a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Kleine Koelkast: De 10 beste producten in de test

Ontdek de 10 beste kleine koelkasten op de markt, getest en onderzocht om jou te helpen de ideale aanvulling voor je keuken of kantoorruimte te vinden.

Unser Favorit: Cumeod Kleine Koelkast

Cumeod Kleine Koelkast
★★★★★

Unser Favorit: Severin Kleine Koelkast

Severin Kleine Koelkast
★★★★★

Unser Favorit: Flamingueo Kleine Koelkast

Flamingueo Kleine Koelkast
★★★★★

Unser Favorit: Maxxhome Kleine Koelkast

Maxxhome Kleine Koelkast
★★★★★

Unser Favorit: Flamingueo Kleine Koelkast

Flamingueo Kleine Koelkast
★★★★★

Unser Favorit: Heinrich´S Kleine Koelkast

Heinrich´S Kleine Koelkast
★★★★★

Unser Favorit: Kesser Kleine Koelkast

Kesser Kleine Koelkast
★★★★★

Unser Favorit: Flamingueo Kleine Koelkast

Flamingueo Kleine Koelkast
★★★★★

Unser Favorit: Jung Kleine Koelkast

Jung Kleine Koelkast
★★★★★

Unser Favorit: Mobicool Kleine Koelkast

Mobicool Kleine Koelkast
★★★★★

Ben je op zoek naar een compacte, ruimtebesparende oplossing voor je koelbehoeften? Dan is een kleine koelkast de perfecte aanvulling voor jouw huis, kantoor, of studentenkamer. Profiteer van onze uitgebreide producttest waarin we de tien beste kleine koelkasten op de markt hebben onderzocht. Van energie-efficiëntie tot opslagcapaciteit, geluidsniveau tot kwaliteit van de bouw, we hebben het allemaal overwogen om je te helpen de beste keuze te maken. Blijf lezen en ontdek welke kleine koelkast het beste bij je behoeften past, op basis van ons nieuw uitgevoerde onderzoek.

Een kleine koelkast, ook wel een mini-koelkast of compacte koelkast genoemd, is een koelkast die kleiner is dan een standaardmaat koelkast. Dit soort koelkasten zijn perfect voor jou als je weinig ruimte hebt, bijvoorbeeld in een studentenkamer, klein appartement, op kantoor, of als extra koeling in je thuiskantoor of mancave. Ondanks hun kleine formaat bieden ze voldoende ruimte om voedsel en drankjes koel te houden. Veel van deze kleine modellen beschikken over handige functies zoals een aparte vriezer, verstelbare planken en binnendeur opslag. De capaciteit varieert, maar over het algemeen kan je spullen voor een paar dagen in een kleine koelkast kwijt.

Check Uit

Onze favoriet #1

Cumeod Kleine Koelkast

Cumeod Kleine Koelkast

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Cumeod mini-koelkast, met een royale opslagcapaciteit van 15 liter, kan gemakkelijk 21 blikjes van 330ml accommoderen en je kunt gemakkelijk verschillende items op verschillende hoogtes opslaan dankzij de verwijderbare rekken. Met de optie om zowel warm als koud te functioneren, met temperaturen variërend van 4°C tot 66°C, kan het al je benodigdheden, zoals snacks, drankjes, huidverzorgingsproducten en zelfs warme maaltijden, bewaren. Ontworpen voor zowel thuis- als autogebruik, omdat het wordt geleverd met twee stekkers voor standaard stopcontacten en 12V auto-aanstekers. Het biedt een praktisch en elegant ontwerp, compleet met een betere deurhendel, transparant venster voor een goed zicht op het voedsel binnenin en anti-slip voetjes. Als bonus, bespaart deze kleine koelkast energie en is hij stil dankzij de thermo-elektrische technologie.

