a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Platenspeler: De 10 beste producten in de test

Ontdek de top 10 beste platenspelers op de markt, zorgvuldig getest en beoordeeld in ons nieuwste onderzoek, alleen voor jou.

Unser Favorit: Sony Platenspeler

Sony Platenspeler
★★★★★

Unser Favorit: Audio-Technica Platenspeler

Audio-Technica Platenspeler
★★★★★

Unser Favorit: Byronstatics Platenspeler

Byronstatics Platenspeler
★★★★★

Unser Favorit: Denon Platenspeler

Denon Platenspeler
★★★★★

Unser Favorit: Vosterio Platenspeler

Vosterio Platenspeler
★★★★★

Unser Favorit: Audio-Technica Platenspeler

Audio-Technica Platenspeler
★★★★★

Unser Favorit: 1 By One Platenspeler

1 By One Platenspeler
★★★★★

Unser Favorit: Dual Platenspeler

Dual Platenspeler
★★★★★

Unser Favorit: Reloop Platenspeler

Reloop Platenspeler
★★★★★

Unser Favorit: Lauson Platenspeler

Lauson Platenspeler
★★★★★

Ben jij een muziekliefhebber die op zoek is naar de warmte en diepte van vinylgeluid? Wil je de nostalgische knisperende geluiden ervaren die digitaal gewoon niet kan nabootsen? Dan is dit de gids voor jou! We hebben diepgaand onderzoek gedaan naar de tien beste platenspelers op de markt, zodat jij de perfecte keuze kunt maken voor jouw persoonlijke muziekbeleving. Of je nu een beginnende verzamelaar bent of een doorgewinterde audiofiel, in deze lijst vind je gegarandeerd de perfecte platenspeler om je vinylplaten tot leven te brengen. Laten we eens kijken wat het nieuwste onderzoek ons te bieden heeft.

Een platenspeler, ook wel draaitafel genoemd, is een apparaat dat je in staat stelt om muziek van vinylplaten te beluisteren. Het werkt door de groeven van de plaat te lezen met een naald, ook wel een stylus genoemd, die trillingen veroorzaakt. Deze trillingen worden vervolgens omgezet in geluid dat je via aangesloten luidsprekers kunt horen. Door het unieke, warme geluid en het nostalgische gevoel dat het oproept, is de platenspeler weer enorm populair geworden bij muziekliefhebbers van alle leeftijden.

Check Uit

Onze favoriet #1

Sony Platenspeler

Sony Platenspeler

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Sony Platenspeler is een minimalistisch ontworpen, gebruiksvriendelijk apparaat waar je eenvoudig je vinyl op draait, door slechts op “play” te drukken. Een bijzonder aspect zijn de twee bedrijfssnelheden van 33 1/3 en 45 omwentelingen per minuut en de drie stappenmodi waarmee je het volume direct aanpast. Ongeacht je muziekkeuze, van jazz tot klassieke concerten en van hiphop tot pop, de Sony Platenspeler biedt je een warm en vloeiend geluid. Deze indrukwekkende geluidsbeleving is te danken aan de zorgvuldig vervaardigde onderdelen en het doordachte ontwerp.

 • Voordeel 1: De platenspeler van Sony is ontworpen in een minimalistische stijl, wat betekent dat jij hem heel eenvoudig kunt bedienen. Een simpele druk op ‘play’ en jouw vinyl draaitafel begint direct met het afspelen van jouw opname.
 • Voordeel 2: De platenspeler beschikt over twee bedrijfssnelheden: 33 1/3 en 45 omwentelingen per minuut. Hierdoor kun jij de afspeelsnelheid nauwkeurig instellen om het geluid precies op jouw wensen af te stemmen.
 • Voordeel 3: De Sony platenspeler heeft 3 stappen modi om het volume direct aan te passen. Dit biedt jou de mogelijkheid om het volume van de muziek gemakkelijk naar jouw smaak aan te passen.
 • Voordeel 4: Of je nu houdt van jazzritmes, klassieke concerten, hiphop of pop, de Sony platenspeler kan het allemaal aan. Je kunt optimaal genieten van jouw favoriete muziekgenres.
 • Voordeel 5: Dankzij de zorgvuldig vervaardigde onderdelen en het ontwerp van deze Sony platenspeler, ervaar je het warme en vloeiende geluid van vinyl. Hierdoor kun jij maximaal genieten van de authentieke geluidskwaliteit die vinyl te bieden heeft.
 • nadeel 1: De platenspeler werkt mogelijk niet volledig handmatig, aangezien de beschrijving vermeldt dat je alleen op “play” hoeft te drukken. Dit zou een nadeel kunnen zijn als je meer controle wilt over de bediening van je platenspeler.
 • nadeel 2: De platenspeler heeft slechts twee bedrijfssnelheden, 33 1/3 en 45 omwentelingen per minuut. Dit betekent dat je mogelijk niet in staat zult zijn om enkele oudere platen af te spelen die op verschillende snelheden gedraaid moeten worden.
 • nadeel 3: Er zijn slechts 3 stappen modi om het volume aan te passen. Als je een fijnere controle over het volume wilt, is deze platenspeler misschien niet de beste keuze.
 • nadeel 4: De productbeschrijving vermeldt ‘het warme en vloeiende geluid van het vinyl’, wat suggereert dat het geluid kan variëren op basis van het specifieke vinyl dat je aan het afspelen bent. Dit kan een probleem zijn als je een consistente geluidskwaliteit wenst, ongeacht het specifieke vinyl dat je afspeelt.
 • nadeel 5: Hoewel het minimalistische ontwerp van de platenspeler aantrekkelijk kan zijn, kan het ook betekenen dat het apparaat niet veel extra functies heeft die beschikbaar zijn op meer complexe modellen. Als je op zoek bent naar geavanceerdere functies, dan is deze eenvoudige en minimalistische ontwerpoplossing mogelijk niet bevredigend.

