a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Hdmi Splitter: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek ontdek jij de top 10 HDMI-splitters die het beste presteren in de test.

Unser Favorit: Soomfon Hdmi Splitter

Soomfon Hdmi Splitter
★★★★★

Unser Favorit: Vwrhar Hdmi Splitter

Vwrhar Hdmi Splitter
★★★★★

Unser Favorit: Vwrhar Hdmi Splitter

Vwrhar Hdmi Splitter
★★★★★

Unser Favorit: Avedio Links Hdmi Splitter

Avedio Links Hdmi Splitter
★★★★★

Unser Favorit: Vwrhar Hdmi Splitter

Vwrhar Hdmi Splitter
★★★★★

Unser Favorit: Yiany Hdmi Splitter

Yiany Hdmi Splitter
★★★★★

Unser Favorit: Rofavezco Hdmi Splitter

Rofavezco Hdmi Splitter
★★★★★

Unser Favorit: Tealkoo Hdmi Splitter

Tealkoo Hdmi Splitter
★★★★★

Unser Favorit: Koofit Hdmi Splitter

Koofit Hdmi Splitter
★★★★★

Unser Favorit: Koofit Hdmi Splitter

Koofit Hdmi Splitter
★★★★★

Als je ooit meer dan één scherm tegelijk wilt aansluiten op een enkel video-uitvoerpunt, dan begrijp je al de waarde van een goede HDMI splitter. Of je nu een gamecentrum wilt opzetten, meerdere monitoren nodig hebt voor een presentatie, of gewoon op verschillende schermen in je huis dezelfde video wilt afspelen, het kiezen van de juiste HDMI splitter is cruciaal. Maar met zoveel modellen op de markt, kan het kiezen van de beste verwarrend zijn. Maak je geen zorgen! In ons nieuwe onderzoek hebben we het harde werk voor jou gedaan en de 10 beste HDMI splitters getest om je een duidelijk beeld te geven van welke het best aan jouw behoeften voldoet.

Een HDMI-splitter is een handig apparaat dat je in staat stelt om media-inhoud van een bron, zoals een DVD-speler of een spelcomputer, te verspreiden naar meerdere beeldschermen tegelijk. Dit is perfect als je bijvoorbeeld een film wilt bekijken op zowel je tv als je projector, of als je een game-ervaring wilt delen op meerdere schermen. Ze zijn eenvoudig te gebruiken: je sluit de bron aan op de HDMI-ingang van de splitter, en vervolgens sluit je je beeldschermen aan op de HDMI-uitgangen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Soomfon Hdmi Splitter

Soomfon Hdmi Splitter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De SOOMFON HDMI Splitter is een praktisch en efficiënt apparaat voor je audiovisuele behoeften. Hij biedt je de mogelijkheid om twee HDMI-bronnen aan te sluiten op één scherm of om te schakelen tussen twee schermen vanuit één bron, maar let op, beelden kunnen niet gelijktijdig op beide schermen worden getoond. Met ondersteuning van Ultra Full HDR-resolutie tot 4K 3840×2160@60Hz en 3D visueel effect, brengt hij bioscoopgeluid en beeldkwaliteit binnen handbereik. Het is eenvoudig in gebruik – gewoon aansluiten en spelen, zonder noodzaak voor extra stuurprogramma’s of voeding. De snelle en stabiele gegevensoverdracht van 10,2 Gbit/s zorgt ervoor dat er geen verlies of vertraging in data is. Je kunt met gemak schakelen tussen bronnen dankzij de handmatige HDMI-switcher met twee LED-indicatoren die aangeven welk HDMI-apparaat actief is. Ideaal voor zowel werk als entertainment!

 • Voordeel 1: Multifunctioneel Gebruik – De SOOMFON HDMI-splitter is ontworpen met een 2 in 1 uit / 1 in 2 uit modus. Dit betekent dat je twee HDMI-bronnen kunt aansluiten op een enkel scherm, of één HDMI-bron kunt gebruiken om tussen twee schermen te schakelen, wat je meer flexibiliteit biedt bij het instellen van je apparaten.
 • Voordeel 2: Hoge Resolutie – Deze HDMI-switch ondersteunt ultra volledige HDR-resolutie tot 4K 3840×2160@60Hz en 3D visueel effect, waardoor je thuis bioscoopgeluid en beeldkwaliteit hebt. Het is ook compatibel met HDMI 1.4 4K@30Hz.
 • Voordeel 3: Eenvoudige Bediening – De HDMI-splitter van SOOMFON is plug & play, wat betekent dat er geen extra stuurprogramma’s of voeding nodig zijn. Je hoeft alleen maar het juiste apparaat aan te sluiten en je bent klaar om te gaan.
 • Voordeel 4: Snelle en Stabiele Gegevensoverdracht – Met een hoge bandbreedte van 10.2 Gbps voor gegevensoverdracht verzekert deze HDMI-switcher dat je gegevens niet verloren gaan, steken blijven of vertraging oplopen tijdens het transport. Hierdoor is een uitstekende beeldkwaliteit gegarandeerd.
 • Voordeel 5: Handmatige Bediening – De SOOMFON HDMI-splitter heeft een handmatige schakelaar die het gemakkelijk maakt om te selecteren welke invoer- of uitvoerbron je wilt gebruiken. Met de 2 LED-indicatoren weet je altijd welk apparaat aan staat. Deze functie biedt je de mogelijkheid om gemakkelijk te schakelen tussen schermen en te kiezen tussen werk en entertainment.
 • Nadeel 1: De SOOMFON HDMI-splitter heeft een beperking waarbij je schermen niet tegelijkertijd van beeld kunt voorzien. Je kunt dus niet twee monitoren tegelijkertijd gebruiken voor verschillende weergaves.
 • Nadeel 2: Om gebruik te maken van de 4K@60Hz resolutie, moet de totale kabellengte van input en output minder dan 3m zijn. Dit kan een probleem zijn als je apparaten verder uit elkaar staan, omdat je dan lange HDMI-kabels nodig hebt die de kwaliteit kunnen verminderen.
 • Nadeel 3: Omdat het een handmatige HDMI-switcher is, moet je fysiek een knop indrukken om te schakelen tussen de in- en uitgangen. Dit kan ongemakkelijk zijn als je HDMI-bronnen niet dicht bij je zijn.
 • Nadeel 4: De SOOMFON HDMI-splitter is afhankelijk van externe stroomvoorziening. Dit betekent dus dat het apparaat het niet doet als er geen stroom is.
 • Nadeel 5: Hoewel het apparaat plug & play is, moet je zelf zorgen dat je het juiste apparaat hebt aangesloten. Dit kan voor sommige gebruikers lastig zijn als ze niet weten waar ze op moeten letten bij het aansluiten.