 • Voordeel 1: De Cumeod Kleine Koelkast biedt een grote opslagcapaciteit van 15 liter, waardoor je in staat bent om allerlei items gemakkelijk op te bergen. Van drankjes en snacks tot cosmetica, je zult altijd voldoende ruimte hebben voor je benodigdheden, of je nu thuis bent, op kantoor, op vakantie of onderweg.
 • Voordeel 2: Deze koelkast is uitgerust met een koud en warm modus. Afhankelijk van je behoeften, kan de temperatuur worden ingesteld op koelen tot 18°C-22°C onder de omgevingstemperatuur, of je kunt het gebruiken om je maaltijden warm te houden tot 66°C. Hierdoor is deze koelkast enorm veelzijdig en goed geschikt voor dagelijks gebruik.
 • Voordeel 3: Door de meegeleverde stekkers voor standaard stopcontacten en 12 V sigarettenaanstekers in auto’s, kun je deze koelkast zowel thuis als onderweg gebruiken. Dit maakt het de perfecte reisgenoot voor tijdens roadtrips, kamperen, verhuizen en nog veel meer.
 • Voordeel 4: De Cumeod Kleine Koelkast is niet alleen praktisch maar ook elegant. Het heeft een doorzichtig vensterontwerp waardoor je makkelijk kan zien wat er in je koelkast staat, plus antislipvoetjes om uitglijden te voorkomen. De draagbare handgrepen en het compacte ontwerp maken het uiterst makkelijk om mee te nemen en op te bergen zonder dat het te veel ruimte in beslag neemt.
 • Voordeel 5: Deze koelkast is ook energiezuinig. Door de thermo-elektrische technologie maakt de koelkast geen lawaai en trilt deze niet, en het is 100% freon-vrij. De geschatte energiekosten zijn slechts 94 kWh per jaar, wat koolstofuitstoot vermindert en helpt bij het besparen van energiekosten.
 • Nadeel 1: Hoewel de Cumeod mini-koelkast beschikt over een koud & warmmodus, is het belangrijk op te merken dat de koeltemperatuur afhankelijk is van de omgevingstemperatuur. Dit kan het ineffectief maken in extreem warme omgevingen omdat het misschien niet genoeg afkoelt.
 • Nadeel 2: Als je veel opslagruimte wilt hebben, kan de opslagcapaciteit van 15 liter beperkt zijn. Ondanks dat het lijkt te kunnen worden geoptimaliseerd door de verwijderbare rekken, kan het nog steeds krap zijn voor grotere of onregelmatig gevormde items.
 • Nadeel 3: De Cumeod kleine koelkast is ontworpen voor gebruik zowel thuis als op de weg met de meegeleverde stopcontacten en 12V sigarettenaansteker in de auto. Dit kan echter een nadeel zijn als je geen toegang hebt tot elektriciteit tijdens je reizen.
 • Nadeel 4: Het ontwerp is voorzien van een betere deurhendel voor gemakkelijke opening en sluiting, maar dit betekent dat als de hendel breekt of beschadigd raakt, het mogelijk moeilijker zou zijn om de koelkast te openen en te sluiten zonder de juiste werking van de temperatuur te verstoren.
 • Nadeel 5: Ondanks dat de koelkast een energiebesparende modus heeft en geschat wordt op slechts 94 kWh per jaar, kan zelfs dit kleine bedrag nog steeds bijdragen aan je energierekening, vooral als je al andere grote apparaten in gebruik hebt.

Onze favoriet #2

Severin Kleine Koelkast

Severin Kleine Koelkast

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De Severin Mini-Koelkast biedt een ruim en praktisch ontwerp binnen een compact formaat. De 44 cm brede koelkast heeft een nettovolume van 43 liter plus een geïntegreerde vriesvak van 6 liter. Met een geluidsniveau van slechts 40 dB (klasse C) en een verbruik van 107 kWh/jaar behoort het tot de energieklasse F. Deze ijskast beschikt over een vriesvak en koelvak op twee niveaus. Ook is er een handige flessenhouder voor jouw grote 2-liter flessen. Met een omkeerbare deur, led-verlichting, een temperatuurregelaar en een flessenhouder, is deze moderne en uitgeruste mini-koelkast zeer veelzijdig.

 • Voordeel 1: De Severin mini-koelkast is zeer ruim ondanks het compacte formaat. Het hoofdvak heeft een nettovolume van 43 liter, en er is zelfs een geïntegreerd vriesvak dat tot 6 liter kan bevatten.
 • Voordeel 2: Deze koelkast is opmerkelijk stil – met slechts 40 dB, waardoor hij ideaal is voor plaatsen waar je minimale geluidsoverlast wilt, zoals je studeerkamer of slaapkamer.
 • Voordeel 3: Praktisch en veelzijdig zijn kernwoorden voor de Severin mini-koelkast. Hij is onderverdeeld in een vries- en koelvak op twee niveaus, en er is zelfs een flessenhouder die ruimte biedt voor de meeste grote flessen van 2 liter.
 • Voordeel 4: Met moderne functies zoals een omkeerbare deur, LED-verlichting, en een temperatuurregelaar, biedt deze compacte koelkast je alle gemakken die je nodig hebt.
 • Voordeel 5: Ten slotte, ondanks de grote capaciteit en handige functies, is de energieconsumptie van deze mini-koelkast relatief laag op 107 kWh/jaar, waardoor je op de lange termijn energie bespaart.
 • Nadeel 1: Hoewel de Severin mini-koelkast een nettovolume heeft van 43 l, kan dit als klein worden beschouwd als je van plan bent om een grote hoeveelheid levensmiddelen op te slaan. Dit is misschien niet ideaal voor mensen die behoefte hebben aan een koelkast met meer opslagruimte.
 • Nadeel 2: Indien je van plan bent om meer dan een paar kleinere items in te vriezen, kan het vriesvak van 6 l beperkend zijn. Het kan niet voldoende ruimte bieden voor grotere of meerdere bevroren items.
 • Nadeel 3: Ondanks dat dit apparaat relatief stil is met 40 dB, valt het nog steeds onder energieklasse F. Dit betekent dat het aanzienlijk meer energie verbruikt dan koelkasten van een hogere energieklasse, waardoor je mogelijk meer kosten maakt op het gebied van elektriciteit.
 • Nadeel 4: De beschrijving vermeldt dat er een flessenhouder is die ruimte biedt voor de meeste grote flessen van 2 liter. Echter, als je andere soorten flessen of blikjes wilt opbergen, kan deze specifieke flessenhouder misschien niet zo handig of flexibel zijn.
 • Nadeel 5: Tot slot, hoewel de deur omkeerbaar is, is dat misschien niet genoeg om aan je wensen te voldoen als je specifieke eisen hebt voor de plaatsing of oriëntatie van je koelkast. Dit kan je mogelijkheden in termen van keukenindeling beperken.