Onze favoriet #2

Audio-Technica Platenspeler

Audio-Technica Platenspeler

Waarom we het gekozen hebben

De Audio-Technica Platenspeler is een volautomatische, riemaangedreven draaitafel met twee snelheden (33-1/3 en 45 RPM). Hij is uitgerust met een geïntegreerde Dual Magnet phono-cartridge en een vervangbare diamanten stylus (ATN3600L) voor superieure geluidskwaliteit. Dankzij de externe AC-adapter, die zorgt voor AC/DC-conversie buiten het chassis, ervaar je minder ruis in je muziekbeleving. De platenspeler heeft ook een ingebouwde, schakelbare phono-voorversterker, waardoor je hem op zowel phono- als lijnniveau-uitgangen kunt aansluiten. Het wordt ook geleverd met een afneembare RCA-uitgangskabel (3,5 mm mannelijk naar dubbel RCA-mannelijk), een 45-toerenadapter en een verwijderbare scharnierende stofkap voor jouw gemak en de bescherming van je platenspeler.

 • Voordeel 1: Dankzij de volautomatische riemaangedreven draaitafelbediening met twee snelheden (33-1/3, 45 RPM), kan jij zowel singles als LP’s optimaal afspelen.
 • Voordeel 2: De geïntegreerde Dual Magnet phono-cartridge met vervangbare diamanten stylus (ATN3600L) zorgt ervoor dat het geluid vanaf de vinylplaat in hoge kwaliteit wordt omgezet en uitgezonden, en door de mogelijkheid tot vervanging kan de stylus altijd in topconditie zijn.
 • Voordeel 3: Met de AC-adapter die voor AC/DC-conversie buiten het chassis zorgt, wordt ruis in de signaalketen verminderd, waardoor je een helderder geluid krijgt.
 • Voordeel 4: De ingebouwde schakelbare phono-voorversterker is bedoeld voor phono- of lijnniveau-uitgang, zodat jij de draaitafel met verschillende versterkers en speakers zonder problemen kan verbinden.
 • Voordeel 5: De platenspeler bevat een afneembare RCA-uitgangskabel (3,5 mm mannelijk naar dubbel RCA-mannelijk), 45-toerenadapter en verwijderbare scharnierende stofkap. Hiermee heb jij alle benodigdheden direct bij de hand voor een optimale vinylbelevenis en bescherm je jouw platenspeler ideaal tegen stof.
 • Het lijkt alsof de Audio-Technica Platenspeler veel handige functies bevat, gebaseerd op de gegeven productbeschrijving. Echter, hier zijn vijf potentiële nadelen die uit dit overzicht kunnen worden afgeleid:
 • Nadeel 1: De volautomatische regeling van de draaitafel met twee snelheden, 33-1/3 en 45 RPM, suggereert dat je geen andere snelheden kunt instellen. Als je een platenspeler nodig hebt voor een vinylplaat met een afwijkende snelheid, ben je misschien teleurgesteld.
 • Nadeel 2: Hoewel de geïntegreerde Dual Magnet phono-cartridge met de vervangbare diamanten stylus (ATN3600L) aantrekkelijk lijkt om de duurzaamheid te verhogen, betekent dit ook dat je mogelijk met de hele eenheid moet omgaan als je de stylus wilt vervangen. Dit kan lastig zijn als je niet technisch onderlegd bent.
 • Nadeel 3: De AC-adapter voert de AC/DC-conversie uit buiten het chassis om ruis in de signaalketen te verminderen. Maar dit betekent ook dat als de adapter kapot gaat, je de hele platenspeler misschien niet meer kunt gebruiken totdat je een vervangende adapter hebt.
 • Nadeel 4: De ingebouwde schakelbare phono-voorversterker voor phono- of lijnniveau uitgang kan voor sommige gebruikers te complex zijn. Niet iedereen heeft verfijnde kennis van audio-uitgangen en kan zich hierdoor overrompeld voelen.
 • Nadeel 5: In de verpakking wordt een RCA-uitgangskabel meegeleverd. Hoewel dit nuttig kan zijn, moet je een extra kabel kopen als je apparatuur niet compatibel is met RCA-connectoren. Er moet dus mogelijk meer geld en moeite geïnvesteerd worden om de platenspeler volledig functioneel te krijgen met je huidige apparatuur.

Onze favoriet #3

Byronstatics Platenspeler

Byronstatics Platenspeler

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Byron Statics platenspeler is een prachtig ontworpen platenspeler met zowel moderne als vintage stijlelementen. Het apparaat biedt je drie afspeelsnelheden (33, 45, 78 tpm) en een automatische stopfunctie wanneer een plaat ten einde is, waardoor je vinyl veilig blijft. Dankzij de geavanceerde Bluetooth 5.0-technologie geniet je van een sterke, stabiele verbinding met stereoluidsprekers voor een premium stereogeluid dat zowel zacht als warm is. Deze platenspeler is eenvoudig te bedienen en vereist geen extra apparatuur, wat het ideaal maakt voor zowel beginners als ervaren vinylliefhebbers. Bovendien is de draagbare kofferstijl perfect voor thuisgebruik of reizen. Of je nu een gezellige sfeer wilt creëren voor familiebijeenkomsten of gewoon wilt ontspannen met wat muziek, de Byron Statics platenspeler is een uitstekende keuze. Als bonus is hij ook een perfect cadeau-idee voor andere muziekliefhebbers in je leven.

