 • Voordeel 3: Een derde voordeel is de hoge gevoeligheid van de detector. Met behulp van high-tech buis technologie, is de gevoeligheid voor het detecteren van radioactieve straling aanzienlijk verbeterd.
 • Voordeel 4: De vierde positieve eigenschap is de functionaliteit in diverse scènes. Met de Tonysa Geigerteller kun je gebieden met röntgenstralen, CT, tegels, marmer, industriële straling, voedsel en metalen bewaken. Dit maakt het een veelzijdig en nuttig instrument.
 • Voordeel 5: Tot slot kun je de alarmwaarde van de stralingsdetector instellen, met keuze uit drie verschillende modi: geluid, flitslicht of vibratie. Deze personaliseerbare aspecten zorgen ervoor dat je de Geigerteller kunt aanpassen aan jouw gebruiksgewoonten en voorkeuren.
 • Nadeel 1: De Tonysa Geigerteller heeft een ABS-behuizing. Hoewel dit lichtgewicht en slijtvast is, mist het de robuustheid van andere materialen zoals metaal wat nadelig kan zijn in veeleisende omgevingen.
 • Nadeel 2: Hoewel de Geigerteller in real-time monitort, is niet gespecificeerd hoe snel de gegevens op het LCD-display worden bijgewerkt. Dit kan negatief zijn als vertraagde informatie kritisch kan zijn in sommige scenario’s.
 • Nadeel 3: De stralingsdetector heeft een hoge gevoeligheid, wat in sommige gevallen een overmaat aan valse positieven kan veroorzaken. Het niet hebben van een manier om de gevoeligheid aan te passen kan soms nadelig zijn.
 • Nadeel 4: De detector kan in verschillende scenario’s worden gebruikt maar geeft niet expliciet aan of het effectief is in alle situaties, zoals bij het detecteren van straling van natuurlijk voorkomende radioactieve materialen.
 • Nadeel 5: Er zijn drie modi beschikbaar (geluid, flitser, trilling), maar het is onduidelijk of deze tegelijkertijd kunnen worden gebruikt. Gebrek aan flexibiliteit in de meldingsmodi kan nadelig zijn voor gebruikers met specifieke detectiebehoeften.

Onze favoriet #6

Carpower Geigerteller

Carpower Geigerteller

Waarom we het gekozen hebben

De Geigerteller van het merk Carpower is een professionele nucleaire stralingsdetector met hoogwaardige ingebouwde sensoren. Deze zorgen voor makkelijke en snelle detectie van straling met een hoog meetbereik en nauwkeurigheid. Dankzij de intelligente GM-buis als kernsensor, profiteer je van hoge detectiegevoeligheid en automatische datalogging. De stralingsdetector is veelzijdig inzetbaar en geschikt voor het detecteren van nucleaire straling, bèta, gamma, röntgenstralen in diverse omgevingen zoals huishoudens, kerncentrales, industrie, stralingsgeneeskunde en radioactieve laboratoria. De compacte en draagbare vormgeving, gecombineerd met een eenvoudig te bedienen interface, maakt dit apparaat gebruiksvriendelijk. Het kan eenvoudig opgeladen worden via USB of batterij, wat zorgt voor extra gemak.