Onze favoriet #3

Flamingueo Kleine Koelkast

Flamingueo Kleine Koelkast

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Flamingueo Kleine Koelkast is een stijlvolle, vintage roze mini-koelkast met een compact en draagbaar ontwerp, ideaal om overal te plaatsen. Je kunt het gemakkelijk verplaatsen dankzij het bovenste handvat. Het biedt een magnetische deur en een uitneembare plank voor eenvoudig gebruik. Deze koelkast heeft een capaciteit van 4L, groot genoeg om kleine cosmetische artikelen, voedsel en drankjes op te slaan. Met zijn koel- en verwarmingsfuncties kan de binnentemperatuur variëren van 20ºC onder kamertemperatuur tot 50ºC. Je kunt het aansluiten op het 220V lichtnet of een 12V auto-stopcontact, zonder de noodzaak van batterijen. Bovendien is het geluidsniveau niet meer dan 28dB, waardoor het een stille aanvulling op je ruimte is.

 • Voordeel 1: Optimaal gebruik van ruimte – Met de MaxxHome 42L koelkast hoef je je nooit zorgen te maken over het bederven van voedsel. Dankzij de talrijke vakjes en grote opbergruimte heeft alles een plaats, waardoor voedselverspilling vermindert.
 • Voordeel 2: Geweldige organisatie – Of het nu gaat om sap, bier, melk, kaas, worstjes of groenten, met de MaxxHome 42L koelkast is het opbergen van je boodschappen een fluitje van een cent. Je hoeft nooit meer te worstelen met een slechte koelkastindeling.
 • Voordeel 3: Stijlvol design – Wie zegt dat een koelkast saai moet zijn? Met de MaxxHome koelkast, straal je een retro charme uit die in elke kamer valt te plaatsen. Het is niet alleen een functioneel, maar ook een decoratief accessoire.
 • Voordeel 4: Compact en praktisch – Als je op zoek bent naar een efficiënte koelkast die niet te veel ruimte in beslag neemt, is de MaxxHome koelkast de perfecte keuze. Compact en praktisch, deze koelkast is ideaal voor kleinere keukens of als extra koelruimte.
 • Voordeel 5: Energie-efficiënt en milieuvriendelijk – Milieubewustzijn is belangrijker dan ooit, en met de MaxxHome koelkast kan je daar een actieve bijdrage aan leveren. Met zijn hoge energie-efficiëntieklasse werkt hij bijzonder milieuvriendelijk. Bovendien kun je de temperatuur nauwkeurig instellen tussen 0 en 10°C om zo je energieverbruik te optimaliseren.
 • Nadeel 1: Hoewel de MaxxHome koelkast talrijke vakjes en veel opbergruimte biedt, kan zijn kleine formaat van 42L een beperking zijn voor iemand die meer ruimte nodig heeft om etenswaren op te slaan, grote verpakkingen of flessen.
 • Nadeel 2: Ondanks het feit dat de koelkast stijlvol en retro is, kunnen de kleuren en afgeronde vormen van de koelkast mogelijk niet bij alle interieurs passen.
 • Nadeel 3: Terwijl de MaxxHome koelkast energie-efficiënt is, geeft de beschrijving niet aan welke specifieke energie-efficiëntieklasse het apparaat heeft. Dit zou kunnen betekenen dat het niet zo energiezuinig is als andere modellen op de markt.
 • Nadeel 4: De MaxxHome koelkast heeft een regelknop aan de achterkant voor temperatuurregeling. Dit zou onhandig of onpraktisch kunnen zijn, omdat je mogelijk de koelkast moet verplaatsen om de temperatuur bij te stellen.
 • Nadeel 5: De beschrijving vermeldt niet of de koelkast een vriesvak heeft. Als je een vriesgedeelte wilt of nodig hebt, zou deze koelkast mogelijk niet aan je behoeften kunnen voldoen.

Onze favoriet #4

Maxxhome Kleine Koelkast

Maxxhome Kleine Koelkast

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De MaxxHome 42L koelkast is een compacte, retro-stijl koelkast die niet alleen praktisch is, maar ook een esthetische toevoeging aan elke kamer dankzij zijn kleurrijke en afgeronde ontwerp. De koelkast biedt tal van vakjes en opbergruimte om al je lekkernijen zoals sap, bier, melk, kaas, worstjes en groenten perfect georganiseerd te houden. Daarnaast blinkt het uit in energie-efficiëntie, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. Met de grote regelknop aan de achterkant kun je de temperatuur naar wens instellen tussen 0 en 10°C, waardoor je voedsel en dranken altijd op de ideale temperatuur blijven.