 • Voordeel 1: De precisie-aluminium spuitgietplaat van de Denon Platenspeler zorgt voor een hoge geluidskwaliteit en stabiliteit tijdens het afspelen van je platen.
 • Voordeel 2: Dankzij de riemaandrijving, die trillingen minimaliseert en zorgt voor een stabiele rotatiesnelheid, krijg je een helderder en consistent geluid bij deze platenspeler.
 • Voordeel 3: De Denon Platenspeler is volautomatisch, wat zorgt voor een hoog bedieningscomfort. Zo kun je ontspannen en genieten van je muziek zonder dat je handmatig moet ingrijpen.
 • Voordeel 4: Met de ingebouwde schakelbare phono-verwijderaar heb je de flexibiliteit om deze platenspeler aan te sluiten op de AUX-ingang van verschillende apparaten, waardoor je meer mogelijkheden hebt om te genieten van jouw platenverzameling.
 • Voordeel 5: De Denon DP 300 F volautomatische draaitafel wordt geleverd met een MM-picker. Dit betekent dat je direct uit de doos kunt beginnen met het afspelen van je favoriete muziek.
 • nadeel 1: Hoewel de precisie-aluminium spuitgietplaat duurzaam en hoogwaardig is, kan het het geluid van de platenspeler beïnvloeden. Omdat aluminium een vrij reflecterend materiaal is, kan het ervoor zorgen dat sommige subtiele audiodetails verloren gaan.
 • nadeel 2: De Denon DP 300 F beschikt over een riemaandrijving, wat betekent dat je te maken kunt krijgen met minder nauwkeurige draaisnelheden en eventuele vervormingen in het geluid. Bovendien kan hierdoor de levensduur van de speler zelf worden ingekort.
 • nadeel 3: Hoewel een volautomatisch systeem voor hoog bedieningscomfort kan zorgen, kan het ook leiden tot een zekere mate van geluidsverlies. Dit komt omdat de mechanische onderdelen die nodig zijn voor de automatisering trillingen kunnen veroorzaken die de audiokwaliteit negatief beïnvloeden.
 • nadeel 4: De ingebouwde schakelbare phono-voorversterker maakt aansluiting op de AUX-ingang mogelijk, maar dit kan ook de geluidskwaliteit beïnvloeden. Als je een audioliefhebber bent, zou je hebben gewild dat deze optie volledig kan worden uitgeschakeld om interferentie met het geluid te voorkomen.
 • nadeel 5: Ook al wordt de Denon DP 300 F geleverd met een MM-pickup, wat een goede keuze is voor algemene luistertoepassingen, zou het kunnen dat deze pickup niet voldoet aan de verwachtingen van audiofielen en professionele DJ’s. Het zou ideaal zijn als er opties zouden zijn om de pickup te upgraden of te vervangen.

Onze favoriet #4

Denon Platenspeler

Denon Platenspeler

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Denon Platenspeler is een kwalitatief hoogstaande draaitafel waarbij aandacht is besteed aan zowel gemak als prestaties. Het heeft een precies aluminium spuitgietplaat en maakt gebruik van riemaandrijving voor stabiele rotatiesnelheid. De volautomatische functie zorgt voor een hoge mate van bedieningsgemak, je hoeft je geen zorgen te maken over handmatige instellingen. Daarnaast heeft het een ingebouwde schakelbare phono-versterker, waardoor het mogelijk is om hem aan te sluiten op de AUX-ingang van je stereo-installatie. In de verpakking vind je de Denon DP 300 F volautomatische draaitafel in stijlvol zwart, inclusief een MM-picker.

