a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Kattenluik Met Chip: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek]

Ontdek de 10 beste kattenluiken met chip volgens nieuw onderzoek, zodat jij het perfecte luik kan kiezen voor jouw huisdier.

Als je een kat hebt en je je zorgen maakt over ongewenst bezoek van andere katten in je huis, dan is het kattenluik met chip dé oplossing voor jou. Een kattenluik met chip geeft jou namelijk volledige controle over wie er in- en uitgaat, omdat het alleen open gaat voor de chip die in de halsband van jouw kat zit. Dit betekent dat die brutale buurtkatten voor een gesloten deurtje komen te staan. Klinkt geweldig, toch? In deze gids hebben we na uitgebreid onderzoek de tien beste kattenluiken met chip voor je op een rijtje gezet. Of je nu op zoek bent naar een basis kattenluik, eentje met extra functies, of de absolute crème de la crème, we hebben het allemaal. Laten we snel beginnen om het beste kattenluik met chip voor jouw kat en jou te vinden!

Een kattenluik met chip is een innovatief product waarmee je jouw huisdier zelfstandig naar binnen en buiten kunt laten gaan zonder ongewenste gasten binnen te laten. Dit type kattenluik is uitgerust met een chip-reader die de microchip van je kat leest, herkent en alleen voor hem de deur opent. Dit maakt het ideaal voor huishoudens die willen voorkomen dat andere katten of dieren via het kattenluik hun huis binnendringen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Petsafe Kattenluik Met Chip

Petsafe Kattenluik Met Chip

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Kattenluik Met Chip van PetSafe is een hulpmiddel voor jouw huisdier dat gemakkelijk in drie stappen te installeren is. Het biedt veiligheid met een duurzaam plastic frame en een vierwegs handmatige vergrendeling om ongewenste dieren buiten te houden. Het heeft twee magnetische sluitpunten en vereist 4 nieuwe AA niet-oplaadbare alkalinebatterijen, die echter niet meegeleverd worden. Er zijn ook extra’s zoals een installatieadapter en een tunneluitbreiding beschikbaar. Let op: voor een goed gebruik dien je topkwaliteit batterijen te gebruiken, de instructies goed door te nemen en je katten te programmeren voordat je het luik past.

 • Voordeel 1: De PetSafe kattenluik met chip heeft een eenvoudige installatie. Dankzij de drie stappen in de handleiding kan je dit product snel en efficiënt monteren, zodat jouw kat snel van zijn nieuwe vrijheid kan genieten.
 • Voordeel 2: Dit kattenluik is uitgerust met een magnetische sluiting. Met twee magnetische sluitpunten zorgt de PetSafe ervoor dat het luik steeds goed sluit en zo blijft de warmte binnen en de koude buiten.
 • Voordeel 3: Het PetSafe kattenluik met chip beschikt over een duurzaam kunststof frame met vierwegs handmatige vergrendeling. Dit biedt het voordeel dat je zelf kan instellen of je kat naar binnen en/of buiten kan en zo ben je ook beschermd tegen ongewenste dieren.
 • Voordeel 4: De PetSafe kattenluik met chip werkt op AA-batterijen. Dit betekent dat je geen rekening hoeft te houden met eventuele kabels en het kattenluik dus op elke gewenste plek kan plaatsen.
 • Voordeel 5: Extra opties zoals een installatieadapter en tunneluitbreiding zijn beschikbaar voor de PetSafe kattenluik met chip. Zo kan je het kattenluik perfect aanpassen aan jouw specifieke situatie en noden van jouw kat.
 • Nadeel 1: Hoewel de installatie wordt beschreven als eenvoudig in drie stappen, kan dit toch lastig zijn voor mensen die niet handig zijn met klussen. De handleiding moet dus nauwkeurig gevolgd worden voor een correcte installatie.
 • Nadeel 2: Het kattenluik werkt op batterijen. Dit kan als nadeel worden gezien aangezien je ervoor moet zorgen dat de batterijen steeds vervangen worden als ze leeg zijn om te zorgen dat het kattenluik correct blijft functioneren.
 • Nadeel 3: De batterijen die nodig zijn voor het kattenluik zijn niet inbegrepen. Dit betekent dat je deze zelf apart moet aankopen, wat extra moeite en kosten met zich meebrengt.
 • Nadeel 4: Het kattenluik heeft geen ingebouwde oplaadbare batterijen, er moeten dus nieuwe alkalinebatterijen gebruikt worden. Dit kan als een nadeel worden gezien voor mensen die liever gebruik maken van oplaadbare batterijen.
 • Nadeel 5: Het lijkt erop dat het product mogelijk niet werkt zonder de extra aankopen zoals de installatieadapter en tunneluitbreiding, hierdoor kan de aankoop van het kattenluik mogelijk meer kosten met zich meebrengen dan je in eerste instantie verwacht.