 • Voordeel 1: Optimaal gebruik van ruimte – Met de MaxxHome 42L koelkast hoef je je nooit zorgen te maken over het bederven van voedsel. Dankzij de talrijke vakjes en grote opbergruimte heeft alles een plaats, waardoor voedselverspilling vermindert.
 • Voordeel 2: Geweldige organisatie – Of het nu gaat om sap, bier, melk, kaas, worstjes of groenten, met de MaxxHome 42L koelkast is het opbergen van je boodschappen een fluitje van een cent. Je hoeft nooit meer te worstelen met een slechte koelkastindeling.
 • Voordeel 3: Stijlvol design – Wie zegt dat een koelkast saai moet zijn? Met de MaxxHome koelkast, straal je een retro charme uit die in elke kamer valt te plaatsen. Het is niet alleen een functioneel, maar ook een decoratief accessoire.
 • Voordeel 4: Compact en praktisch – Als je op zoek bent naar een efficiënte koelkast die niet te veel ruimte in beslag neemt, is de MaxxHome koelkast de perfecte keuze. Compact en praktisch, deze koelkast is ideaal voor kleinere keukens of als extra koelruimte.
 • Voordeel 5: Energie-efficiënt en milieuvriendelijk – Milieubewustzijn is belangrijker dan ooit, en met de MaxxHome koelkast kan je daar een actieve bijdrage aan leveren. Met zijn hoge energie-efficiëntieklasse werkt hij bijzonder milieuvriendelijk. Bovendien kun je de temperatuur nauwkeurig instellen tussen 0 en 10°C om zo je energieverbruik te optimaliseren.
 • Nadeel 1: Hoewel de MaxxHome koelkast talrijke vakjes en veel opbergruimte biedt, kan zijn kleine formaat van 42L een beperking zijn voor iemand die meer ruimte nodig heeft om etenswaren op te slaan, grote verpakkingen of flessen.
 • Nadeel 2: Ondanks het feit dat de koelkast stijlvol en retro is, kunnen de kleuren en afgeronde vormen van de koelkast mogelijk niet bij alle interieurs passen.
 • Nadeel 3: Terwijl de MaxxHome koelkast energie-efficiënt is, geeft de beschrijving niet aan welke specifieke energie-efficiëntieklasse het apparaat heeft. Dit zou kunnen betekenen dat het niet zo energiezuinig is als andere modellen op de markt.
 • Nadeel 4: De MaxxHome koelkast heeft een regelknop aan de achterkant voor temperatuurregeling. Dit zou onhandig of onpraktisch kunnen zijn, omdat je mogelijk de koelkast moet verplaatsen om de temperatuur bij te stellen.
 • Nadeel 5: De beschrijving vermeldt niet of de koelkast een vriesvak heeft. Als je een vriesgedeelte wilt of nodig hebt, zou deze koelkast mogelijk niet aan je behoeften kunnen voldoen.

Onze favoriet #5

Flamingueo Kleine Koelkast

Flamingueo Kleine Koelkast

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Flamingueo Kleine Koelkast is een vintage blauwe mini koeler met een stijlvol retro design dat in elke ruimte past. Met zijn compacte vormgeving en handige draaghandvat, kun je het gemakkelijk overal meenemen. Het bevat een magnetische deur en een uitneembaar plankje voor flexibel gebruik. Met een capaciteit van 4L kun je er kleine cosmetische producten, eten en drinken in opslaan (tot 6 blikjes van 33cl elk). De koelkast heeft zowel een koel- als verwarmingsfunctie, waarbij de binnentemperatuur kan variëren van 20ºC onder de kamertemperatuur tot een warme 50ºC. Het kan worden aangesloten op zowel het 220V lichtnet als het 12V auto stopcontact, en je hebt geen batterijen nodig dankzij de meegeleverde Europese stekker. Bovendien is het fluisterstil met een geluidsniveau van niet meer dan 28dB, waardoor het een ideale keuze is voor in de kamer.

 • Voordeel 1: Het design van de kleine koelkast van Flamingueo is zowel vintage als compact, waardoor je hem overal kunt plaatsen zonder dat het veel ruimte inneemt.
 • Voordeel 2: Het apparaat is zeer draagbaar en gemakkelijk te transporteren omdat het uitgerust is met een handvat aan de bovenkant.
 • Voordeel 3: De Flamingueo kleine koelkast heeft een capaciteit van maar liefst 4L, wat voldoende is voor het opslaan van kleine cosmetische producten, voedsel en dranken.
 • Voordeel 4: Deze mini-koelkast biedt zowel koel- als verwarmingsfuncties. Je kunt de binnentemperatuur aanpassen tot 20ºC onder de kamertemperatuur voor koelen en tot 50ºC voor verwarming.
 • Voordeel 5: Deze kleine koelkast is aansluitbaar op zowel het 220V lichtnet als het 12V auto stopcontact, wat betekent dat je hem zonder problemen onderweg kunt gebruiken.
 • Voordeel 6: Tot slot, de Flamingueo minikoelkast voor kamers is ontzettend stil in gebruik, omdat hij niet meer dan 28db geluid maakt. Dit betekent dat je kunt genieten van een rustige en stille omgeving, zelfs als de koelkast ingeschakeld is.
 • Nadeel 1: De capaciteit van de Flamingueo Kleine Koelkast is beperkt tot 4L. Dit betekent dat je niet veel producten kunt opslaan. Het is alleen ruim genoeg voor kleine cosmetische producten, voedsel en drankjes (in totaal 6 blikjes van 33cl elk).
 • Nadeel 2: Hoewel de koelkast zowel kan koelen als verwarmen, is de maximale koudetemperatuur 20ºC onder kamertemperatuur, met een minimum van 0ºC. Dit voorkomt dat je producten zoals vlees, vis of andere bederfelijke waren op de juiste en veilige temperatuur kunt bewaren.
 • Nadeel 3: Hoewel het mogelijk is om de Flamingueo Kleine Koelkast aan te sluiten op zowel het 220V lichtnet als het 12V auto stopcontact, kan het een nadeel zijn als je niet altijd toegang hebt tot deze aansluitingen, omdat batterijen geen optie zijn voor dit product.
 • Nadeel 4: De retro stijl en blauwe kleur van dit product passen mogelijk niet bij alle decorstijlen. Dit is natuurlijk subjectief, maar het is iets dat je in gedachten moet houden als je op zoek bent naar een koelkast die naadloos opgaat in je interieur.
 • Nadeel 5: Hoewel de beschrijving meldt dat de koelkast stil is (maakt niet meer dan 28dB geluid), kan dit nog steeds storend zijn voor sommige mensen, vooral als je van volledige stilte houdt of de koelkast in een stille omgeving zoals een slaapkamer of studieruimte wilt gebruiken.