Onze favoriet #2

Vwrhar Hdmi Splitter

Vwrhar Hdmi Splitter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De HDMI Splitter van VWRHar fungeert zowel als switch en splitter, waarmee je twee HDMI-bronnen kunt aansluiten op een enkel display, of één bron op twee displays. Met ondersteuning voor 4K@60Hz, 3D 1080P 2160p resolutie en HDCP2.2 protocol, garandeert het apparaat heldere en scherpe beelden zonder vertraging of kwaliteitsverlies. De vergulde interface biedt een snelle en stabiele overdracht met een hoge bandbreedte van 3,4 Gbps, waardoor het compatibel is met apparaten met een standaard HDMI-poort, zoals X-BOX, PS3, PS4, PS5, Blu-ray, DVD-spelers, Apple TV, TV Box, PC, Laptop en nog veel meer. Zonder externe driver of stroom, werkt deze HDMI-schakelaar direct na het aansluiten. Het bevat LED-indicatoren om aan te geven welke poort actief is en VWRHar biedt een 1-jarige garantie op het product.

 • Voordeel 1: De HDMI splitter van VWRHar kan zowel als switch en als splitter werken. Dit betekent dat je twee HDMI-bronnen kunt aansluiten op één enkele display en tussen deze twee kunt schakelen, of één HDMI-bron gebruiken en deze weergeven op twee verschillende schermen.
 • Voordeel 2: De HDMI splitter ondersteunt 4k@60Hz 3D 1080P 2160p resolutie. Dit biedt een zeer hoge beeldkwaliteit, waardoor je kunt genieten van een duidelijk en scherp beeld bij het spelen van games of het kijken naar films.
 • Voordeel 3: Met de vergulde interface biedt deze HDMI switch een snelle en stabiele transmissie. Dit leidt tot geen verlies van beeld- of geluidskwaliteit, en geen vertraging of flitsen, wat zorgt voor een vlotte ervaring.
 • Voordeel 4: De HDMI switch is compatibel met de meeste apparaten die een standaard HDMI-poort hebben. Dus of je nu een Xbox, PS4, blu-ray speler, Apple TV, laptop of PC hebt, je kunt ze allemaal aansluiten zonder problemen.
 • Voordeel 5: De HDMI switch is zeer gebruiksvriendelijk. Je hebt geen externe driver of stroom nodig, het werkt gewoon zodra het aangesloten is. Bovendien geeft het LED-indicatie aan welke poort actief is, zodat je gemakkelijk kunt bijhouden waar je mee bezig bent.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de VWRHar HDMI Splitter als 1 in 2 out werkt, kan er slechts op één display tegelijk de beelden worden weergegeven. Dit beperkt de functionaliteit als je bijvoorbeeld verschillende beelden wilt tonen op twee schermen.
 • Nadeel 2: De HDMI switch functie vereist handmatige bediening. Je moet op een knop drukken om te switchen tussen de verschillende bronnen. Dit kan ongemakkelijk zijn als je veel wisselt tussen bijvoorbeeld je TV box en je PS4.
 • Nadeel 3: De HDMI Splitter ondersteunt weliswaar 4K@60Hz 3D 1080P 2160p resolutie, maar de kwaliteit van het beeld kan afhangen van de kwaliteit van de aangesloten bronnen en de weergegeven inhoud.
 • Nadeel 4: Hoewel de splitter een hoge bandbreedte van 3,4 Gbps data-overdracht biedt, kan de beeld- en geluidskwaliteit worden beïnvloed door de lengte van de kabels. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de input en output lengte tot maximaal 5m kunnen oplopen.
 • Nadeel 5: De splitter wordt aangedreven door de HDMI-aansluiting zelf, zonder externe stroombron. Dit kan een beperking zijn als de HDMI-poort van het apparaat niet voldoende stroom levert.

Onze favoriet #3

Vwrhar Hdmi Splitter

Vwrhar Hdmi Splitter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De VWRHar HDMI Splitter is een hoogwaardige switch die je het gemak biedt om tussen 3 verschillende HDMI-apparaten te schakelen met een simpele druk op de knop of met een afstandsbediening. Deze switch ondersteunt 4K (3840×2160) resolutie bij een frequentie van 30Hz en 3D-weergave wat zorgt voor een ultraheldere beeldkwaliteit en rijke audio voor je kijkplezier. De splitter is plug-and-play, waardoor het makkelijk in te stellen en te bedienen is. Het LED-lampje geeft aan welke poort actief is en hij schakelt automatisch over naar het laatst aangesloten apparaat. De HDMI Splitter van VWRHar is compatibel met een scala aan apparaten met standaard HDMI-poort zoals computers, Xbox 360, PS3/PS4, DVD-spelers, ROKU, Apple TV en Blu-Ray DVD’s, waardoor het een handige en functionele aanvulling is op je thuisbioscoop of werksetup.