 • Voordeel 1: De precisie-aluminium spuitgietplaat van de Denon Platenspeler zorgt voor een hoge geluidskwaliteit en stabiliteit tijdens het afspelen van je platen.
 • Voordeel 2: Dankzij de riemaandrijving, die trillingen minimaliseert en zorgt voor een stabiele rotatiesnelheid, krijg je een helderder en consistent geluid bij deze platenspeler.
 • Voordeel 3: De Denon Platenspeler is volautomatisch, wat zorgt voor een hoog bedieningscomfort. Zo kun je ontspannen en genieten van je muziek zonder dat je handmatig moet ingrijpen.
 • Voordeel 4: Met de ingebouwde schakelbare phono-verwijderaar heb je de flexibiliteit om deze platenspeler aan te sluiten op de AUX-ingang van verschillende apparaten, waardoor je meer mogelijkheden hebt om te genieten van jouw platenverzameling.
 • Voordeel 5: De Denon DP 300 F volautomatische draaitafel wordt geleverd met een MM-picker. Dit betekent dat je direct uit de doos kunt beginnen met het afspelen van je favoriete muziek.
 • nadeel 1: Hoewel de precisie-aluminium spuitgietplaat duurzaam en hoogwaardig is, kan het het geluid van de platenspeler beïnvloeden. Omdat aluminium een vrij reflecterend materiaal is, kan het ervoor zorgen dat sommige subtiele audiodetails verloren gaan.
 • nadeel 2: De Denon DP 300 F beschikt over een riemaandrijving, wat betekent dat je te maken kunt krijgen met minder nauwkeurige draaisnelheden en eventuele vervormingen in het geluid. Bovendien kan hierdoor de levensduur van de speler zelf worden ingekort.
 • nadeel 3: Hoewel een volautomatisch systeem voor hoog bedieningscomfort kan zorgen, kan het ook leiden tot een zekere mate van geluidsverlies. Dit komt omdat de mechanische onderdelen die nodig zijn voor de automatisering trillingen kunnen veroorzaken die de audiokwaliteit negatief beïnvloeden.
 • nadeel 4: De ingebouwde schakelbare phono-voorversterker maakt aansluiting op de AUX-ingang mogelijk, maar dit kan ook de geluidskwaliteit beïnvloeden. Als je een audioliefhebber bent, zou je hebben gewild dat deze optie volledig kan worden uitgeschakeld om interferentie met het geluid te voorkomen.
 • nadeel 5: Ook al wordt de Denon DP 300 F geleverd met een MM-pickup, wat een goede keuze is voor algemene luistertoepassingen, zou het kunnen dat deze pickup niet voldoet aan de verwachtingen van audiofielen en professionele DJ’s. Het zou ideaal zijn als er opties zouden zijn om de pickup te upgraden of te vervangen.

Onze favoriet #5

Vosterio Platenspeler

Vosterio Platenspeler

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De VOSTERIO Platenspeler is een naadloze fusie van klassiek design en hedendaagse functies. Geniet van de warmte van je vinylcollectie in drie snelheden (33-1/3, 45 en 78 rpm), of maak gebruik van de moderne gemakken zoals een Bluetooth-luidspreker, FM-radio en USB-/TF-kaartspeler. De minimalistische bouw, hoogwaardige materialen en eenvoudige bediening maken hem gebruiksvriendelijk. Bijzonder is de geïntegreerde Bluetooth-ontvangst- en -uitzendfunctie waarmee je muziek vanaf je telefoon draadloos kan afspelen via de ingebouwde luidsprekers, en de vinylmuziek draadloos kan overdragen naar je Bluetooth-luidsprekers of -hoofdtelefoon. Bovendien kun je met de aangeboden meervoudige audio-ingangen je vinylplaten digitaliseren en opslaan op je USB-drive of TF-kaart. De ingebouwde stereoluidsprekers zorgen voor een helder, gebalanceerd geluid, wat zowel esthetisch als akoestisch een grote verbetering is ten opzichte van eerdere modellen.

 • Voordeel 1: De VOSTERIO platenspeler combineert moderne technologie met vintage design. Je kunt genieten van je oude vinylcollectie met fantastisch vinylgeluid, maar hij functioneert ook als multifunctioneel apparaat met Bluetooth-luidspreker, FM-radio en USB-/TF-kaartspeler.
 • Voordeel 2: Perfect voor elk niveau van gebruikersgemak. Je hebt geen complexe installaties nodig om deze platenspeler te gebruiken. Na een eenvoudige plug in, kun je beginnen met spelen vanaf elke vinylmaat in 3 verschillende snelheden. Het LED-scherm maakt het navigeren tussen modi ook gemakkelijker voor je.
 • Voordeel 3: Met de integratie van Bluetooth-ontvangst- en -uitzendfuncties, biedt de VOSTERIO platenspeler je draadloze mogelijkheden. Je kunt muziek van je telefoon draadloos afspelen via de luidsprekers van de platenspeler, en zelfs je vinylmuziek draadloos overdragen naar je Bluetooth-luidsprekers of Bluetooth-hoofdtelefoon.
 • Voordeel 4: Er is ondersteuning voor meerdere audio-ingangen. Dit houdt in dat je niet alleen via AUX-in kunt luisteren, maar ook muziek kunt afspelen via USB en TF-kaarten. Als extraatje, dit apparaat kan ook je vinyl digitaliseren en opslaan op je USB-drive of TF-kaart, zodat je je favoriete vinylmuziek voor altijd kunt bewaren.
 • Voordeel 5: Tot slot is de kwaliteit van het geluid door de ingebouwde stereoluidsprekers verbeterd ten opzichte van eerdere modellen. Zowel in esthetisch opzicht als in akoestisch vermogen levert deze platenspeler een helder en gebalanceerd geluid.
 • Nadeel 1: Hoewel het een handig voordeel kan zijn dat de VOSTERIO platenspeler functioneert als een Bluetooth-luidspreker, FM-radio en USB-/TF-kaartspeler, kan deze verscheidenheid aan functies ook verwarrend zijn voor gebruikers die eenvoud zoeken in een product. Het navigeren tussen de verschillende modi kan enige tijd vergen om te leren en te beheersen.
 • Nadeel 2: De productbeschrijving vermeldt dat de platenspeler is gebouwd met hoogwaardige materialen, maar geeft geen specifieke details over wat deze materialen zijn. Voor klanten die specifiek op zoek zijn naar duurzaamheid, bijvoorbeeld een houten behuizing, kan dit een nadeel zijn, omdat ze niet kunnen bepalen of de gebruikte materialen duurzaam en van hoge kwaliteit zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel de platenspeler je vinyl kan digitaliseren op je USB-drive en TF-kaart, kan dit voor sommigen een nadeel zijn want digitalisering kan invloed hebben op de kwaliteit of authenticiteit van het geluid van een vinylplaat, een factor die voor veel vinyl liefhebbers belangrijk is.
 • Nadeel 4: De VOSTERIO platenspeler heeft ingebouwde stereoluidsprekers. Dit kan onhandig zijn voor mensen die al een bestaande luidsprekerset hebben die ze willen gebruiken. Bovendien, als het geluid van de ingebouwde luidsprekers niet voldoet aan de luisteraar’s behoefte, betekent dit dat ze mogelijk externe luidsprekers moeten aanschaffen, wat niet ideaal is.
 • Nadeel 5: Ondanks de Bluetooth-functie, wordt er niet gespecificeerd welke versie van Bluetooth wordt gebruikt. Dit zou een probleem kunnen zijn voor mensen die op zoek zijn naar een platenspeler met de nieuwste versie van Bluetooth voor de beste geluidskwaliteit en connectiviteit.