 • Voordeel 1: Professioneel en efficiënt: De Carpower Geigerteller is een professionele kernstralingdetector voorzien van de nieuwste ingebouwde sensoren. Dit zorgt voor een eenvoudige detectie van straling met een snelle detectiesnelheid en hoge nauwkeurigheid.
 • Voordeel 2: Snelle reactie met breed bereik: Deze Geigerteller gebruikt een intelligente GM-buis als kernsensor, wat zorgt voor een hoge detectiegevoeligheid en automatische gegevensregistratie. Verdere beschikt dit apparaat over een breed meetbereik.
 • Voordeel 3: Veelzijdige Toepassing: Of je nu een huishoudelijke milieu-inspectie wilt uitvoeren, in een kerncentrale werkt of in het laboratorium radioactieve stoffen moet onderzoeken, deze Geigerteller is ontworpen voor een breed scala aan toepassingen. Je kunt er nucleaire straling, bèta (bèta), gamma (gamma), röntgenstralen mee detecteren.
 • Voordeel 4: Compact en Gebruiksvriendelijk Ontwerp: Met zijn draagbare ontwerp is deze Geigerteller gemakkelijk mee te nemen. Bovendien zorgt de eenvoudige en begrijpelijke interface ervoor dat je het apparaat zonder problemen kunt bedienen.
 • Voordeel 5: Flexibel opladen: Bang zijn dat de batterijen niet werken is een ding van het verleden. De draagbare dosimeter heeft verschillende oplaadmethoden en kan worden opgeladen via de USB-poort. Dit maakt hem gemakkelijk en handig in gebruik.
 • nadeel 1: Hoewel de productbeschrijving aangeeft dat de Geigerteller Carpower een breed scala aan straling kan detecteren, kan dit overweldigend zijn voor de gemiddelde consument. Als je niet bekend bent met verschillende soorten nucleaire straling en hun specifieke risico’s, kan het moeilijk zijn om de resultaten correct te interpreteren.
 • nadeel 2: De beschrijving geeft aan dat het apparaat een lange levensduur heeft, maar legt niet uit wat dit betekent. Lang in vergelijking met wat? Zonder dit te specificeren, kan de belofte van een ‘lange levensduur’ leeg en vaag overkomen.
 • nadeel 3: Hoewel het breed inzetbaar is, van huishoudelijke inspecties tot stralingsgeneeskunde en radioactieve laboratoria, kan dit voor sommige gebruikers ook een nadeel zijn. Als je de Geigerteller bijvoorbeeld alleen nodig hebt voor thuisgebruik, is wellicht veel van de functionaliteit overbodig.
 • nadeel 4: De productbeschrijving geeft aan dat het apparaat klein en draagbaar is, maar geeft geen specifieke afmetingen. Dit kan misleidend zijn, omdat ‘klein’ voor verschillende mensen anders kan zijn. Wat voor de een klein en draagbaar is, kan voor de ander groot en onhandig zijn.
 • nadeel 5: De beschrijving vermeldt dat het apparaat kan worden opgeladen via USB en de batterij, maar geeft niet aan hoe lang het apparaat meegaat op een enkele lading, noch hoe lang het duurt om volledig op te laden. Dit kan potentiële kopers ontmoedigen die op zoek zijn naar duidelijke informatie over de batterijduur.

Onze favoriet #7

Msfe Geigerteller

Msfe Geigerteller

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De MSFE Geigerteller is een uiterst gevoelig en nauwkeurig meetinstrument, ontworpen om het stralingsniveau in jouw omgeving te registreren. De focus ligt vooral op het bewaken van kernstraling, met een mogelijkheid tot detectie van X-, ß-, -stralen. Deze detector onderscheidt zich met een real-time meet- en opnamefunctie, een trenddiagram, een deeltjestoon en een alarmtoon. Je kunt zowel de dosis als dosissnelheids alarmdrempels instellen naar wens. Bij een stralingsdosis boven de 10 mSv/h geeft hij een vergrendelingswaarschuwing (weergave 999MAX), en het apparaat kan zelfs de startdatum van de huidige cumulatieve dosis weergeven. Het ingebouwde geheugen zorgt ervoor dat opgeslagen waarden niet verloren gaan, zelfs na het uitschakelen. Het apparaat kan werken op zowel AAA-batterijen of USB-voeding, met constant bewaking van het batterijvermogen en een herinneringsfunctie bij een zwakke batterij.