Onze favoriet #2

Petsafe Kattenluik Met Chip

Petsafe Kattenluik Met Chip

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Kattenluik Met Chip van PetSafe is een technologisch verfijnde oplossing voor jouw kat om naar binnen of buiten te kunnen gaan. Dit kattenluik werkt op batterijen en herkent dankzij de microchipherkenning, tot 40 verschillende microchips, wat ideaal is als je meerder katten hebt. Daarnaast heb je 4 handmatige sluitingsopties voor verschillende situaties. Het luik, met afmetingen van 22 cm x 23,9 cm en een klep opening van 14,6 cm x 13,5 cm, is ontworpen voor huisdieren tot 7 kg. Het kan worden geïnstalleerd in diverse materialen zoals glas, hout, muren, metaal en pvc. Let op: gebruik alleen hoogwaardige batterijen en zorg ervoor dat je jouw kat programmeert voordat je het luik monteert. Lees voor de perfecte pasvorm en installatie eerst de handleiding goed door.

 • voordeel 1: Dankzij de microchipherkenning kunt jij de toegang van jouw huisdieren beter beheren. Het kattenluik kan tot 40 verschillende microchips en katten programmeren, waardoor je precies kunt instellen welke huisdieren naar binnen en buiten mogen.
 • voordeel 2: Het kattenluik biedt jou vier handmatige sluitingsopties om jouw voorkeur voor het in- en uitgaan van huisdieren aan te passen, waardoor je nog meer controle over hun bewegingen hebt.
 • voordeel 3: Het formaat van het kattenluik is geschikt voor huisdieren tot 7 kg, waardoor het ideaal is voor de meeste katten. Hiermee kun je zeker zijn dat jouw huisdier comfortabel in en uit kan gaan.
 • voordeel 4: Het kattenluik is ontworpen om te installeren in verschillende soorten materialen, zoals glas, hout, muren, metaal en PVC. Hierdoor kun je het kattenluik plaatsen op de plek die voor jou en jouw huisdier het meest handig is.
 • voordeel 5: Door gebruik te maken van een batterijen gevoed systeem, hoef je geen andere energiesystemen aan te passen of om te leiden. Let wel op dat je hoge kwaliteit batterijen gebruikt voor optimale functie.
 • Nadeel 1: Het kattenluik werkt op batterijen, wat betekent dat je ze regelmatig moet vervangen. Dit kan zowel kostbaar als tijdrovend zijn, vooral als de batterijen leeg raken op een ongelegen moment.
 • Nadeel 2: Hoewel het PetSafe kattenluik met chip compatibel is met de meeste gangbare microchips, is het niet universeel compatibel. Dit betekent dat er mogelijk compatibiliteitsproblemen kunnen optreden, afhankelijk van de soort microchip die jouw kat heeft.
 • Nadeel 3: Het kattenluik heeft een maximaal gewichtsbeperking van 7 kg. Dit betekent dat grotere huisdieren of katten niet gebruik kunnen maken van het luik, wat problematisch kan zijn als je verschillende maten huisdieren hebt.
 • Nadeel 4: Hoewel de afmetingen van het kattenluik redelijk standaard zijn, kan het voor sommige katten nog steeds te klein zijn, vooral voor grotere rassen. Het kan ook te groot zijn voor de deur waarin je het wilt installeren, wat beperkingen kan opleggen aan de plaatsen waar je het kunt installeren.
 • Nadeel 5: Het kattenluik vereist dat je de kat programmeert voordat je het installeert. Dit kan lastig en tijdrovend zijn, vooral als je geen ervaring hebt met technische apparaten. Het vereist ook dat je toegang hebt tot de microchipgegevens van jouw kat.

Onze favoriet #3

Cat Mate Kattenluik Met Chip

Cat Mate Kattenluik Met Chip

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Kattenluik Met Chip van Cat Mate is een innovative huisdier product dat jouw kat persoonlijke toegang verleent via haar microchip of het Cat Mate I.D. Het houdt andere huisdieren tegen, en kan tot wel 30 katten registreren. Het programmeren is gemakkelijk met een enkele toetsbediening en een LED-indicator die signaleert zodra de microchip is geregistreerd. Het luik werkt op 4 AA-batterijen, die je wel zelf moet aanschaffen, maar meestal meer dan 12 maanden meegaan. Het kattenluik past op deuren tot een dikte van 85 mm en kan eenvoudig bevestigd worden op muren of ruiten met de meegeleverde adapterset. Het heeft een transparante, stevige kunststof klep die bestand is tegen het weer en tocht buiten houdt door de borstelafdichting en magneetsluiting. Het kattenluik beschikt over een eenvoudig te bedienen 4-weg draaibare vergrendeling.