Onze favoriet #6

Heinrich´S Kleine Koelkast

Heinrich´S Kleine Koelkast

Waarom we het gekozen hebben

De Heinrich mini-koelkast is een bijna geruisloze en energiezuinige luxe, die je dranken en snacks op de gewenste temperatuur houdt met een verbruik van slechts 80 kWh per jaar. De compacte afmetingen maken het ideaal voor kleine woningen, camperreizen, gamersdrankkoeler of als een handig accessoire voor jouw kantoor of thuiskantoor. Het slanke ontwerp biedt voldoende opbergruimte voor al jouw versnaperingen. Bovendien krijg je 2 jaar garantie en 24 uur klantenservice van het Duitse hoofdkantoor, wat het een perfect cadeau-idee maakt.

 • Voordeel 1: De Heinrich mini-koelkast is vrijwel geruisloos. Dit betekent dat je je niet zult storen aan vervelende geluiden tijdens het koelen van je dranken en snacks.
 • Voordeel 2: De koelkast is zuinig in verbruik. Met slechts 80 kWh per jaar, helpt het je om energie te besparen en zo meer aan je huishouden te kunnen besteden.
 • Voordeel 3: Vanwege het kleine formaat is deze koelkast ideaal voor kleine woningen, voor op de camping, als drankkoeler voor gamers of als accessoire voor je eigen kantoor of thuiskantoor.
 • Voordeel 4: Het slanke design van de koelkast zorgt ervoor dat het perfect geschikt is voor jouw doel en veel ruimte biedt voor je drankjes en snacks, zonder de ruimte te overheersen.
 • Voordeel 5: Als laatste biedt het bedrijf 24-uurs klantenservice-feedback en telefonisch contact, wat betekent dat je altijd hulp kunt krijgen in geval van problemen of vragen over de koelkast.
 • Nadeel 1: Beperkte capaciteit – De Heinrich mini-koelkast wordt geadverteerd als klein en ideaal voor kleinere ruimtes. Dit kan echter ook betekenen dat er beperkte opslagruimte is, wat niet ideaal zou zijn als je behoefte hebt aan meer opslagruimte voor je drankjes en snacks.

  Nadeel 2: Minder energie-efficiënt – Hoewel het energieverbruik van 80 kWh per jaar relatief laag lijkt, kan dit op lange termijn oplopen, vooral als je het vergelijkt met andere modellen die mogelijk minder energie verbruiken.

 • Nadeel 3: Geruisloos maar wellicht niet krachtig – Het feit dat de koelkast bijna geruisloos is, kan voor sommigen een nadeel zijn. Dat kan namelijk betekenen dat het koelsysteem niet zo krachtig is wat mogelijk invloed heeft op de prestaties.
 • Nadeel 4: Ideaal voor specifieke situaties – Volgens de beschrijving is deze koelkast ideaal voor kleine woningen, op de camping of voor gamers. Dit suggereert dat de koelkast mogelijk niet voldoet aan de behoeften van grotere huishoudens of voor mensen die geen van de specifiek genoemde behoeften hebben.
 • Nadeel 5: Design boven functionaliteit – Het slanke design maakt deze koelkast esthetisch aantrekkelijk maar de functionaliteit en prestaties kunnen hieronder lijden. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat bepaalde producten niet makkelijk passen door de beperkte ruimte van het interieur.

Onze favoriet #7

Kesser Kleine Koelkast

Kesser Kleine Koelkast

Waarom we het gekozen hebben

De KESSER Kleine Koelkast is een duurzaam en energiezuinig apparaat dankzij een thermo-elektisch koelsysteem dat zonder compressoren of cryogenen werkt. Hij is niet alleen ontworpen om de temperatuur van 4-8°C te handhaven voor koude drankjes, maar heeft ook de mogelijkheid om voedsel op te warmen tot 55-65°C, waardoor het perfect is voor zowel de zomer als de winter. Deze minibar, ideaal voor eenpersoonshuishoudens, kantoren, hotelkamers, gezinscampings of autoreizen, onderscheidt zich van inbouw- of vrijstaande koelkasten door zijn draagbaarheid en veelzijdigheid. Met een capaciteit van 15 liter, een extra autolader en uitneembare plateaus, biedt het je voldoende ruimte en flexibiliteit om onderweg van koele drankjes te genieten. Tenslotte, dankzij de compacte constructie en stille werking, kan deze koelkast moeiteloos in elke omgeving worden geïntegreerd.