 • Voordeel 1: Veelzijdige HDMI-splitter: De avedio links HDMI-splitter is zeer handig, het stelt je in staat om een HDMI-ingangssignaal tegelijkertijd naar twee HDMI-schermen te sturen. Daarbij is het belangrijk op te merken dat dit apparaat alleen kan dupliceren/spiegelen, wat betekent dat het hetzelfde beeld zal tonen op beide schermen.
 • Voordeel 2: Draagbaar en gebruiksvriendelijk: Met afmetingen van slechts 2,5 x 2,1 x 0,5 inch is deze HDMI-splitter uiterst draagbaar. Dit maakt het apparaat reisvriendelijk en eenvoudig te bedienen. Bovendien hoeft je je geen zorgen te maken over externe drivers omdat deze meegeleverd worden.
 • Voordeel 3: Indrukwekkende resolutie: De HDMI-splitter ondersteunt 4K Ultra HD-resolutie, wat zorgt voor uiterst scherpe en heldere beelden. Daarnaast is het compatibel met verschillende frequenties en formaten, wat je meer flexibiliteit geeft bij het kiezen van je display.
 • Voordeel 4: Brede compatibiliteit: Deze HDMI-splitter is compatibel met HDMI v1.3/1.4, en ondersteunt Deep Color 30 bit/36 bit. Ook ondersteunt het verschillende audioformaten, waardoor het een breed scala aan apparaten en media ondersteunt.
 • Voordeel 5: Inclusief noodzakelijke accessoires: Wanneer je deze HDMI-splitter koopt, ontvang je ook een USB-kabel en een high-speed HDMI-kabel, wat betekent dat je alle benodigdheden heeft om meteen aan de slag te gaan. Let wel op dat je een 5V/1A-voeding nodig heeft voor een optimale werking van de splitter.
 • Nadeel 1: Het ondersteunt alleen duplicatie/spiegelen van beeldschermen en kan geen meerdere HDMI-bronnen op een tv weergeven. Dit betekent dat je je scherminhoud alleen kunt kopiëren, maar niet verschillende inhoud op verschillende schermen kunt weergeven.
 • Nadeel 2: Je moet er rekening mee houden dat hoewel er een USB-micro-USB-kabel bij dit apparaat wordt geleverd, er geen 10V-stroombron is inbegrepen. Dit betekent dat je zelf voor een geschikte stroombron moet zorgen.
 • Nadeel 3: De HDMI-splitter is niet compatibel met HDCP2.2, wat een beperking kan opleveren voor het bekijken van bepaalde beveiligde inhoud.
 • Nadeel 4: Voor de 4K-resolutie kan de frequentie niet hoger zijn dan 30Hz. Dit kan betekenen dat snelle actiebeelden er minder soepel kunnen uitzien op je schermen.
 • Nadeel 5: Hoewel de HDMI-splitter wordt geleverd met een USB-kabel, moet hij via USB van stroom worden voorzien. Dit kan een probleem zijn als je niet veel vrije USB-poorten hebt om te gebruiken.

Onze favoriet #4

Avedio Links Hdmi Splitter

Avedio Links Hdmi Splitter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De avedio links HDMI splitter is een compact en reisvriendelijk apparaat dat één HDMI-ingangssignaal kan verdelen over twee HDMI-schermen, en dit zonder verlies of vertraging. Belangrijk om te weten is dat het signaal enkel kan dupliceren en niet kan uitbreiden. Het ondersteunt een 4K Ultra HD-resolutie tot 30Hz en is compatibel met verschillende audioformaten. Daarbij zijn HDMI v1.3/1.4 en HDCP (versie 1.2) ondersteund. Het apparaat wordt geleverd met een USB-micro-USB-kabel, maar een aparte stroombron van 5V/1A is nodig voor optimaal gebruik. Let op, dit is een splitter en geen schakelaar, je kunt dus geen meerdere HDMI-bronnen op een tv weergeven. Indien je vragen hebt of problemen ondervindt, aarzel dan niet om contact op te nemen met de verkoper.