 • Voordeel 1: Met de Cat Mate Kattenluik Met Chip heb je de controle over wie je huis binnenkomt. Dankzij de toegang via de geïmplanteerde microchip van je kat, blijven ongewenste zwerfdieren buiten.
 • Voordeel 2: Dit kattenluik is zeer compatibel. Het werkt met microchips met 9, 10 en 15 cijfers en kan tot 9 katten registreren. Zo past het luik zich gemakkelijk aan aan jouw huishoudelijke behoeften.
 • Voordeel 3: Met de timerfunctie en het 4-wegslot biedt dit kattenluik volledige toegangscontrole. Dit betekent dat je de vrijheid en flexibiliteit van je katten kunt beheren, bijvoorbeeld om ze ‘s nachts binnen te houden.
 • Voordeel 4: Het LCD-scherm toont belangrijke informatie, zoals de status van het in- / uitschakelslot, de locatie van de kat en de tijd sinds de laatste keer dat de klep is gebruikt. Dit helpt je om het gedrag en de activiteit van je huisdieren in de gaten te houden.
 • Voordeel 5: Het kattenluik is energie-efficiënt: met slechts 4 AA-batterijen (niet inbegrepen) kan het ongeveer 12 maanden functioneren. Hierdoor heb je een langdurig, zorgeloos gebruik.
 • Nadeel 1: Het kattenluik van Cat Mate is alleen toegankelijk via de geïmplanteerde microchip van je kat. Dit betekent dat als je kat nog geen chip heeft, je er een moet laten implanteren om dit product te kunnen gebruiken.
 • Nadeel 2: Het product is compatibel met microchips met 9, 10 en 15 cijfers, maar het kan maximaal 9 katten registreren. Als je meer dan 9 katten hebt, zal je een extra kattenluik moeten kopen of een keuze moeten maken welke katten toegang krijgen.
 • Nadeel 3: Hoewel er een timerfunctie en 4-wegslot voor volledige toegangscontrole is, zou dit potentieel restrictief kunnen zijn voor de vrijheid van je kat. Als je vergeet de instellingen aan te passen, kunnen je katten mogelijk opgesloten zitten.
 • Nadeel 4: Het LCD-scherm toont belangrijke informatie over het gebruik, waaronder de locatie van de kat en de tijd sinds de laatste keer dat de klep is gebruikt. Echter, het scherm ondersteunt alleen informatie voor maximaal 3 katten. Daarom, als je meer dan drie katten hebt, kan je niet alle gegevens bijhouden.
 • Nadeel 5: Het kattenluik vereist 4 x AA-batterijen, die niet zijn inbegrepen in de verpakking. Omdat batterijen om de ongeveer 12 maanden moeten worden vervangen, betekent dit dat je zelf moet zorgen voor de batterijen en dat je ook de vervangingscyclus moet bijhouden om te voorkomen dat het luik onverwacht stopt met werken.

Onze favoriet #4

Cat Mate Kattenluik Met Chip

Cat Mate Kattenluik Met Chip

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Kattenluik Met Chip van Cat Mate is een innovatief product dat toegang verleent op basis van de unieke microchip van je kat, zodat buitendringende zwerfkatten worden buitengehouden. Het is compatibel met microchips van 9, 10 en 15 cijfers en kan tot 9 katten registreren. Met de timerfunctie en 4-wegslot heb je volledige toegangscontrole, ideaal om bijvoorbeeld je katten ‘s nachts veilig binnen te houden. Dankzij het LCD-scherm heb je een helder overzicht van de slotstatus, de locatie van je kat en de tijd sinds het laatste gebruik door maximaal 3 katten. Het luik werkt op 4 x AA-batterijen (niet inbegrepen), biedt een levensduur van ongeveer 12 maanden en biedt zowel jou als je kat een zorgeloze en veilige toegang tot je woning.

 • Voordeel 1: Met de Cat Mate Kattenluik Met Chip heb je de controle over wie je huis binnenkomt. Dankzij de toegang via de geïmplanteerde microchip van je kat, blijven ongewenste zwerfdieren buiten.
 • Voordeel 2: Dit kattenluik is zeer compatibel. Het werkt met microchips met 9, 10 en 15 cijfers en kan tot 9 katten registreren. Zo past het luik zich gemakkelijk aan aan jouw huishoudelijke behoeften.
 • Voordeel 3: Met de timerfunctie en het 4-wegslot biedt dit kattenluik volledige toegangscontrole. Dit betekent dat je de vrijheid en flexibiliteit van je katten kunt beheren, bijvoorbeeld om ze ‘s nachts binnen te houden.
 • Voordeel 4: Het LCD-scherm toont belangrijke informatie, zoals de status van het in- / uitschakelslot, de locatie van de kat en de tijd sinds de laatste keer dat de klep is gebruikt. Dit helpt je om het gedrag en de activiteit van je huisdieren in de gaten te houden.
 • Voordeel 5: Het kattenluik is energie-efficiënt: met slechts 4 AA-batterijen (niet inbegrepen) kan het ongeveer 12 maanden functioneren. Hierdoor heb je een langdurig, zorgeloos gebruik.
 • Nadeel 1: Het kattenluik van Cat Mate is alleen toegankelijk via de geïmplanteerde microchip van je kat. Dit betekent dat als je kat nog geen chip heeft, je er een moet laten implanteren om dit product te kunnen gebruiken.
 • Nadeel 2: Het product is compatibel met microchips met 9, 10 en 15 cijfers, maar het kan maximaal 9 katten registreren. Als je meer dan 9 katten hebt, zal je een extra kattenluik moeten kopen of een keuze moeten maken welke katten toegang krijgen.
 • Nadeel 3: Hoewel er een timerfunctie en 4-wegslot voor volledige toegangscontrole is, zou dit potentieel restrictief kunnen zijn voor de vrijheid van je kat. Als je vergeet de instellingen aan te passen, kunnen je katten mogelijk opgesloten zitten.
 • Nadeel 4: Het LCD-scherm toont belangrijke informatie over het gebruik, waaronder de locatie van de kat en de tijd sinds de laatste keer dat de klep is gebruikt. Echter, het scherm ondersteunt alleen informatie voor maximaal 3 katten. Daarom, als je meer dan drie katten hebt, kan je niet alle gegevens bijhouden.
 • Nadeel 5: Het kattenluik vereist 4 x AA-batterijen, die niet zijn inbegrepen in de verpakking. Omdat batterijen om de ongeveer 12 maanden moeten worden vervangen, betekent dit dat je zelf moet zorgen voor de batterijen en dat je ook de vervangingscyclus moet bijhouden om te voorkomen dat het luik onverwacht stopt met werken.