 • Voordeel 1: De Geigerteller van MSFE is bijzonder gevoelig en nauwkeurig, met een hoog bereik. Dit betekent dat je een accurate en gedetailleerde meting van stralingsniveaus kunt krijgen, ideaal voor het monitoren van kerneigenschappen.
 • Voordeel 2: Deze geigerteller heeft een real-time meet- en opnamefunctie. Dit is handig voor voortdurend toezicht, omdat je zowel de huidige stralingsniveaus (dosis) kunt volgen als de cumulatieve dosis over de tijd kunt opnemen.
 • Voordeel 3: Het product is uitgerust met een dubbele alarmfunctie voor dosisvermogen en dosiswaarde. Dit betekent dat je gewaarschuwd wordt als de stralingsdosis een bepaalde, vooraf ingestelde waarde overschrijdt, waardoor het zowel veilig als betrouwbaar is.
 • Voordeel 4: Het beschikt ook over een ingebouwd geheugen. Dit betekent dat ook na het uitschakelen jouw opgenomen gegevens, zoals de geaccumuleerde dosiswaarde en dosisalarmdrempels, bewaard blijven.
 • Voordeel 5: Ten slotte, deze stralingsdetector is ontworpen met verschillende voedingsopties: batterijen of USB-voeding. Daarbij heeft het ook een batterijstatus monitorfunctie en een herinnering voor wanneer de batterij bijna leeg is. Dit zorgt voor het gemak bij het gebruik en het beheer van het apparaat.
 • Nadeel 1: Hoewel de nauwkeurigheid en het hoge bereik van de Geigerteller indrukwekkend zijn, is het mogelijk dat het apparaat te gevoelig is voor bepaalde toepassingen. De MSFE doet uitstekend werk in het opsporen van kernstraling, X-stralen en ß-stralen, maar het is mogelijk dat het te veel achtergrondstraling detecteert, waardoor er vals alarm kan ontstaan.
 • Nadeel 2: Daarnaast, ook al heeft het apparaat real-time meet- en opnamefuncties, maar er is geen vermelding van enige kalibratie functionaliteit. Dus het kan moeilijk zijn om te weten hoe nauwkeurig de metingen daadwerkelijk zijn.
 • Nadeel 3: Een ander nadeel is de drempelwaarde van het dosisalarm. Het feit dat het traploos instelbaar is, betekent dat er een potentieel risico is dat de gebruiker deze per ongeluk buiten het veilige bereik instelt, wat tot problemen kan leiden.
 • Nadeel 4: Het apparaat heeft een ingebouwd geheugen, wat handig is voor het behoud van gegevens na het uitschakelen. Toch wordt er niet gespecificeerd hoe groot dit ingebouwde geheugen is, waardoor er mogelijk een beperking is aan de hoeveelheid gegevens die kunnen worden opgeslagen.
 • Nadeel 5: Tot slot dient er rekening te worden gehouden met de voeding. Hoewel het apparaat op batterijen of USB werkt, worden de batterijen niet bijgeleverd. Dit betekent dat je onmiddellijk na de aankoop nog aanvullende aankopen moet doen, waardoor het uiteindelijke kostenplaatje zou kunnen oplopen.

Onze favoriet #8

Tonysa Geigerteller

Tonysa Geigerteller

Waarom we het gekozen hebben

Met de veelzijdige Geigerteller van Tonysa kun jij eenvoudig nucleaire straling en elektromagnetische straling meten in diverse werkomstandigheden. Door zijn compacte formaat bedien je het apparaat eenvoudig met één hand en verplaats je het moeiteloos voor metingen ter plaatse, wat resulteert in een effectieve identificatie en lokalisatie van de signaalbron. Mede dankzij het achterlicht op het ruime digitale display zijn de meetgegevens voor jou altijd gemakkelijk af te lezen, ongeacht de lichtomstandigheden. Bovendien biedt deze Geigerteller getimede uitschakeling en een drempelalarmfunctie, wat zorgt voor een hoog gemak en een lange productlevensduur. De extra display met temperatuur- en vochtigheidsweergave biedt je meer relevante informatie ter ondersteuning van je metingen.