 • Voordeel 1: Veelzijdige HDMI-splitter: De avedio links HDMI-splitter is zeer handig, het stelt je in staat om een HDMI-ingangssignaal tegelijkertijd naar twee HDMI-schermen te sturen. Daarbij is het belangrijk op te merken dat dit apparaat alleen kan dupliceren/spiegelen, wat betekent dat het hetzelfde beeld zal tonen op beide schermen.
 • Voordeel 2: Draagbaar en gebruiksvriendelijk: Met afmetingen van slechts 2,5 x 2,1 x 0,5 inch is deze HDMI-splitter uiterst draagbaar. Dit maakt het apparaat reisvriendelijk en eenvoudig te bedienen. Bovendien hoeft je je geen zorgen te maken over externe drivers omdat deze meegeleverd worden.
 • Voordeel 3: Indrukwekkende resolutie: De HDMI-splitter ondersteunt 4K Ultra HD-resolutie, wat zorgt voor uiterst scherpe en heldere beelden. Daarnaast is het compatibel met verschillende frequenties en formaten, wat je meer flexibiliteit geeft bij het kiezen van je display.
 • Voordeel 4: Brede compatibiliteit: Deze HDMI-splitter is compatibel met HDMI v1.3/1.4, en ondersteunt Deep Color 30 bit/36 bit. Ook ondersteunt het verschillende audioformaten, waardoor het een breed scala aan apparaten en media ondersteunt.
 • Voordeel 5: Inclusief noodzakelijke accessoires: Wanneer je deze HDMI-splitter koopt, ontvang je ook een USB-kabel en een high-speed HDMI-kabel, wat betekent dat je alle benodigdheden heeft om meteen aan de slag te gaan. Let wel op dat je een 5V/1A-voeding nodig heeft voor een optimale werking van de splitter.
 • Nadeel 1: Het ondersteunt alleen duplicatie/spiegelen van beeldschermen en kan geen meerdere HDMI-bronnen op een tv weergeven. Dit betekent dat je je scherminhoud alleen kunt kopiëren, maar niet verschillende inhoud op verschillende schermen kunt weergeven.
 • Nadeel 2: Je moet er rekening mee houden dat hoewel er een USB-micro-USB-kabel bij dit apparaat wordt geleverd, er geen 10V-stroombron is inbegrepen. Dit betekent dat je zelf voor een geschikte stroombron moet zorgen.
 • Nadeel 3: De HDMI-splitter is niet compatibel met HDCP2.2, wat een beperking kan opleveren voor het bekijken van bepaalde beveiligde inhoud.
 • Nadeel 4: Voor de 4K-resolutie kan de frequentie niet hoger zijn dan 30Hz. Dit kan betekenen dat snelle actiebeelden er minder soepel kunnen uitzien op je schermen.
 • Nadeel 5: Hoewel de HDMI-splitter wordt geleverd met een USB-kabel, moet hij via USB van stroom worden voorzien. Dit kan een probleem zijn als je niet veel vrije USB-poorten hebt om te gebruiken.

Onze favoriet #5

Vwrhar Hdmi Splitter

Vwrhar Hdmi Splitter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De VWRHar HDMI Splitter is een 3-in-1 switch waarmee je tot 3 HDMI-bronnen kunt aansluiten op 1 HDMI-uitvoerbeeldscherm. Dit bespaart je tijd en moeite van het constant wisselen van HDMI-kabels. Met ondersteuning voor 4K UHD-resolutie, Ultra Full HDR, 3D en 12-bit Deep Color belooft deze splitter een helder, realistisch beeld en aangenaam geluid te bieden. De bediening is eenvoudig met one-touch switching en automatische omzetting naar het laatst aangesloten apparaat als een ander wordt uitgeschakeld. De meegeleverde 50cm high-speed HDMI 2.0-kabel zorgt voor snelle en stabiele overdracht, terwijl de 24K vergulde interface helpt bij het behouden van beeld- en geluidskwaliteit. Het compacte en draagbare ontwerp en de uitgebreide compatibiliteit – waaronder PS3/PS4/PS5, Xbox, pc’s, Blu-Ray/DVD-spelers, Roku, Fire Stick, Apple TV, TV box, HDTV en meer – maken dit een handige en effectieve aanvulling op jouw entertainmentopstelling.

 • Voordeel 1: De VWRHar HDMI-splitter geeft je de mogelijkheid om tot 3 HDMI-invoerbronnen door te geven aan 1 HDMI-uitgangsbeeldscherm. Dit is ideaal als je verschillende HDMI-apparaten hebt en constant wilt wisselen zonder te hoeven stoeien met het verwisselen van kabels.
 • Voordeel 2: Deze splitter ondersteunt een enorm hoge resolutie van tot 4K (3840 * 2160)@30Hz, Ultra Full HDR resolutie en 3D. Hierdoor kan je genieten van een helder en realistisch beeld, evenals een aangenaam high-definition geluid.
 • Voordeel 3: De HDMI-switcher van VWRHar is zeer gebruiksvriendelijk. Met een druk op de knop kun je gemakkelijk het gewenste HDMI-signaal kiezen. Het heeft ook een groene indicator om aan te geven welk apparaat actief is en kan zelfs automatisch overschakelen naar het laatst aangesloten apparaat wanneer het huidige apparaat wordt uitgeschakeld.
 • Voordeel 4: De HDMI-splitter zorgt voor een snelle en stabiele transmissie. Dit is te danken aan de 50 cm high-speed HDMI 2.0-kabel, corrosion-resistant 24K vergulde interface en premium IC-chips. Deze combinatie zorgt voor een vloeiendere en hoge snelheid van 18 Gbps, waardoor je gaming en videobeleving geoptimaliseerd wordt.
 • Voordeel 5: De VWRHar HDMI splitter heeft een compact en draagbaar ontwerp, waardoor hij weinig ruimte inneemt in je entertainmentcentrum. Bovendien is hij compatibel met een breed scala aan apparaten, waaronder PS3/PS4/PS5, Xbox, laptops/pc’s, Blu-Ray/DVD-spelers, Roku, Fire Stick, Apple TV, TV box, HDTV en meer. Dit maakt de splitter zeer veelzijdig in gebruik.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de HDMI-switcher tot 3 HDMI-inputs ondersteunt, zou deze beperking mogelijk niet voldoende zijn als je meer apparaten hebt die je wilt aansluiten. Hierdoor moet je dan alsnog HDMI-kabels verwisselen.
 • Nadeel 2: De VWRHar HDMI Splitter ondersteunt een resolutie tot 4K@30Hz. Het feit dat deze niet 60Hz of hoger ondersteunt kan een probleem zijn als je van plan bent om hogere framerate content te bekijken of games te spelen met hoge framerate.
 • Nadeel 3: Hoewel de HDMI-switcher beschikt over een ‘one-touch switching’, kan dit als een nadeel gezien worden als je meerdere apparaten tegelijkertijd actief wilt hebben. Je moet dan handmatig schakelen tussen de HDMI-signalen.
 • Nadeel 4: De HDMI Splitter wordt geleverd met een 50 cm high-speed HDMI 2.0-kabel, die mogelijk te kort is voor grotere entertainmentopstellingen of wanneer de apparaten ver van elkaar staan.
 • Nadeel 5: Volgens de productomschrijving heeft de VWRHar HDMI Splitter een Type-C externe voedingspoort, wat betekent dat deze afhankelijk is van externe stroom. Dit kan beperkend zijn als er geen beschikbare stroombron bij je entertainmentopstelling is.