Onze favoriet #5

Petsafe Kattenluik Met Chip

Petsafe Kattenluik Met Chip

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het PetSafe Kattenluik Met Chip is een technologisch geavanceerd kattenluik dat met chipherkenning werkt. Het leest de microchip van jouw kat en laat alleen jouw huisdier binnen, met ruimte voor maar liefst 25 verschillende intrigerende stukken kenmerkende informatie, dit betekent dat het selectieve toegang biedt en ongewenste gasten buiten houdt. Het bevat ook een programmeerbare timer, zodat je de toegang kunt instellen op specifieke tijden van de dag, en zowel met batterijen als met het netsnoer kan worden bediend. Met afmetingen van 23,2cm x 23,2cm en een klepopening van 16cm x 16cm, is het geschikt voor huisdieren tot 7kg. Dit kattenluik kan eenvoudig worden geïnstalleerd in verschillende materialen, zoals houten deuren, PVC-deuren, metalen, glazen en bakstenen muren. Plus, het heeft een jaar fabrieksgarantie voor je gemoedsrust.

 • Voordeel 1: Met het microchip kattenluik van PetSafe hoef je je geen zorgen te maken over ongewenste katten in je huis. Alleen jouw kat, wiens microchip wordt herkend, krijgt toegang. Het slaat tot 25 verschillende katten op, ideaal voor huishoudens met meerdere huisdieren.
 • Voordeel 2: De programmeerbare timer is een handige functie die je flexibiliteit biedt. Je kunt het kattenluik instellen om op bepaalde tijden van de dag te vergrendelen of te ontgrendelen. Dit is uitermate nuttig als je wilt voorkomen dat jouw kat ‘s nachts naar buiten gaat.
 • Voordeel 3: Of je nu liever batterijen gebruikt of het kattenluik op het stopcontact aansluit, het PetSafe kattenluik biedt beide opties. Dit betekent dat het luik altijd functioneel kan blijven, ongeacht de beschikbaarheid van een stopcontact.
 • Voordeel 4: Het PetSafe kattenluik heeft ruime afmetingen en is groot genoeg voor de meeste huisdieren tot 7 kg. De klepopening van 16 cm x 16 cm zorgt voor voldoende ruimte voor je kat om gemakkelijk door te kunnen.
 • Voordeel 5: Het verzinkbare ontwerp zorgt voor een eenvoudige installatie, je kunt dit kattenluik installeren in standaard houten deuren, PVC-deuren, metalen, glazen en bakstenen muren. Extra uitbreidingstunnels zijn apart verkrijgbaar, voor als je behoefte hebt aan meer installeermogelijkheden.
 • Nadeel 1: Het PetSafe Petporte kattenluik kan maar tot 25 verschillende katten opslaan. Als je een kattenopvang runt of vaak andere katten op bezoek hebt, kan dit betekenen dat sommige katten niet door het luik kunnen, omdat er simpelweg geen ruimte is voor hun microchipinformatie.
 • Nadeel 2: Het kattenluik is programmeerbaar, maar dat kan wel betekenen dat als je niet zo technisch bent ingesteld, je het misschien moeilijk vindt om het te programmeren. Je moet het bijvoorbeeld instellen om op bepaalde tijden van de dag te vergrendelen of te ontgrendelen, en niet iedereen vindt het makkelijk om zulke functies in te stellen.
 • Nadeel 3: Het kattenluik werkt op zowel batterijen als netstroom. Dit geeft flexibiliteit, maar het kan ook betekenen dat je de batterijen moet vervangen als je het zonder netstroom wilt gebruiken, wat extra werk en kosten met zich meebrengt.
 • Nadeel 4: Het PetSafe Petporte kattenluik heeft een klepopening van 16 cm x 16 cm. Dit is misschien te klein voor grotere katten of kleine honden. Ook dit zou een beperking kunnen zijn als je huisdier meer dan 7 kg weegt.
 • Nadeel 5: Hoewel het PetSafe Petporte kattenluik eenvoudig geïnstalleerd kan worden in standaard houten deuren, PVC-deuren, metalen deuren, glazen en bakstenen muren, moet je mogelijk extra uitbreidingstunnels aanschaffen. Deze worden apart verkocht, wat betekent dat je mogelijk meer moet betalen voor de volledige installatie dan je in eerste instantie misschien denkt.