 • Voordeel 1: De Tonysa Geigerteller is multifunctioneel, met het vermogen om zowel nucleaire straling als elektromagnetische straling te meten. Dit betekent dat het kan voldoen aan de eisen van verschillende werkscenario’s waarbij dergelijke metingen essentieel zijn.
 • Voordeel 2: Het is eenvoudig te gebruiken, zelfs met één hand. Dit maakt het gemakkelijk te verplaatsen voor metingen ter plaatse en effectieve identificatie van de bron en lokalisatie van de signaalpositie.
 • Voordeel 3: De Geigerteller heeft een display met achtergrondverlichting. Dit maakt de metingen gemakkelijk te zien in het donker of in fel zonlicht, waardoor je op elk moment van de dag met dit apparaat kunt werken.
 • Voordeel 4: Het apparaat beschikt over een getimede uitschakeling en een drempelalarmfunctie. Dit verhoogt de gevoeligheid, het meetbereik en verlengt de levensduur van het product, zodat je het voor lange tijd kunt gebruiken zonder te vervangen.
 • Voordeel 5: Het heeft een groot display dat tegelijkertijd de temperatuur en vochtigheid laat zien. Dit zorgt ervoor dat je snel meer relevante informatie krijgt en zo een vollediger beeld krijgt van de meting.
 • Gegeven de beschikbare productbeschrijving, lijkt het alsof de Tonysa Geigerteller veel positieve functies heeft. Echter, het is mogelijk om enkele mogelijke nadelen te identificeren, puur gebaseerd op de verstrekte informatie:
 • Nadeel 1: De Geigerteller van Tonysa lijkt slechts éénhandig bedienbaar te zijn. Dit kan onpraktisch en misschien zelfs vermoeiend zijn als je langere tijd metingen moet uitvoeren.
 • Nadeel 2: De beschrijving geeft aan dat het toestel een ‘getimede uitschakelfunctie’ heeft. Dit kan als nadeel worden gezien, omdat het kan betekenen dat het apparaat zichzelf uitschakelt op ongelegen momenten, bijvoorbeeld als je nog bezig bent met metingen.
 • Nadeel 3: Het display met achtergrondverlichting is blijkbaar goed leesbaar in het donker of in de zon. Echter, het blijft onduidelijk hoe goed het scherm te lezen is in normale of slecht verlichte ruimtes.
 • Nadeel 4: De beschrijving benadrukt dat deze Geigerteller een ‘groot meetbereik’ heeft. Dit zou kunnen betekenen dat het apparaat minder nauwkeurig is bij het meten van zeer lage stralingsniveaus.
 • Nadeel 5: Het scherm toont tegelijkertijd de temperatuur en de vochtigheid. Dit klinkt als een handige functie, maar kan misschien verwarrend zijn en afleiden van de belangrijkste functie van het apparaat, namelijk stralingsdetectie.

Onze favoriet #9

Fockety Geigerteller

Fockety Geigerteller

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Fockety Geigerteller is een multifunctionele stralingsdetector die tegelijkertijd elektrische en magnetische veldstraling kan detecteren. Je wordt direct en betrouwbaar geïnformeerd of de huidige stralingswaarde veilig is voor je gezondheid. Met een nauwkeurig detectiebereik voor zowel elektrische als magnetische straling, en een bemonsteringstijd van ongeveer 0,4 seconden, biedt dit apparaat je snelle en nauwkeurige resultaten. Het gebruiksgemak wordt verhoogd door het heldere LCD-scherm, dat stralingswaarden grafisch weergeeft. Bovendien heeft het een ingebouwd dataslot, waardoor je met één druk op de knop gegevens kunt meten en vastleggen. Deze geigerteller is breed inzetbaar en kan eenvoudig met één hand worden bediend, ideaal voor mobiele of on-site metingen. Je kunt het toepassen op verschillende apparaten zoals mobiele telefoons, computers, tv’s, koelkasten en zelfs hoogspanningslijnen. Het biedt 100% kwaliteitsgarantie. Kom je een probleem tegen bij je aankoop? Geen zorgen, in dergelijke gevallen kun je rekenen op een snelle en effectieve klantenservice.