Onze favoriet #6

Yiany Hdmi Splitter

Yiany Hdmi Splitter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Yiany 4K HDMI splitter is een gebruiksvriendelijk apparaat ontworpen om één HDMI-bron, zoals je computer, spelconsole of DVD-speler, te verbinden met twee uitvoerapparaten zoals een TV, projector of monitor. Deze splitter dupliceert niet alleen de beeld- en geluidssignalen, maar behoudt ook een hoge resolutie tot 4K 30HZ, 3D, 1080p, wat zorgt voor een luxe kijk- en luisterervaring. De HDMI-splitter is ‘plug and play’, dus je kunt direct genieten van HD-video zonder extra drivers te installeren. Het is een handig en reisvriendelijk apparaat dat eenvoudig te bedienen is, zodat je in verschillende ruimtes tegelijkertijd naar dezelfde inhoud kunt kijken. Gemaakt van robuust materiaal en voorzien van een geavanceerde chip, biedt deze HDMI-splitter een betrouwbaar en duurzaam hulpmiddel om je mediabeleving te verbeteren.

 • Voordeel 1: De 4K HDMI splitter 1 in 2 van Yiany stelt je in staat om dezelfde output – zowel video als audio – te projecteren op twee schermen. Dit biedt je de mogelijkheid om hetzelfde beeld en geluid op twee verschillende locaties af te spelen, bijvoorbeeld in de woonkamer en de keuken.
 • Voordeel 2: De HDMI-splitter ondersteunt resoluties tot 4K 30HZ, 3D, 1080p. Als je bron en het uitvoerapparaat 4K ondersteunen, geniet je van hoogwaardige video en audio op beide aangesloten apparaten.
 • Voordeel 3: Deze HDMI-splitter is plug-and-play. Dit wil zeggen dat je geen extra stuurprogramma’s nodig hebt. Zodra je de HDMI kabels hebt aangesloten, kun je genieten van hoogwaardige video’s en perfect audiosignaal, zonder enig probleem.
 • Voordeel 4: De HDMI-splitter van Yiany ondersteunt tal van HDMI-input apparaten, zoals een Sky Box, Fire Stick, Computer, X Box 360, X Box One, PS3/PS4, PS4 Pro, Fire TV Stick, blu-ray DVD-speler en nog veel meer. Dit geeft je de mogelijkheid om een breed scala aan apparaten aan te sluiten en het signaal te splitsen naar twee verschillende schermen.
 • Voordeel 5: De HDMI-splitter van Yiany is gemaakt van robuust materiaal en bevat een geavanceerde chip. Deze sterke chip verwerkt gegevens tot 225 MHz en ondersteunt signaalschokdempers. Dit garandeert een betrouwbare en stabiele overdracht van beeld en geluid, zelfs bij langdurig gebruik.
 • Nadeel 1: De Yiany HDMI-splitter kan maar één HDMI-bron tegelijkertijd verwerken. Als je plannen hebt om verschillende apparaten tegelijkertijd aan te sluiten en van bron te wisselen, kan dit een beperking zijn.
 • Nadeel 2: Deze splitter reproduceert precies dezelfde inhoud op beide schermen, hij biedt geen mogelijkheid tot het weergeven van verschillende inhoud op de twee verschillende uitgangen. Dit kan belemmerend zijn als je twee verschillende inhouden tegelijkertijd wilt projecteren.
 • Nadeel 3: Hoewel de splitter resoluties tot 4K ondersteunt, geldt dit alleen bij een frequentie van 30Hz. Dit zou dus de vlotte weergave van snelle actie in films of videogames kunnen hinderen.
 • Nadeel 4: De HDMI-splitter ondersteunt 2 gelijke uitgangen tegelijk, maar houd er rekening mee dat de inhoud en kwaliteit gelijk moeten zijn voor beide schermen. Dit limiet de flexibiliteit in het gebruik van de splitter.
 • Nadeel 5: De Yiany HDMI-splitter beschikt over een signaalschokdemper, maar de effectiviteit hiervan kan variëren afhankelijk van de lengte en kwaliteit van de gebruikte HDMI-kabels. Dit betekent dat je mogelijks zou kunnen investeren in duurdere, kwalitatieve kabels voor een optimale werking.

Onze favoriet #7

Rofavezco Hdmi Splitter

Rofavezco Hdmi Splitter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ROFAVEZCO HDMI Splitter is een hoogwaardige 4K 60Hz HDMI-splitter die ontworpen is om je game- of streamingervaring te verbeteren. Met deze splitter kun je moeiteloos dupliceren/spiegelen van monitoren of synchroon 4K- en 1080p-TV’s aansturen. Je kunt eenvoudig je Xbox, PS5 of gaming monitor aansluiten voor een ongeëvenaarde visuele ervaring, en het omzeilt moeiteloos HDCP 2.2 en 2.3. Het ondersteunt diverse audioformaten, waaronder Dolby Atmos en DTS:X. De installatie is plug-and-play met een Type-C-kabel voor stroomvoorziening en het werkt naadloos met verschillende gaming consoles en streaming apparaten. Let echter op: het ondersteunt geen ARC, e-ARC/Sonos ARC, CEC, VRR, 4K@120Hz, Upscale en geeft geen HDR Dolby Vision (4K60 4:2:2), VRR weer of zet HDR niet om naar SDR. Voor de best mogelijke ervaring, zorg ervoor dat zowel je tv als receiver Dolby Atmos en Dolby Vision ondersteunen.