Onze favoriet #6

Cat Mate Kattenluik Met Chip

Cat Mate Kattenluik Met Chip

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Kattenluik Met Chip van Cat Mate is een technologisch geavanceerd kattenluik dat de unieke microchip van jouw kat leest of de Cat Mate ID-schijf (apart verkrijgbaar), waardoor alleen jouw kat toegang krijgt tot jouw huis en zwerfdieren buiten blijven. Met het 4-weg slot kan jij zelf bepalen wanneer je kat naar binnen en buiten mag. Het programmeren gaat eenvoudig met een druk op de knop, en een LED-lampje bevestigt dat de microchip of ID-schijf van je kat geregistreerd is. Het luikje is gemaakt van supersterk polymeer en heeft een magnetische sluiting, wat het tochtbestendig, weerbestendig en energiezuinig maakt. Geschikt voor alle deuren tot 35 mm dik, en kan ook op muren en glazen panelen gemonteerd worden met een apart verkrijgbare adapterkit. Al sinds 1986 levert Pet Mate producten van topkwaliteit voor jouw huisdier.

 • Voordeel 1: Het Kattenluik Met Chip van Cat Mate houdt ongewenste dieren buiten. Door de unieke microchip of Cat Mate ID-schijf van je kat te lezen, zorgt het ervoor dat alleen jouw huisdieren toegang hebben tot je woning, waardoor je gemoedsrust krijgt.
 • Voordeel 2: Dit kattenluik is zeer eenvoudig te programmeren. Met slechts één druk op de knop registreert het de unieke microchip of Cat Mate ID-schijf van je kat. De LED-indicator laat je weten wanneer de registratie voltooid is, zodat je altijd zeker weet dat het correct werkt.
 • Voordeel 3: Het is gemaakt van supersterk polymeer met een magnetische sluiting. Dit maakt het kattenluik niet alleen duurzaam en bestand tegen slijtage, maar ook tegen weersinvloeden. Het tochtbestendige ontwerp helpt ook om energie te besparen.
 • Voordeel 4: Het Cat Mate kattenluik past in elke deur en kan zelfs op muren, glaspanelen of dikkere metalen deuren worden gemonteerd met de juiste adapterkit. Dit betekent dat je het vrijwel overal in je huis kunt installeren waar je maar wilt.
 • Voordeel 5: Je kiest voor een betrouwbaar merk. Pet Mate is sinds 1986 een favoriete retailer voor dierenbenodigdheden in het VK, wat getuigt van hun ervaring en betrouwbaarheid. Met hun ruim assortiment van topkwaliteit dierenproducten, garanderen ze dat je een product in handen hebt dat aan de behoeften van je huisdier voldoet.
 • Nadeel 1: Extra Accessoires Nodig: Het product maakt gebruik van een unieke Cat Mate ID-schijf die nodig is voor de functionaliteit maar wordt apart verkocht. Dit betekent dat je, naast de aankoop van het kattenluik zelf, ook deze ID-schijf moet aanschaffen om het product correct te laten werken.
 • Nadeel 2: Installatieproblemen Op Dikkere Deuren: De beschrijving wijst erop dat voor de montage op dikkere metalen deuren, muren, of glazen panelen een extra adapter kit nodig is, die eveneens apart verkocht wordt. Dit kan leiden tot extra onkosten, en eventueel frustratie tijdens het installatieproces.
 • Nadeel 3: Potentiële Problemen Met Programmeren: Hoewel het wordt geadverteerd als eenvoudig te programmeren met een druk op een knop, kunnen klanten die niet technisch onderlegd zijn mogelijk moeilijkheden ondervinden bij het programmeren van de kattenluik.
 • Nadeel 4: Plastic Materiaal: Hoewel de kleppen zijn gemaakt van “supersterk polymeer”, is het belangrijk te noteren dat dit toch een type plastic is. Afhankelijk van het gebruik, kan dit materiaal eventueel krassen of slijten door de tijd heen.
 • Nadeel 5: De Microchip Is Essentieel: Indien de microchip van je kat defect geraakt of verloren gaat, de kat het huis niet meer binnen- of buitengaan via het kattenluik zonder een nieuwe chip omdat het luik functioneert op basis van de unieke microchip van je kat. Dit kan problemen veroorzaken indien dit zou gebeuren en er geen snel alternatief voorhanden is.