 • Voordeel 1: De Geigerteller van het merk Fockety is een multifunctionele stralingsdetector die zowel elektrische als magnetische veldstraling kan detecteren. Dit betekent dat jij een uitgebreide evaluatie van straling kunt uitvoeren, zodat je altijd weet of de omgeving waarin je je bevindt veilig is.
 • Voordeel 2: Het apparaat biedt nauwkeurige detectie. Het heeft een meetbereik en een alarmdrempel voor zowel elektrische veldstraling als magnetische veldstraling. Hierdoor kan je met zekerheid weten wanneer de straling de veilige limiet overschrijdt.
 • Voordeel 3: De geigerteller is erg gebruiksvriendelijk. Dankzij het LCD-scherm en de graphics krijg je een duidelijk overzicht van de fluctuatie van de straling. Daarnaast is er een ingebouwd dataslot die de stralingswaarde gemakkelijk kan vergrendelen. Dit maakt het meten en vastleggen van gegevens een fluitje van een cent.
 • Voordeel 4: Het apparaat is multifunctioneel en kan in verschillende situaties gebruikt worden. Of je nu de effectiviteit van stralingsbeschermende kleding wilt testen, of de straling van huishoudelijke apparaten wilt meten, deze geigerteller is geschikt voor al deze taken.
 • Voordeel 5: Dankzij het compacte ontwerp kan de geigerteller gemakkelijk met één hand bediend worden. Dit maakt hem niet alleen geschikt voor gebruik in een laboratorium, maar ook voor verplaatsingen en metingen ter plaatse. Met de Geigerteller merk Fockety ben je altijd en overal beschermd tegen mogelijk gevaarlijke straling.
 • Nadeel 1: Hoewel de detector beweert nauwkeurig te zijn, wordt er niet duidelijk vermeld hoe de nauwkeurigheid is getest en geverifieerd. Dit kan je twijfels geven over de betrouwbaarheid van de metingen.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving vermeldt dat het apparaat een geluids- en lichtalarm heeft, maar het is niet duidelijk hoe luid dit alarm is of hoe helder het licht is. Dit kan een probleem zijn als je in een luidruchtige omgeving werkt of als je visuele beperkingen hebt.
 • Nadeel 3: De Geigerteller heeft een ingebouwd dataslot, maar er is geen informatie over hoeveel metingen je kunt opslaan. Dit kan beperkend zijn als je een groot aantal metingen moet verzamelen en registreren.
 • Nadeel 4: Hoewel de detector handig en mobiel is, is er geen informatie over de levensduur van de batterij. Dit kan een probleem zijn als je lange periodes zonder stroomtoegang werkt, zoals in het veld of in afgelegen gebieden.
 • Nadeel 5: De toepasbaarheid van de Geigerteller lijkt breed volgens de beschrijving, maar het is enigszins beperkt tot stralingstesten en detectie. Het kan niet worden gebruikt voor andere soorten metingen of testen die je mogelijk nodig hebt, zoals temperatuur, vochtigheid, of luchtkwaliteitsmetingen.

Onze favoriet #10

Supyini Geigerteller

Supyini Geigerteller

Waarom we het gekozen hebben

De Geigerteller van SUPYINI is een nauwkeurig apparaat voor het meten van elektromagnetische straling, uitgerust met een ingebouwde sensor en een overzichtelijk LCD-digitale display. Het apparaat gebruikt een driekleurig licht voor snelle detectie en geeft waarden voor veilig, voorzichtig en gevaarlijk stralingsniveau aan, compleet met een alarmsignaal bij gevaarlijke waarden. Met dit apparaat kun je gemiddelde of maximale meetwaarden testen en gegevens opslaan met één knop. Daarnaast schakelt het automatisch uit na 5 minuten inactiviteit. Dankzij zijn meetfrequentie van 5 Hz tot 3500 MHz is de Geigerteller ideaal voor het testen van straling van diverse apparaten zoals televisies, computers en magnetrons. Met zijn 100% kwaliteitsgarantie biedt SUPYINI je een zorgeloze klantervaring.