Onze favoriet #6

Audio-Technica Platenspeler

Audio-Technica Platenspeler

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Audio-Technica Platenspeler is jouw ultieme keuze voor het ervaren van topkwaliteit geluid, direct uit Tokio, Japan, de thuisbasis van HiFi-expertise sinds 1962. Deze Bluetooth-platenspeler geeft je het beste uit beide werelden, gemakkelijk te gebruiken met je modernste Bluetooth-luidsprekers en hoofdtelefoons, terwijl ook een bedrade aansluiting mogelijk is. Ervaar ongelofelijke flexibiliteit met de Audio-Technica platenspeler, die automatisch twee snelheden van 33 1/3 en 45 toeren per minuut aanpakt en is uitgerust met een geïntegreerd, schakelbaar phono-voorversterker. Deze zorgt voor een directe aansluiting op luidsprekers en andere apparaten, zodat jij ten volle kunt genieten van jouw muziekcollectie.

 • Voordeel 1: De Audio-Technica platenspeler is uitgerust met Bluetooth-technologie. Dit betekent dat je niet te maken krijgt met rommelige bedrading, waardoor je muziekervaring nog soepeler verloopt.
 • Voordeel 2: Met de LP60XBT van Audio-Technica krijg je het beste uit beide werelden. Of je nu met of zonder kabel wilt luisteren, deze platenspeler biedt beide mogelijkheden.
 • Voordeel 3: Deze platenspeler is compatibel met de allernieuwste bluetooth-luidsprekers en hoofdtelefoons. Dit betekent dat je kunt koppelen met verschillende apparaten om jouw luisterervaring te optimaliseren.
 • Voordeel 4: De volautomatische platenspeler heeft twee snelheden: 33 1/3 en 45 toeren per minuut. Of je nu naar je favoriete oude platen wilt luisteren of een nieuwe plaat wilt afspelen, de Audio-Technica platenspeler staat klaar.
 • Voordeel 5: De geïntegreerde, schakelbare phono-voorversterker zorgt voor een directe verbinding met luidsprekers en andere apparaten. Dit maakt het mogelijk om van een superieur geluid te genieten, ongeacht je setup.
 • Het is belangrijk om op te merken dat het vinden van nadelen uitsluitend op basis van de gegeven positieve productbeschrijving moeilijk is. Echter, gebaseerd op de beschikbare informatie, kunnen de volgende potentiële nadelen worden geïdentificeerd:
 • Nadeel 1: De Audio-Technica platenspeler is enkel compatibel met de allernieuwste bluetooth-luidsprekers en hoofdtelefoons. Als je een oudere bluetooth-audioapparatuur hebt, kunnen er compatibiliteitsproblemen zijn.
 • Nadeel 2: De platenspeler biedt maar twee snelheden: 33 1/3 en 45 tpm. Als je platen hebt die op een andere snelheid afgespeeld moeten worden, dan zal deze platenspeler niet aan je behoeften voldoen.
 • Nadeel 3: Het betreft een volautomatische platenspeler, die voor sommige vinyl-liefhebbers onpersoonlijk kan overkomen. Als je de voorkeur geeft aan meer handmatige controle over het afspelen van je platen, dan is dit niet het ideale product voor jou.
 • Nadeel 4: De geïntegreerde, schakelbare phono-voorversterker suggereert dat je geen ruimte hebt om te experimenteren met externe voorversterkers die misschien een betere geluidskwaliteit bieden.
 • Nadeel 5: De locatie van de productontwikkeling in Tokyo, Japan, kan voor sommigen een nadeel zijn, vooral als er zich problemen voordoen en er technische ondersteuning nodig is. Dit kan een extra uitdaging vormen in termen van tijdzones en communicatie.

Onze favoriet #7

1 By One Platenspeler

1 By One Platenspeler

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De 1 BY ONE Platenspeler is een alles-in-één apparaat en achtergrond van je favoriete muziekervaring. Het speelt vinyl af op 33/45 RPM snelheden en verbindt naadloos met je smartphone via Bluetooth 5.0. Dankzij de geïntegreerde phono-voorversterker kun je het direct op je eigen actieve luidsprekers aansluiten. Het ontwerp mixt hout en metaal voor een stijlvolle, retro look. Er is speciale aandacht besteed aan de kwaliteit van het geluid met een hoogwaardige magnetische pick-up, een uitneembare Audio Technica ATN3600L naald, en een verstelbaar tegengewicht voor zachte beweging en het voorkomen van sprongen en vervormingen. Je kunt ook gemakkelijk andere apparaten aansluiten via Bluetooth of de AUX-IN verbinding. De ingebouwde omschakelbare phono-voorversterker en de riemaandrijving verminderen trillingen en storende geluiden, om het zuiverste geluid te garanderen.