Onze favoriet #7

Ceesc Kattenluik Met Chip

Ceesc Kattenluik Met Chip

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De CEESC Kattenluik Met Chip is een handig en doordacht ontworpen product voor eigenaren van katten. Met een vierwegs draaiknop, kun je de toegang van je kat eenvoudig regelen: alleen binnen, alleen buiten, vrij in en uit, of volledig afgesloten. Haar verbeterde weerbestendige borstelstrip zorg voor minimale lawaai en voorkomt dat regen, wind of ongedierte binnenkomen. Met de inbegrepen twee soorten schroeven kun je het apparaat stevig aan beide zijden van je deur of muur bevestigen, afhankelijk van de dikte van je installatieoppervlak. Installatie is eenvoudig dankzij de bijgeleverde handleiding en installatievideo. Het luik is geschikt voor katten met een tailleomtrek van maximaal 60 cm en kan op verschillende oppervlakken worden geïnstalleerd, waaronder deuren, muren, ramen, kasten en glas.

 • Voordeel 1: Dit kattenluik met chip van CEESC biedt gemak dankzij het handige slot. Met een 4-voudig draaibare knop kan jij zelf vier verschillende toegangsopties voor je kat bepalen: alleen in, alleen uit, beide opties, of volledig vergrendeld.
 • Voordeel 2: Het kattenluik is voorzien van een verbeterde weerbestendige borstelstrip. Deze zorgt voor geluidsdemping en kan met de vaste groef en kliklipjes stevig bevestigd worden. Dat maakt het bestendig tegen regen, wind en kleine ongenode gasten zoals muggen.
 • Voordeel 3: Securities wordt gewaarborgd met doordachte schroefbescherming. Dit kattenluik wordt geleverd met twee pakketten van acht schroeven. De lengte van de schroeven kan je zelf aanpassen naar je behoefte, wat bijdraagt aan de stabiliteit en voorkomt scheurtjes.
 • Voordeel 4: Het installatieproces van het kattenluik is eenvoudig. De stapsgewijze instructies en een instructievideo die zijn inbegrepen, maken de installatie makkelijk ongeacht de diepte van de deur of muur waarin je het wil plaatsen.
 • Voordeel 5: Het kattenuik is zeer veelzijdig toepasbaar. Het past op indoor en outdoor deuren, muren, ramen, kasten en glas. Met een binnenmaat van 5,5 x 18 x 19,5 cm, is het geschikt voor katten met een tailleomtrek kleiner dan 60 cm.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de weerbestendige borstelstrip is ontworpen om lawaai, regenval, wind en ongedierte te minimaliseren, kan deze toch loskomen. Hoewel het gemakkelijk is om hem terug te plaatsen, moet je bereid zijn om dit zelf te doen als het gebeurt.
 • Nadeel 2: Om het kattenluik te installeren, heb je je eigen gereedschap nodig. Dit kan een hindernis zijn als je niet al het juiste gereedschap bij de hand hebt of als je niet vertrouwd bent met het gebruik ervan.
 • Nadeel 3: De installatie-instructies zijn stapsgewijs, maar als je geen ervaring hebt met doe-het-zelf projecten, kan dit een uitdaging zijn. Je moet voorzichtig en precies te werk gaan om te voorkomen dat de deur of muur scheurt.
 • Nadeel 4: De keuze in schroeven kan wellicht verwarrend zijn. Je kunt kiezen tussen lange + lange, lange + korte of korte + korte combinaties, afhankelijk van de dikte van je deur of muur. Dit vereist een zekere mate van beoordelingsvermogen en technische kennis.
 • Nadeel 5: De omvang van het kattenluik is specifiek en kan dus niet geschikt zijn voor alle katten. Het is bedoeld voor katten met een tailleomtrek korter dan 60 cm. Grotere katten kunnen problemen ondervinden bij het gebruik van dit product.

Onze favoriet #8

Sureflap Kattenluik Met Chip

Sureflap Kattenluik Met Chip

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het SureFlap Kattenluik Met Chip is een intelligent kattenluik dat controle biedt over welke dieren jouw huis mogen binnengaan. Dankzij de besturing via microchip of SureFlap halsbandhanger laat het alleen jouw eigen dieren binnen en houdt het vreemde dieren buiten. Het luik is compatibel met alle wereldwijd gebruikelijke microchipformaten en kan tot 32 verschillende microchipnummers of halsbandhangers opslaan. Het is ook energiezuinig, want het werkt op batterijen die tot wel 12 maanden meegaan. Kortom, een slimme en veilige oplossing voor jouw huisdier.