 • Voordeel 1: De ROFAVEZCO HDMI Splitter ondersteunt indrukwekkende videokwaliteit, met mogelijkheden voor 4K bij 60Hz en 1080p bij 120Hz. Hiermee kan jij genieten van kristalheldere beelden op al je apparaten.
 • Voordeel 2: Met de optie om te dupliceren/spiegelen, kan jij hetzelfde beeld op twee apparaten hebben, wat ideaal is voor gaming of wanneer je een tweede tv of monitor gebruikt.
 • Voordeel 3: Deze splitter kan tegelijkertijd met verschillende soorten apparaten werken, zoals Xbox, PS5 en bepaalde tv’s en monitoren. Dit betekent dat je de vrijheid hebt om het te gebruiken met bijna elk apparaat, wat het zeer veelzijdig maakt.
 • Voordeel 4: De ROFAVEZCO HDMI Splitter ondersteunt geavanceerde audiotechnologieën zoals Dolby Atmos, Digitaal 7.1CH, DTS:X, Dolby True HD, DTS-HD Master Audio. Hiermee kun je verzekerd zijn van een uitstekende geluidskwaliteit om je kijkervaring te verbeteren.
 • Voordeel 5: De implementatie van EDID-beheer in dit systeem zorgt ervoor dat het scherm altijd een compatibele resolutie van de bron ontvangt. Met deze functie hoef je het apparaat niet te resetten of handmatig aan te passen wanneer je overschakelt tussen verschillende uitvoerapparaten.
 • Nadeel 1: De ROFAVEZCO HDMI-splitter ondersteunt geen ARC, e-ARC/Sonos ARC. Dit betekent dat je geen audio return channel (ARC) technologie kunt gebruiken, waardoor het een beetje beperkt is voor mensen die hun geluidssystemen op deze manier willen aansluiten.
 • Nadeel 2: De HDMI-splitter heeft geen CEC-ondersteuning. Hierdoor zal je niet in staat zijn om al je aangesloten HDMI-apparaten met een enkele afstandsbediening te besturen, wat het gemak van bediening en gebruik zou kunnen beperken.
 • Nadeel 3: Het apparaat ondersteunt geen 4K@120Hz en Upscale. Dit betekent dat je niet de mogelijkheid hebt om 4K-beelden met een hogere vernieuwingsfrequentie te bekijken of om lagere resolutie beelden naar een hogere resolutie op te schalen.
 • Nadeel 4: De HDMI-splitter is alleen in staat om aan bepaalde downscale- en omschakelfuncties te voldoen. Het kan bijvoorbeeld niet HDR Dolby Vision (4K60 4:2:2) of VRR downscalen, noch kan het HDR omzetten naar SDR.
 • Nadeel 5: De HDMI-splitter van ROFAVEZCO komt niet met een audio-downmixer. Dit betekent dat je geluidsformaten niet automatisch kunt downmixen naar een compatibel formaat voor je audio-uitvoerapparaten, wat een beperking kan zijn voor mensen die verschillende audio-uitvoerapparaten gebruiken.

Onze favoriet #8

Tealkoo Hdmi Splitter

Tealkoo Hdmi Splitter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De TealKoo HDMI Splitter is een veelzijdig apparaat dat zowel als HDMI switch en splitter kan functioneren. Hiermee kun je twee HDMI bronnen aansluiten op één display en moeiteloos wisselen tussen bijvoorbeeld je TV box en PS4. Daarnaast werkt het als een HDMI splitter die een bron op twee displays kan weergeven, ideaal voor gaming met vrienden. Met ondersteuning voor 4K@60Hz, 3D, 1080P en 2160P resoluties, én compatibiliteit met HDCP2.2 protocol, geniet je van haarscherp beeld. De TealKoo Splitter verzekert snelle en stabiele transmissie dankzij de vergulde interface en een hoge bandbreedte van 3,4 Gbps. De Splitter is compatibel met alle apparaten voorzien van een standaard HDMI poort, zoals X-BOX, PS4, Blu-ray, en nog veel meer. Geen gedoe met installatie, dit apparaat werkt direct bij aansluiting. Met de LED-indicatoren weet je altijd welke poort actief is. Een extra geruststelling is de 1 jaar garantie die bij het product inbegrepen is. Graag gedaan!