 • Voordeel 1: De 1 BY ONE platenspeler is een echt alles-in-één apparaat, dankzij de ondersteuning voor 33/45 RPM afspeelsnelheden en de geïntegreerde luidsprekers. Je kunt gemakkelijk muziek afspelen van je smartphone via Bluetooth.
 • Voordeel 2: Zijn ontwerp combineert hout en metaal, waardoor de vinyl speler zeer stijlvol en retro elegant is. Bovendien wordt de winkelervaring altijd verbeterd dankzij de voortdurende optimalisatie van de constructie op basis van klantenbeoordelingen.
 • Voordeel 3: Met de hoogwaardige magnetische pick-up (inclusief uitneembare Audio Technica ATN3600L naald) en het verstelbare tegengewicht van de geluidsarm met het anti-skating systeem, kan zachte beweging van de toetspen worden gegarandeerd, wat sprongen en vervormingen voorkomt.
 • Voordeel 4: Met Bluetooth 5.0 of AUX-IN verbinding kun je eenvoudig genieten van je favoriete muziek van andere apparaten (zoals een smartphone, tablet of pc) op deze platenspeler. Bovendien kun je via de aux-in ook andere audioapparaten, zoals een cd-speler of een MP3-speler, aansluiten.
 • Voordeel 5: Dankzij de ingebouwde omschakelbare phono-voorversterker kun je deze platenspeler direct aansluiten op je eigen actieve luidsprekers en andere apparaten, en de riemaandrijving zorgt voor minder trillingen en storende geluiden.
 • Nadeel 1: Ondanks dat de Platenspeler van 1 BY ONE beschikt over geïntegreerde luidsprekers, zou je mogelijk een beperkte geluidskwaliteit kunnen ervaren in vergelijking met een apart speakersysteem. Zoals je weet, zijn ingebouwde luidsprekers vaak niet in staat om dezelfde diepte en helderheid van geluid te leveren als losse luidsprekers.
 • Nadeel 2: De integratie van Bluetooth-functionaliteit klinkt aantrekkelijk, maar kan ook zorgen voor geluidsonderbrekingen en minder consistente audiokwaliteit, in vergelijking met een bekabelde verbinding. Bluetooth kan soms ook verbindingsproblemen hebben, afhankelijk van de apparaten waarmee het wordt gekoppeld.
 • Nadeel 3: De platenspeler werkt met een riemaandrijving. Hoewel dit systeem zorgt voor minder trillingen en storende geluiden, kan de riem na verloop van tijd slijten en moet hij mogelijk worden vervangen voor optimale prestaties.
 • Nadeel 4: Hoewel het ontwerp met hout en metaal stijlvol en retro is, kan dit ook betekenen dat de platenspeler niet past bij alle soorten interieurs. Dit is natuurlijk zeer subjectief en zal afhangen van je persoonlijke smaak en inrichting van je huis.
 • Nadeel 5: Het apparaat heeft een uitneembare Audio Technica ATN3600L naald. Hoewel dit een hoogwaardige naald is, kan dit ook betekenen dat je een aanzienlijke prijs moet betalen als het tijd is om deze te vervangen. Het is ook belangrijk om op te merken dat niet alle naalden op de markt compatibel zijn met deze platenspeler. Je moet dus vooraf controleren welke naalden je kunt gebruiken.

Onze favoriet #8

Dual Platenspeler

Dual Platenspeler

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Dual Platenspeler is een ideale combinatie van vintage esthetiek en moderne technologie. Je kunt je oude platen digitaliseren via de geïntegreerde USB-poort, met gratis software die je online kunt vinden. Bovendien kan het ook als een traditionele platenspeler op je hifi-systeem worden aangesloten en biedt het twee afspeelsnelheden (33/45 rpm). Het apparaat is uitgerust met een ingebouwde schakelbare phono-voorversterker voor gemakkelijke aansluiting op een phono of AUX-ingang. Het beschikt over een Audio Technica AT 3600 magnetisch afneemsysteem en een geluidsarm met vooraf ingestelde steunkracht en gedempte toonarmlift. Bij je bestelling ontvang je het apparaat, plateau met aandrijfriem, viltmat, afdekhoes, adapter voor singleplaten, USB-kabel en een handleiding (mogelijk niet in het Nederlands).