 • Voordeel 1: Met de SureFlap Kattenluik Met Chip kun je de toegang tot jouw huis beperken tot alleen jouw huisdieren. Dankzij de besturing via microchip of SureFlap halsbandhanger kunnen vreemde dieren jouw huis niet binnendringen.
 • Voordeel 2: Het SureFlap Kattenluik Met Chip is ontworpen met een universele compatibiliteit in gedachten. Het werkt met alle wereldwijd gangbare microchip-formaten (9-, 10- & 15-cijferig), wat het een zeer flexibel product maakt dat geschikt is voor elk huisdier met een microchip.
 • Voordeel 3: Dit kattenluik biedt een ruime opslagcapaciteit. Het slaat tot 32 verschillende microchipnummers of halsbandhangers op, waardoor het geschikt is voor huishoudens met meerdere huisdieren.
 • Voordeel 4: De SureFlap Kattenluik Met Chip is een zuinig product dat tot 12 maanden kan werken op één set batterijen. Dit betekent minder zorgen en gedoe voor jou over het regelmatig vervangen van de batterijen.
 • Voordeel 5: Dankzij het gebruik van de nieuwste microchiptechnologie, geeft dit kattenluik je de mogelijkheid om de beweging van je huisdieren in huis beter te beheren, hun veiligheid te garanderen, en tegelijkertijd ongewenste gasten buiten te houden.
 • Nadeel 1: Het SureFlap Kattenluik Met Chip is beperkt tot 32 verschillende microchipnummers of halsbandhangers. Dit betekent dat als je meer dan 32 huisdieren hebt, sommige mogelijk niet zullen kunnen binnenkomen of uitgaan.
 • Nadeel 2: Het kattenluik werkt op batterijen, en hoewel ze tot 12 maanden meegaan, betekent dit toch dat je ze regelmatig moet vervangen. Dit kan vervelend zijn en leiden tot momenten waarop het luik ineens niet meer functioneert omdat de batterijen onverwacht leeg zijn.
 • Nadeel 3: Doordat het luik compatibel is met alle wereldwijd gebruikelijke microchipVormaten, betekent dit dat er mogelijk problemen kunnen ontstaan met unieke of ongewone chipformaten. Hierdoor zou je huisdier mogelijk niet door het luik kunnen.
 • Nadeel 4: Ondanks het feit dat het luik het binnendringen van vreemde dieren in je huis voorkomt, is het niet duidelijk hoe dit werkt voor dieren zonder chip of halsbandhanger. Het kan zijn dat deze dieren nog steeds vrij door het luik kunnen gaan.
 • Nadeel 5: Hoewel het systeem bestuurd wordt via een microchip of SureFlap halsbandhanger, is het niet duidelijk wat er gebeurt als je huisdier deze verliest. Dit kan leiden tot problemen met toegang tot je huis. Dit zou betekenen dat je mogelijk vrij regelmatig de halsbandhanger moet vervangen.

Onze favoriet #9

Ferplast Kattenluik Met Chip

Ferplast Kattenluik Met Chip

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Ferplast Kattenluik Met Chip is een geavanceerd kunststof kattenluik dat gebruik maakt van een chip-gebaseerd herkenningssysteem. Het detecteert en decodeert de ISO11784-chip, meestal onderhuids bij je kat, en ontgrendelt de deur wanneer de kat nadert. Dit praktische systeem biedt een gecontroleerde doorgang voor je kat, zowel van binnen naar buiten en kan tot wel 32 verschillende chips onthouden. Mocht jouw kat nog geen chip hebben, dan wordt er een halsband met microchip meegeleverd. Het luik heeft een ‘Windstopper’-systeem tegen tocht en een handige lastpass-indicator. Daarnaast kun je dankzij het vierstandenvergrendelingssysteem de deur op vier verschillende manieren gebruiken: alleen uitgaand, alleen toegang, in- en uitgang, of volledig vergrendeld. Het luik is 13,5 cm lang en 13,7 cm hoog en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Let op, de kleur van de bijgeleverde ketting kan variëren.

 • Voordeel 1: Het Ferplast kattenluik is uitgerust met een slimme technologie die de chip van je kat detecteert en decodeert. Het ontgrendelt de deur automatisch wanneer je kat dichterbij komt, wat betekent dat het alleen jouw kat(ten) toelaat en andere dieren buiten houdt.
 • Voordeel 2: Dit kattenluik maakt een gecontroleerde doorgang van katten van binnen naar buiten mogelijk. Je hoeft dus niet altijd de deur te openen of te sluiten voor je huisdier. Het kan tot 32 verschillende chips opslaan, ideaal als je meerdere katten hebt.
 • Voordeel 3: Het is uitgerust met een ‘Windstopper’-systeem dat luchtstromen voorkomt, waardoor het binnen in je huis comfortabel blijft, ongeacht het weer buiten.
 • Voordeel 4: Het kattenluik heeft een vergrendelingssysteem met vier posities. Dit geeft je de flexibiliteit om de deur op vier verschillende manieren te gebruiken: alleen voor uitgang, alleen voor toegang, voor zowel in- als uitgang, of volledig vergrendeld.
 • Voordeel 5: Het Ferplast kattenluik heeft een aantrekkelijke, functionele vormgeving. De deuropening heeft een royale afmeting van 13,5 cm bij 13,7 cm – ruim genoeg voor de meeste katten – en is verkrijgbaar in verschillende kleuren om bij je interieur te passen. Plus, voor het geval je kat geen chip heeft, wordt er zelfs een halsband met een microchip meegeleverd.
 • Nadeel 1: Het kattenluik maakt gebruik van een chip-gebaseerd herkenningssysteem. Dit betekent dat als je kat geen onderhuidse chip heeft, je deze apart moet laten plaatsen of je moet de meegeleverde halsband met microchip gebruiken. Dit kan onpraktisch of oncomfortabel zijn voor je kat.
 • Nadeel 2: Het product kan maximaal 32 verschillende chips onthouden. Dit kan beperkend zijn als je meer dan 32 katten hebt of als je nieuwere katten wilt toevoegen en het maximale opslaglimiet al hebt bereikt.
 • Nadeel 3: Het „Windstopper” -systeem werkt mogelijk niet altijd effectief en kan in sommige omstandigheden luchtdoorstroming toestaan. Dit kan een comfortprobleem voor je kat creëren, vooral in koudere maanden.
 • Nadeel 4: Het vergrendelingssysteem met 4 posities kan in eerste instantie ingewikkeld zijn om aan te passen. Je moet vertrouwd raken met de verschillende modi om het beste gebruik van het kattenluik te maken.
 • Nadeel 5: De kleur van de meegeleverde ketting varieert. Dit betekent dat je niet de mogelijkheid hebt om de kleur te kiezen die bij jouw voorkeuren of die van je kat past. Als je kat gevoelig is voor kleuren of als je een specifieke kleur prefereert, kan dit een nadeel zijn.