 • Voordeel 1: Lange levensduur en energiezuinig – De KESSER kleine koelkast maakt gebruik van een thermo-elektrisch koelsysteem dat geen compressoren en cryogenen nodig heeft. Dit betekent dat het een lange levensduur heeft en niet veel energie verbruikt, waardoor je hoge stroomkosten vermijdt.
 • Voordeel 2: Koel- en verwarmingsfunctie – Deze koelkast is niet alleen bedoeld om drankjes koud te houden met temperaturen tussen 4-8°C, maar heeft ook een opwarmfunctie. Hiermee kun je voedsel verwarmen tot tussen de 55-65°C, waardoor het een multifunctioneel apparaat is voor zowel zomer- als wintergebruik.
 • Voordeel 3: Draagbaar en veelzijdig – Of je nu op de camping bent, in een eenpersoonshuishouden, op kantoor, in een hotelkamer of onderweg; de KESSER minibar is een perfecte metgezel. Waar inbouw- of vrijstaande koelkasten niet zo handig kunnen zijn, slaat deze kleine koelkast van KESSER een goed figuur.
 • Voordeel 4: Hoge capaciteit – Met een capaciteit van 15 liter en optionele extra niveaus dankzij uitneembare plateaus, kan de KESSER elektrische koelbox gemakkelijk voldoen aan je behoeften voor het onderweg koel houden van drankjes. Het wordt zelfs geleverd met een extra autolader om je altijd van koude drankjes te voorzien.
 • Voordeel 5: Compact en stil – Door zijn compacte constructie en stille werking is deze kleine koelkast een ideale metgezel in elke situatie. Bovendien past het moderne ontwerp van de koelkast in elke ruimte, waardoor het een aanvulling is op in plaats van een afleiding van je inrichting.
 • Nadeel 1: Beperkte capaciteit. Hoewel compactheid een gunstig aspect van de KESSER kleine koelkast is, betekent dit ook dat je beperkte ruimte hebt. Met een capaciteit van 15 liter moet je zorgvuldig prioriteit geven aan wat je wilt koelen of verwarmen.
 • Nadeel 2: Minder effectief bij extreme temperaturen. Hoewel het toestel koelen en verwarmen faciliteert, bereikt het temperatuurbereiken van slechts 4-8°C bij koeling en 55-65°C bij verwarming. Onder extreme weersomstandigheden kan de efficiëntie van dit apparaat afnemen.
 • Nadeel 3: Uitneembare plateaus betekent extra onderhoud. De KESSER frigo wordt benadrukt voor zijn flexibiliteit met uitneembare plateaus, maar dit kan ook extra schoonmaakwerk betekenen. Voedsel kan tussen en onder deze plateaus belanden dat af en toe grondige reiniging vereist.
 • Nadeel 4: Dependentie op een stroombron. Hoewel dit model wordt geleverd met een autolader voor onderweg gebruik, betekent dit dat je altijd toegang tot een stroombron nodig hebt om het te gebruiken. Elektrische gevaren kunnen het gebruik op sommige locaties beperken.
 • Nadeel 5: Mogelijke problemen met de luchtdichting. Hoewel de KESSER koelkast een geïntegreerde vergrendeling heeft voor een luchtdichte afdichting, zou een defect in deze feature de efficiëntie van het toestel kunnen compromitteren en de interne temperatuur kunnen beïnvloeden.

Onze favoriet #8

Flamingueo Kleine Koelkast

Flamingueo Kleine Koelkast

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Flamingueo Kleine Koelkast is een vintage groene mini koeler met een retro design en compact formaat, ideaal om overal te plaatsen en gemakkelijk mee te nemen dankzij het handvat. De koelkast biedt ruimte voor maximaal 10L, genoeg voor zowel kleine cosmetische producten als eten en drinken met zijn afmetingen van 34 x 24 x 28,5 cm. Het bijzondere aan deze mini koelkast is dat hij zowel kan koelen als verwarmen, met een binnentemperatuur variërend van 20°C onder de kamertemperatuur tot 50°C. Je kunt hem aansluiten op zowel het 220V lichtnet als het 12V auto stopcontact met de meegeleverde Europese stekker, er zijn geen batterijen nodig. En het mooiste is dat hij ongelooflijk stil is, hij maakt niet meer dan 28dB geluid.