 • Voordeel 1: De geïntegreerde USB-poort en de bijbehorende software voor het digitaliseren van platen zorgen voor veelzijdigheid. Hierdoor kan jij je favoriete vinyl opslaan op je PC of Mac en op elk moment beluisteren.
 • Voordeel 2: Deze Dual platenspeler biedt ook flexibiliteit in het gebruik. Hij kan niet alleen digitale opnames maken, maar werkt ook als een traditioneel afspeelapparaat dat op je hifi-systeem kan worden aangesloten. Bovendien ondersteunt het twee afspeelsnelheden (33/45 rpm).
 • Voordeel 3: De ingebouwde omschakelbare phono-voorversterker maakt aansluiting op een phono of AUX-ingang gemakkelijk en moeiteloos, waardoor je geniet van een soepele en eenvoudige bediening.
 • Voordeel 4: De Dual platenspeler heeft ook een magnetisch afneemsysteem: Audio Technica AT 3600. Dit, samen met een geluidsarm met vooraf ingestelde steunkracht en gedempte toonarmlift, verbetert de kwaliteit van je geluid tijdens het afspelen.
 • Voordeel 5: Bij de levering van het product wordt ook gedacht aan gemak. Het komt met het apparaat zelf, een plateau met aandrijfriem, een viltmat, afdekhoes, een adapter voor single-platen, een USB-kabel en een instructieboekje die mogelijk niet beschikbaar is in het Nederlands. Dit complete pakket zorgt ervoor dat je alles hebt wat je nodig hebt om direct te beginnen met genieten van je muziek.
 • Nadeel 1: Ondanks het feit dat de Dual platenspeler een geïntegreerde USB-poort heeft voor het digitaliseren van je platen, merk je dat de software voor het digitaliseren apart gedownload moet worden. Dit kan een extra stap zijn die je liever wilt vermijden.
 • Nadeel 2: Waar de platenspeler flexibiliteit belooft door de mogelijkheid deze aan te sluiten op je hifi-systeem, is het beperkt tot slechts twee snelheden (33/45 rpm). Het ontbreken van meer snelheidsopties kan een beperking zijn in bepaalde afspeelsituaties.
 • Nadeel 3: De Dual platenspeler heeft een ingebouwde omschakelbare phono-voorversterker, die weliswaar handig is voor aansluiting op een phono of AUX-ingang, maar die geen opties biedt voor andere aansluitingen. Dit kan je aansluitmogelijkheden beperken.
 • Nadeel 4: Hoewel de platenspeler beschikt over een magnetisch afneemsysteem, Audio Technica AT 3600, moet je in gedachten houden dat de geluidsarm een vooraf ingestelde steunkracht heeft en een gedempte toonarmlift. Dit betekent dat je geen aanpassingsmogelijkheden hebt om de steunkracht of de toonarmlift te wijzigen, wat mogelijk een beperking kan zijn voor je luisterervaring.
 • Nadeel 5: Ten slotte komt de Dual platenspeler met een gebruiksaanwijzing die mogelijk niet beschikbaar is in het Nederlands. Dit kan problemen opleveren als je de bedieningsinstructies wilt begrijpen en optimaal gebruik wilt maken van je platenspeler.

Onze favoriet #9

Reloop Platenspeler

Reloop Platenspeler

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Reloop Platenspeler is een professioneel, kwartsgestuurd audioapparaat met directe aandrijving, perfect voor zowel thuisgebruik als voor DJ- en studio-omgevingen. De USB-audio-uitgang maakt het digitaliseren van je platen eenvoudig en de nauwkeurige motorbesturing met selecteerbare snelheden (33 1/3 & 45 rpm) zorgt voor een optimaal luistergenot. Het pakket bevat onder andere een afneembare stofkap, een vilten slipmat en het OM Black pick-up systeem van Ortofon, wat zorgt voor een hoogwaardige geluidsweergave. Houd er wel rekening mee dat de gebruiksaanwijzing mogelijk niet in het Nederlands beschikbaar is.

 • Voordeel 1: De Reloop platenspeler is professioneel en kwartsgestuurd, wat zorgt voor nauwkeurigheid en consistentie tijdens het afspelen van je platen.
 • Voordeel 2: Deze platenspeler is ideaal voor zowel thuisgebruik als voor gebruik in DJ- en studio-omgevingen, waardoor hij zeer veelzijdig is.
 • Voordeel 3: Met de USB-audio-uitgang kun je gemakkelijk je grammofoonplaten digitaliseren. Dat betekent dat je je favoriete vinyltracks kunt omzetten naar een digitaal formaat voor meer gemak en draagbaarheid.
 • Voordeel 4: Hij heeft nauwkeurige motorbesturing met 2 selecteerbare snelheden (33 1/3 & 45 rpm), wat je de flexibiliteit geeft om te schakelen tussen verschillende plaatformaten.
 • Voordeel 5: De platenspeler bevat verschillende accessoires, zoals een afneembare stofkap, platenbord, OM Black pick-up systeem (by Ortofon), headshell, vilten slipmat, contragewicht, chinchkabel, netsnoer, en gebruiksaanwijzing. Dit betekent dat je alle benodigdheden in één pakket krijgt, wat het gebruik van de platenspeler makkelijker en ook praktischer maakt.
 • Nadeel 1: Hoewel de Reloop platenspeler voorzien is van een USB-audio-uitgang voor gemakkelijke digitalisering van grammofoonplaten, kan dit proces tijdrovend en complex zijn, zeker als je niet technisch onderlegd bent.
 • Nadeel 2: De platenspeler heeft twee selecteerbare snelheden (33 1/3 & 45 rpm), maar de ontbrekende 78 rpm snelheid kan een beperking zijn als je oudere platen wilt afspelen. Niet alle platen kunnen worden afgespeeld op de aangeboden snelheden.
 • Nadeel 3: Hoewel het stuk stelt dat de stofkap afneembaar is, kan het achterwege laten van een geïntegreerde stofkap betekenen dat de platenspeler meer onderhoud nodig heeft om stof en vuil dat zich mogelijk ophoopt, te reinigen.
 • Nadeel 4: Er is geen vermelding van automatische toonarmoperaties in de productbeschrijving. Dit betekent dat deze functies, zoals automatisch terugkeren en uitbrengen, wellicht handmatig moeten worden uitgevoerd. Voor sommigen kan dit een ongemak zijn.
 • Nadeel 5: De verpakking bevat veel accessoires, maar sommige zoals de gebruiksaanwijzing, zijn mogelijk niet beschikbaar in jouw moedertaal, het Nederlands. Dit kan een uitdaging vormen voor de installatie en het gebruik van dit product.