Onze favoriet #10

Closer Pets Kattenluik Met Chip

Closer Pets Kattenluik Met Chip

Waarom we het gekozen hebben

Het Kattenluik Met Chip van Closer Pets is de perfecte oplossing om je kat autonomie te geven, terwijl zwerfdieren buiten blijven. Functies van dit luik worden bestuurd door de unieke microchip of ID-schijf van jouw kat (schijven zijn afzonderlijk verkrijgbaar). Het kan de gegevens van maximaal 30 katten opslaan, ideaal voor huishoudens met meerdere katten. Met de 4-voudige draaisluiting kun je instellen of je kat alleen in- of uitgaat, of volledig vergrendeld is. Gemaakt van supersterk polymeer, is dit kattenluik weerbestendig en voorzien van een volledig afgesloten klep met magneetsluiting. Programmeren is eenvoudig met één druk op de knop.

 • voordeel 1: Met het kattenluik van Closer Pets kun je zwerfdieren buiten houden. Het systeem wordt bediend door de unieke microchip of ID van je kat, waardoor ongewenste bezoekers buiten blijven.
 • voordeel 2: Het kattenluik is geschikt voor maximaal 30 katten (kleine tot gemiddelde grootte). Zo kan het systeem voor een groot aantal katten gebruikt worden zonder problemen.
 • voordeel 3: De 4-voudige draaisluiting biedt je flexibiliteit en controle. Kies tussen alleen in- en uitstappen, alleen naar buiten of volledig vergrendeld voor totale veiligheid.
 • voordeel 4: De bouwkwaliteit van dit kattenluik is indrukwekkend. Het is gemaakt van supersterk polymeer en het is tocht- en weerbestendig. De volledig afgedichte klep met magneetsluiting zorgt ervoor dat het luik stevig dicht blijft wanneer het moet.
 • voordeel 5: Tot slot is dit kattenluik eenvoudig te programmeren met één druk op de knop, waardoor het gebruiksgemak groot is.
 • Nadeel 1: Dit kattenluik is wellicht niet geschikt voor grote katten. De productbeschrijving stelt dat het luik geschikt is voor ‘kleine tot gemiddelde’ grootte katten, wat betekent dat als je een grotere kat hebt, deze mogelijk niet comfortabel door het luik kan gaan.
 • Nadeel 2: De Closer Pets kattenluik heeft een 4-voudig draaisluiting: alleen in- en uitstappen, alleen naar buiten of vergrendeld. Dit kan lastig zijn als je flexibiliteit wilt in de manier waarop je kat het huis binnenkomt en verlaat.
 • Nadeel 3: De ‘unieke microchip of ID van je kat’ bediening kan mogelijk problemen opleveren. Als je kat geen microchip of ID heeft, moet je deze apart aanschaffen en installeren, wat extra kosten en moeite kan betekenen.
 • Nadeel 4: Het product vereist programmering. Hoewel de beschrijving aangeeft dat dit eenvoudig te doen is met één druk op de knop, kan dit toch wat tijd en technische kennis vereisen die je mogelijk niet hebt.
 • Nadeel 5: Het Closer Pets kattenluik is gemaakt van een ‘supersterk polymeer’ en is ‘tocht- en weerbestendig’, maar er wordt niet gespecificeerd hoe duurzaam het is. Je leest bijvoorbeeld niet hoe lang het materiaal meegaat voordat het vervangen moet worden, wat belangrijk kan zijn in termen van langetermijnkosten.

Als conclusie, heb je nu tien van de beste kattenluiken met chip op de markt onderzocht. Elk product heeft zijn unieke eigenschappen en voordelen. Jouw keuze zal uiteindelijk afhangen van jouw specifieke behoeften, zoals de maat en het gewicht van jouw kat, de plaats van installatie en jouw budget. Dat gezegd hebbende, elk kattenluik op deze lijst is van hoge kwaliteit, betrouwbaar en biedt jouw kat onafhankelijkheid en vrijheid, terwijl het jouw woning veilig houdt tegen ongewenste bezoekers. Dus, kies het kattenluik dat het beste bij je past en geniet van de talloze voordelen die het biedt.

Inhoudsopgave