 • Voordeel 1: Deze Flamingueo kleine koelkast heeft een stijlvol vintage groen design en compacte afmetingen, waardoor hij in vrijwel elke ruimte past. Je kunt hem gemakkelijk overal plaatsen waar je hem nodig hebt.
 • Voordeel 2: Met een capaciteit van maximaal 10L, biedt de koelkast voldoende ruimte voor het koelen van je cosmetica, etenswaren en drankjes. Dankzij de uitneembare legplanken kun je de ruimte aanpassen aan je opslagbehoeften.
 • Voordeel 3: De Flamingueo kleine koelkast beschikt over een unieke functie van zowel koelen als verwarmen, waardoor het een veelzijdig apparaat is. Of je nu iets koel of warm wilt houden, deze koelkast kan het beide.
 • Voordeel 4: Een ander handig kenmerk van dit product is de mogelijkheid om het aan te sluiten op het 220V lichtnet of op een 12V auto stopcontact. Dit maakt de koelkast gemakkelijk draagbaar en ideaal voor zowel thuis als onderweg.
 • Voordeel 5: Deze kleine koelkast is ook stil in gebruik, met een geluidsniveau van niet meer dan 28dB. Daardoor is deze koelkast ideaal voor plekken waar je minimale geluidsoverlast wilt, zoals je slaapkamer of studeerkamer.
 • nadeel 1: Een belangrijk aspect om in overweging te nemen is de capaciteit van de koelkast. Ondanks dat de Flamingueo kleine koelkast compact en draagbaar is, biedt het een beperkte opslagcapaciteit van 10L. Dit kan een nadeel zijn als je meer ruimte nodig hebt om cosmetica, voedsel en drankjes op te bergen.
 • nadeel 2: De temperatuurcontrole van deze kleine koelkast kan een potentieel knelpunt zijn. Hoewel het zowel koel- als verwarmingsfuncties heeft, kan de binnentemperatuur slechts tot 20ºC onder de kamertemperatuur gaan met een minimum van 0ºC. Dit kan problematisch zijn als je voedsel of dranken op een lagere temperatuur wilt bewaren.
 • nadeel 3: De verscheidenheid aan items die je kan opslaan lijkt beperkt te zijn. De beschrijving vermeldt het opslaan van kleine cosmetische producten, voedsel en minder dan 10 drankjes van verschillende grootte. Hieruit kan je afleiden dat grotere items misschien niet passen, wat de bruikbaarheid beperkt.
 • nadeel 4: Een andere factor is de stroomaansluiting. Hoewel de Flamingueo koelkast op zowel het 220V lichtnet als op een 12V auto-stopcontact kan worden aangesloten en een Europese stekker heeft, kan het aansluiten op andere stroombronnen of in andere landen mogelijk een probleem vormen.
 • nadeel 5: Hoewel de minikoelkast relatief stil is met een geluidsniveau van 28dB, kan dit nog steeds hinderlijk zijn voor sommige mensen, vooral als de koelkast in een slaapkamer of stille ruimte wordt geplaatst.

Onze favoriet #9

Jung Kleine Koelkast

Jung Kleine Koelkast

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Xbox Series X mini-koelkast van Ukonic, afkomstig van een internetmeme, is eindelijk hier ondanks grondstoffentekorten en de pandemie. Deze stijlvolle, matzwarte koelkast is ontworpen om perfect in je gamekamer te passen, aangezien het de kenmerkende led-verlichting en oppervlaktekenmerken van de Xbox Series X weerspiegelt. Niet alleen heeft het ruimte voor tot wel 12 blikjes van je favoriete drankje, maar er zijn ook twee opbergvakken voor snacks, zodat je alles bij de hand hebt voor lange gamesessies. Bovendien heeft de koelkast een USB-interface aan de voorkant waarmee je smartphones, controllers en andere elektronische apparaten kunt opladen. Met een stroomkabel die geschikt is voor zowel een AC-stopcontact als een DC-12V-autoaansluiting, kun je je dromen voeden, waar je ook bent.

 • Voordeel 1: Deze compacte mini-koelkast van JUNG biedt plaats aan maximaal 12 blikjes van je favoriete drank. Je hebt dus altijd een gekoeld drankje binnen handbereik, hetzij voor je gaming-sessies of voor het bekijken van films.
 • Voordeel 2: Dankzij de stroomkabel is de koelkast geschikt voor zowel auto als gamingroom. Dit betekent dat je deze koelkast kunt gebruiken waar je maar wilt — of je nu op weg bent of thuis zit te gamen.
 • Voordeel 3: Er zijn twee extra opbergvakken in de koelkast. Hierin kun je snacks bewaren, zodat je altijd wat lekkers bij de hand hebt tijdens je gaming-sessies.
 • Voordeel 4: De mini-koelkast heeft een ingebouwde LED-verlichting en oppervlaktekenmerken, wat het een stijlvolle toevoeging aan je gamingroom maakt. Het past perfect bij je Xbox Series X gaming console.
 • Voordeel 5: Aan de voorzijde van de mini-koelkast is er een USB-interface. Hiermee kun je gemakkelijk je smartphones, controllers en andere elektronische apparaten opladen. Zo hoef je nooit meer te stoppen met gamen omdat je batterij bijna leeg is.
 • Nadeel 1: De mini-koelkast van JUNG heeft een beperkte capaciteit en kan slechts maximaal twaalf blikjes bevatten. Als je meer drankjes of snacks wilt bewaren, heb je waarschijnlijk een grotere koelkast nodig.
 • Nadeel 2: Hoewel de koelkast is uitgerust met een USB-interface voor het opladen van elektronische apparaten, heeft deze alleen maar één poort. Dit kan een probleem zijn als je meerdere apparaten tegelijk wilt opladen.
 • Nadeel 3: De koelkast heeft alleen led-verlichting, wat misschien niet naar ieders smaak is. Hoewel de beschrijving vermeldt dat het er verbluffend uitziet, kan het sommige mensen afleiden of vervelend vinden, vooral als het ‘s nachts wordt gebruikt.
 • Nadeel 4: Het lijkt erop dat deze mini-koelkast vooral is ontworpen voor gaming rooms, met zijn Xbox Series X-thema. Dit kan betekenen dat het ontwerp niet bij elk interieur past en mogelijk ook niet aantrekkelijk is voor niet-gamers.
 • Nadeel 5: De koelkast is blijkbaar gebouwd in samenwerking met merchandise-specialist Ukonic. Hoewel dit kan wijzen op een zekere mate van betrouwbaarheid, kan het betekenen dat er minder controle is op de kwaliteit in vergelijking met producten die volledig door het merk zelf zijn vervaardigd. Dit kan mogelijk resulteren in inconsistenties in de productkwaliteit.