 • Voordeel 1: Flexibele functionaliteit – Deze HDMI splitter van TealKoo heeft de mogelijkheid om als HDMI switch te werken. Hiermee kun je naadloos wisselen tussen twee HDMI-bronnen die zijn aangesloten op één display. Ideaal voor als je wilt schakelen tussen je TV box en PS4.
 • Voordeel 2: Hoogwaardige beeldresolutie – De splitter ondersteunt 4k@60Hz 3D 1080P 2160p, en is geschikt voor Blu-ray, UHD (Ultra High Definition) en HDR (High-Dynamic Range). Voor een haarscherp beeld, ongeacht het medium dat je gebruikt.
 • Voordeel 3: Snelle en stabiele gegevensoverdracht – Door de vergulde interface levert de HDMI-switch van TealKoo een hoge bandbreedte van 3,4 Gbps gegevensoverdracht. Dit garandeert een vlekkeloze en kwalitatief hoogwaardige overdracht, zonder vertraging of verlies van beeld- of geluidskwaliteit.
 • Voordeel 4: Brede compatibiliteit – Deze HDMI-switch is compatibel met de meeste apparaten die een standaard HDMI-poort hebben. Denk hierbij aan spelconsoles zoals X-Box en Playstation, maar ook aan Blu-ray-spelers, DVD-spelers, Apple TV, TV Box, PC en laptops. Tevens kun je het uitgangssignaal sturen naar een reeks van HDMI-compatibele displays, zoals monitoren, HDTV’s en projectoren.
 • Voordeel 5: Gebruikersvriendelijk – Het gebruik van de TealKoo HDMI switch is heel eenvoudig. Je hebt namelijk geen externe driver of stroombron nodig. Deze HDMI splitter werkt direct nadat je deze hebt aangesloten. Met de LED-indicatoren kun je altijd zien welke poort actief is.
 • Nadeel 1: Hoewel de Tealkoo HDMI splitter werkt als een 2 in 1 uit-switch, betekent dit dat je slechts twee HDMI-bronnen aan kunt sluiten. Als je meer apparatuur aan wilt sluiten, kan dit beperkend zijn.
 • Nadeel 2: Tijdens het werken als HDMI splitter (1 in 2 out) wordt slechts één monitor weergegeven. Dit kan ongemakkelijk zijn als je op beide schermen tegelijkertijd wilt kijken.
 • Nadeel 3: De HDMI splitter ondersteunt 4k@60Hz 3D 1080P 2160p resolutie. Hoe hoger de resolutie, hoe meer bandbreedte en rekenkracht er nodig is. Dit kan resulteren in vertragingen en pieken in energieverbruik als je apparatuur niet voldoende geavanceerd is.
 • Nadeel 4: Hoewel de HDMI switch werkt met de meeste apparaten voorzien van een standaard HDMI-poort, zijn er nog steeds apparaten die mogelijk niet compatibel zijn. Dit betekent dat je de splitter misschien niet voor alle apparatuur kunt gebruiken.
 • Nadeel 5: De HDMI splitter werkt pas wanneer hij is aangesloten, wat betekent dat hij voortdurend stroom verbruikt, zelfs als je hem niet gebruikt. Dit kan problematisch zijn voor degenen die bewust proberen te zijn van hun energieverbruik.

Onze favoriet #9

Koofit Hdmi Splitter

Koofit Hdmi Splitter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De KOOFIT HDMI Splitter is een 3-poorts HDMI-schakelaar waarmee je moeiteloos tussen verschillende HDMI-bronnen kunt schakelen voor weergave op één monitor. Met zijn ondersteuning voor 4K@60Hz, 3D, UHD en 1080P@60Hz biedt het uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. Je kunt op drie manieren schakelen: slim schakelen, met een IR-afstandsbediening, of een handmatige knop, weergegeven via LED-indicatoren. Het biedt stabiele en snelle gegevensoverdracht met vergulde connectoren en kan tot 10,2 Gbps aan bandbreedte ondersteunen. Hij is compatibel met de meeste HDMI-apparaten, zoals gameconsoles, streaming-apparaten en computers. Licht van gewicht en stabiel ontworpen, met antislip siliconen pads, is dit product gemakkelijk draagbaar en geschikt voor zowel casual als intensief gebruik.

 • Voordeel 1: Je kunt meerdere HDMI-bronnen aansluiten op één monitor. Dit is handig als je verschillende apparaten zoals je spelconsole, laptop en televisie wilt beheren zonder de kabels constant aan te passen.
 • Voordeel 2: De KOOFIT HDMI Splitter biedt een hoge beeld- en geluidskwaliteit. Het ondersteunt 4K@60Hz, 3D, UHD, 1080P@60Hz en is ook compatibel met alle eerdere resoluties. Dit zorgt ervoor dat je altijd kunt genieten van heldere beelden en zuiver geluid.
 • Voordeel 3: De HDMI-splitter heeft drie manieren om te schakelen tussen de apparaten. Je kan het automatisch laten schakelen wanneer een apparaat wordt ingeschakeld, de bijgeleverde IR-afstandsbediening gebruiken of handmatig schakelen met de knop.
 • Voordeel 4: De KOOFIT HDMI-splitter zorgt voor een stabiele en snelle gegevensoverdracht. Met de vergulde connectoren kan deze tot 10,2 Gbps aan bandbreedte ondersteunen zonder vertraging of kwaliteitsverlies. Bovendien zorgt de extra USB-voeding voor optimale prestaties.
 • Voordeel 5: Dit KOOFIT product is ontworpen met lichte materialen voor gemakkelijke draagbaarheid. Het heeft ook vier siliconen pads aan de onderkant voor antislip functionaliteit, wat het gemakkelijk en veilig maakt om overal te plaatsen.
 • Nadeel 1: De KOOFIT HDMI Splitter heeft een externe USB-voeding nodig voor stabiele video-overdracht en betere prestaties. Hoewel het product aangeeft dat deze normaal gesproken niet nodig is, kan dit een nadeel zijn als je een probleem ondervindt en een extra voedingsbron nodig hebt.
 • Nadeel 2: Het product maakt gebruik van lichtere materialen, wat betekent dat het misschien niet zo robuust en duurzaam is als andere modellen die gemaakt zijn van stevigere materialen.
 • Nadeel 3: De HDMI-switcher kan automatisch overschakelen naar een apparaat wanneer het wordt ingeschakeld. Dit kan problematisch zijn als je niet wilt dat het automatisch overschakelt naar een nieuw ingeschakeld apparaat.
 • Nadeel 4: De IR-afstandsbediening vereist direct zicht en mag niet worden geblokkeerd door een object binnen 5M. Dit kan beperkend zijn in sommige kameropstellingen waar er mogelijk objecten in de weg staan.
 • Nadeel 5: Hoewel de schakelaar compatibel is met de meeste HDMI-apparaten, zijn er mogelijk enkele apparaten die niet ondersteund worden. Controleer voordat je koopt of al je apparaten compatibel zijn met deze schakelaar.