 • Voordeel 1: Nauwkeurige metingen. Met de ingebouwde elektromagnetische stralingssensor ben je verzekerd van accurate resultaten. Deze worden vervolgens duidelijk weergegeven op het lcd-digitale display.
 • Voordeel 2: Duidelijk driedelig waardesysteem. De SUPYINI Geigerteller maakt gebruik van een driekleurig licht voor een snelle en eenvoudige detectie van stralingsniveaus. Het herinnert je er vervolgens aan of het huidige stralingsniveau veilig, of mogelijk gevaarlijk is.
 • Voordeel 3: Geavanceerde functies. Deze Geigerteller biedt de mogelijkheid om gemiddelde of maximale meetwaarden te testen en op te slaan. De automatische uitschakelfunctie na 5 minuten inactiviteit helpt bovendien om energie te besparen.
 • Voordeel 4: Breed scala aan toepassingen. Met een meetfrequentie die kan variëren van 5 Hz tot 3500 MHz, is dit apparaat inzetbaar bij een breed scala aan apparaten, zoals televisies, computers, printers, magnetrons en koelkasten.
 • Voordeel 5: Duidelijk en leesbaar LCD-display. Het grote lcd-display met achtergrondverlichting zorgt voor een heldere en duidelijke weergave van meetresultaten, waardoor het gebruik van de Geigerteller nog gemakkelijker wordt.
 • Nadeel 1: Ondanks de nauwkeurige meting die de SUPYINI kernstralingsdetector belooft, kan het zijn dat het apparaat niet alle types van straling detecteert. Het productbeschrijving vermeldt dat het gebruik maakt van een elektromagnetische stralingssensor, maar gaat niet in detail over de verschillende soorten straling die het wel of niet kan detecteren.
 • Nadeel 2: Een potentieel probleem van de SUPYINI Geigerteller is de automatische uitschakeling na 5 minuten inactiviteit. Dit kan een probleem vormen als je het apparaat constant wilt gebruiken voor het monitoren van stralingsniveaus.
 • Nadeel 3: Hoewel het handig is dat het apparaat een waarschuwingssignaal geeft bij gevaarlijke stralingsniveaus, geeft de productbeschrijving niet aan hoe luid dit alarm is. Het kan dus zijn dat het alarm niet wordt gehoord in een lawaaierige omgeving, wat een veiligheidsrisico kan vormen.
 • Nadeel 4: Nog een mogelijk nadeel in de praktijk is de inzet van een drietraps waarde in plaats van een traploos systeem. Hoewel de drie fasen een algemeen begrip van de veiligheid kunnen geven, bieden ze geen gedetailleerde inzichten in de precieze niveaus van straling.
 • Nadeel 5: Tenslotte, hoewel de SUPYINI kernstralingsdetector een breed scala aan toepassingen heeft, het is onduidelijk hoe de Geigerteller presteert in verschillende omgevingen en met verschillende apparaten. Het apparaat is wellicht optimaal ontworpen voor bepaalde soorten apparaten en mogelijk niet zo effectief bij anderen.

Samenvattend kunnen we zeggen dat er een breed scala aan geigertellers beschikbaar is op de markt, met ieder hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Of je nu een professional bent die dagelijks met straling werkt, of een enthousiaste hobbyist die graag meer wilt ontdekken, er is zeker een product voor jou tussen de 10 beste geigertellers in onze test. Deze apparaten bieden allemaal een hoge mate van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid, evenals nuttige extra functies zoals datalogs en aansluitmogelijkheden voor apparaten. We hopen dat ons nieuwe onderzoek je helpt bij het maken van een geïnformeerde keuze over de beste geigerteller voor jouw specifieke behoeften.

Inhoudsopgave