Onze favoriet #10

Lauson Platenspeler

Lauson Platenspeler

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Lauson Platenspeler is een stijlvol en functioneel apparaat dat vinylvrienden zeker zal bekoren. Het heeft een draaischijf die zich aanpast aan 3 snelheden (33/45/78 PRM) en is geschikt voor 7”, 10” en 12” vinylplaten. De ingebouwde stereoluidsprekers zorgen ervoor dat je het diepste en meest volledige geluid van je vinyl hoort, resulterend in een ongelooflijke geluidskwaliteit. Een opvallende functie is de Bluetooth-connectiviteit die je toestaat om draadloos muziek te streamen vanaf elk Bluetooth-apparaat – een slimme manier om extra kosten voor Bluetooth-speakers te vermijden. Het ontwerp is klassiek en elegant met een multi-layer fineer behuizing en prachtige houtnerf. Het is niet alleen een retro-platenspeler, maar ook een stukje huisdecoratie. Bovendien beschermt de transparante stofkap je platen en houdt ze stofvrij. De vintage houten afwerking voegt op een subtiele manier luxe toe aan elk interieur.

 • voordeel 1: De draaischijf van de Lauson platenspeler heeft 3 snelheden (33/45/78 PRM), geschikt voor 7″, 10″ en 12″ vinylplaten. Daarnaast is hij ook voorzien van een meegeleverde 45-toeren adapter. Dit betekent dat je elke plaat in je collectie kunt afspelen, ongeacht de grootte.
 • voordeel 2: De Lauson platenspeler is uitgerust met ingebouwde stereo-luidsprekers. Dit betekent dat je kunt genieten van diep en rijk geluid van je favoriete vinyl zonder extra luidsprekers te hoeven kopen.
 • voordeel 3: De platenspeler heeft ook een bluetooth-functie, waarmee je muziek draadloos vanaf een bluetooth-apparaat kunt afspelen. Dit bespaart je geld op extra luidsprekers en maakt het mogelijk om van al je favoriete muziek te genieten, of deze nu op vinyl of op een digitaal apparaat staat.
 • voordeel 4: De platenspeler heeft een klassiek houten ontwerp, wat het een elegant en stijlvol item maakt voor in je huis. Niet alleen een tool voor het afspelen van muziek, maar het is ook een blikvanger in elke kamer.
 • voordeel 5: De Lauson platenspeler is uitgerust met een massief houten afwerking en transparante stofkap die je platen beschermt en stofvrij houdt. Dit helpt om je geliefde vinylcollectie in perfecte staat te houden.
 • Nadeel 1: Hoewel de platenspeler wordt geleverd met ingeboude stereo-luidsprekers die claimen een diep en volledig geluid te leveren, kan deze kwaliteit variëren en mogelijk niet voldoen aan de verwachtingen van de luisteraar die bekend is met high-end geluidssystemen.

  Nadeel 2: Het product beschrijft zijn Bluetooth-functionaliteit, maar er is geen vermelding van de efficiëntie van deze functie. Afhankelijk van de kwaliteit van deze Bluetooth-verbinding, kun je mogelijk problemen ondervinden met het verbinden van de platenspeler met je apparaat.

 • Nadeel 3: Hoewel het klassieke houten ontwerp mooi en elegant is, kan het zijn dat het ontwerp niet bij alle interieurs past. Bovendien is er geen informatie over de duurzaamheid van de houten behuizing en de afwerkingskwaliteit.
 • Nadeel 4: De draaitafel wordt geleverd met een transparante stofhoes die je platen beschermt tegen vuil en stof. Hoewel dit nuttig is, moet deze hoes regelmatig gereinigd worden om te zorgen dat stof en vuil zich niet op de hoes kunnen stapelen en indirect de platen kunnen beschadigen.
 • Nadeel 5: De Lauson platenspeler heeft 3 snelheidsopties. Hoewel dit over het algemeen voldoende is, kan het gebrek aan meer aanpasbare snelheidsopties voor sommige vinyl liefhebbers een teleurstelling zijn.

Concluderend kunnen we stellen dat de juiste keuze van een platenspeler enorm kan bijdragen aan je vinyl luisterervaring. Hoewel het kiezen van de perfecte platenspeler uit onze top 10 beste producten grotendeels afhankelijk is van je persoonlijke voorkeur en budget, kan je met elk van deze modellen rekenen op uitstekende geluidskwaliteit en duurzame constructie. Of je nu kiest voor een high-end model of een instapmodel, elk van de platenspelers in onze lijst zal de nostalgische charme van vinyl tot leven brengen in jouw woonkamer. We hopen dat ons nieuwe onderzoek jou helpt de platenspeler te vinden die perfect bij jouw muziekbehoeften past. Gelukkig luisterplezier!

Inhoudsopgave