Onze favoriet #10

Koofit Hdmi Splitter

Koofit Hdmi Splitter

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De KOOFIT HDMI Splitter is dé oplossing voor als je meerdere HDMI-bronnen tegelijkertijd wilt aansluiten op één monitor. Hij ondersteunt tot 5 verschillende HDMI-bronnen, die je eenvoudig kunt wisselen met behulp van een bijgeleverde afstandsbediening. Bovendien is hij uitgerust met een 4K 60Hz resolutie, wat zorgt voor uitstekende beelden en helder geluid. De HDMI splitter heeft drie schakelaars: slimme schakeling voor automatisch schakelen, IR-afstandsbediening en handmatige knoppen. Verstoor je kijkervaring niet meer door steeds HDMI-kabels aan te sluiten en los te koppelen. De KOOFIT HDMI Splitter biedt een stabiele en snelle gegevensoverdracht, met een bandbreedte tot 10,2 Gbps. Bovendien is hij breed compatibel met de meeste HDMI-apparaten – perfect voor een veelzijdige multimedia-ervaring.

 • Voordeel 1: Dankzij de 5-poorts HDMI-schakelaar kun je verschillende HDMI-bronnen aansluiten op één monitor. Je kunt gemakkelijk schakelen tussen invoerapparaten met de bijgeleverde afstandsbediening, hierdoor vermijd je het voortdurend verbinden en loskoppelen van HDMI-kabels.
 • Voordeel 2: De KOOFIT HDMI Switcher ondersteunt een resolutie van 4K@60Hz, 3D, UHD, 1080P@60Hz. Deze is ook achterwaarts compatibel met alle resoluties, zodat je kunt genieten van uitstekende beeldkwaliteit en helder geluid.
 • Voordeel 3: De HDMI-switcher biedt je drie schakelmethoden aan: slim schakelen (schakelt automatisch over naar actief apparaat), IR-afstandsbedieningschakelen, en handmatige knoppen schakelen. Niet alleen geeft dit je meerdere controleopties, maar dankzij de 3 LED-indicatoren weet je ook altijd welk HDMI-apparaat aan staat.
 • Voordeel 4: De HDMI-switcher garandeert stabiele en snelle gegevensoverdracht door de vergulde connectoren waardoor die een bandbreedte tot 10,2 Gbps ondersteunt zonder vertraging. Een USB extra voeding zorgt voor stabiele videotransmissie en betere prestaties.
 • Voordeel 5: De Switch HDMI is breed compatibel met de meeste HDMI-apparaten, waaronder Blu-ray-spelers, spelconsoles zoals Xbox en PlayStation, Fire TV-stick, Chromecast, Apple TV en meer. Het is ook geschikt voor diverse uitvoerapparaten zoals HDTV, PC, Laptop, Monitor, Projector en dergelijke.
 • Nadeel 1: Hoewel de KOOFIT HDMI Splitter de mogelijkheid biedt om meerdere HDMI-bronnen op één scherm aan te sluiten, kun je toch maar één scherm tegelijkertijd gebruiken. Het staat in de productbeschrijving dat 5 monitoren niet tegelijkertijd kunnen worden aangesloten.
 • Nadeel 2: De afstandsbedieningsfunctionaliteit heeft enkele beperkingen. De afstandsbediening schakelt alleen tussen de verschillende inputs als deze binnen een bereik van 5 meter direct op de IR-ontvanger is gericht – objecten die de weg blokkeren kunnen de werking belemmeren.
 • Nadeel 3: In de productbeschrijving staat dat deze splitter normaal gesproken geen externe voeding nodig heeft voor zijn werking, maar in sommige gevallen kan een externe USB-voeding toch nodig zijn om een stabiele videotransmissie te waarborgen, wat extra ongemak zou kunnen opleveren.
 • Nadeel 4: Hoewel de HDMI switcher een “slim schakelen” modus heeft, die automatisch overschakelt naar het apparaat dat aan is, kan dit nadelig zijn als je niet wilt dat er automatisch overgeschakeld wordt tussen verschillende apparaten.
 • Nadeel 5: Ondanks dat er melding wordt gemaakt van brede compatibiliteit, specificeert de productbeschrijving niet werkelijk hoe breed. Het is dus mogelijk dat sommige minder bekende of oudere HDMI-apparaten mogelijk problemen kunnen ondervinden bij het verbinden met deze HDMI switcher.

Na een zorgvuldige analyse van de 10 beste HDMI-splitters op basis van ons nieuwste onderzoek, kunnen we concluderen dat er een breed scala aan opties is om uit te kiezen. Afhankelijk van jouw specifieke behoeften en budget, kun jij de perfecte HDMI-splitter vinden die zowel kwaliteit als waarde voor jou biedt. Of je nu op zoek bent naar een zeer functionele HDMI-splitter voor professioneel gebruik of een basis HDMI-splitter voor thuisgebruik, er is een ideale oplossing voor jou. Onthoud altijd om de compatibiliteit en het maximale aantal uitgangspoorten te controleren voordat je een definitieve beslissing neemt. Zorg er ook voor dat de HDMI-splitter van jouw keuze duurzaam is en goede recensies heeft ontvangen van eerdere gebruikers.

Inhoudsopgave