Onze favoriet #10

Mobicool Kleine Koelkast

Mobicool Kleine Koelkast

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Mobicool Kleine Koelkast is een buitengewoon veelzijdig apparaat en is ontworpen om flexibel te zijn voor jouw behoeften. Deze compacte koelkast kan tot 20 liter aan inhoud bevatten, wat neerkomt op maximaal 10 blikjes of vier 1,5 liter flessen die rechtop kunnen staan. De koelkast kan zowel thuis als in de auto worden gebruikt, dankzij de multispanningsvoeding, en kan de inhoud koelen tot 18 °C onder de omgevingstemperatuur of verwarmen tot 65 °C. Het is een ideale keuze voor thuis, op het kantoor, in feestruimtes, in de auto of in de camper, vanwege zijn mobiliteit en compactheid.

 • Voordeel 1: De Mobicool Kleine Koelkast heeft een inhoud van 20 liter. Dit biedt genoeg ruimte om maximaal 10 blikjes of zelfs vier rechtop staande 1,5 liter flessen koel te houden. Ideaal voor feestjes of lange autoritten.
 • Voordeel 2: Het apparaat is uitgerust met een multispanningsvoeding. Dit maakt het geschikt voor zowel thuisgebruik als in de auto, waardoor het aan een breed scala van jouw koelbehoeften kan voldoen.
 • Voordeel 3: De koelkast heeft een groot temperatuurbereik. Hij kan koelen tot 18 °C onder de omgevingstemperatuur en verwarmen tot 65 °C, wat betekent dat je dit apparaat naar eigen behoefte kunt gebruiken.
 • Voordeel 4: De Mobicool Kleine Koelkast is universeel inzetbaar. Je kunt hem thuis gebruiken, op kantoor, in een feestruimte, in de auto, of zelfs in een camper. Dit maakt het een zeer flexibel en veelzijdig apparaat.
 • Voordeel 5: De compacte afmetingen en het draagbare ontwerp maken deze koelkast zeer mobiel. Je kunt hem gemakkelijk meenemen waar je ook gaat en genieten van gekoelde drankjes wanneer je ze nodig hebt.
 • Nadeel 1: De inhoud kan beperkt zijn als je meer koelruimte nodig hebt, want deze koelkast biedt ruimte aan maximaal 10 blikjes of vier rechtopstaande 1,5 l flessen. Dat zou misschien niet voldoende zijn voor jouw behoeften, afhankelijk van wat je wilt koelen.
 • Nadeel 2: De koelkast koelt tot 18°C onder de omgevingstemperatuur. Dat betekent dat als het erg heet is waar je bent, de koelkast misschien niet zo koud is als je zou willen.
 • Nadeel 3: De verwarmingsfunctie gaat tot 65°C, maar dat is misschien niet warm genoeg voor bepaalde toepassingen of behoeften die je hebt, zoals het warm houden van bepaalde voedingsmiddelen.
 • Nadeel 4: Ondanks de “multispanningsvoeding”, moet je wel toegang hebben tot stroombron of stekker om de koelkast te kunnen gebruiken, of je nu thuis, op kantoor, in de auto of de camper bent. Dit kan problematisch zijn als je van plan bent de koelkast te gebruiken op plaatsen zonder eenvoudige toegang tot stroom.
 • Nadeel 5: Haar compacte en mobiele ontwerp zou onvoldoende kunnen zijn als je op zoek bent naar een koelkast met meer opslagcapaciteit of voor langdurig gebruik. Het mobiele ontwerp is vooral handig voor tijdelijk gebruik of voor reizen, maar zou het minder ideaal maken als je behoefte hebt aan een grotere, permanente koeloplossing.

Na grondig onderzoek en het testen van de top 10 kleine koelkasten op de markt, kunnen we met zekerheid zeggen dat er voor ieders behoeften een model is. Of je nu op zoek bent naar een efficiënte, energiezuinige optie, iets met een beetje meer stijl, of zelfs een model dat minimaal geluid produceert – er is een kleine koelkast die perfect bij jou past. Onthoud dat de beste keuze voor jou afhankelijk is van jouw persoonlijke voorkeuren, ruimte en budget. Neem bij het maken van je keuze de tijd om na te denken over wat voor jou het belangrijkste is in een kleine koelkast. Wat jouw behoeften ook zijn, een van de modellen op onze top 10 lijst zal ongetwijfeld aan jouw eisen voldoen.

Inhoudsopgave