a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Potje: De 10 beste producten in de test

In dit nieuwe onderzoek zijn de tien beste potten getest en beoordeeld om jou te helpen bij het vinden van de perfecte keuze.

Unser Favorit: Babygo Potje

Babygo Potje
★★★★★

Unser Favorit: Béaba Potje

Béaba Potje
★★★★★

Unser Favorit: Venture Distribution Potje

Venture Distribution Potje
★★★★★

Unser Favorit: Big Potje

Big Potje
★★★★★

Unser Favorit: Bisoo Potje

Bisoo Potje
★★★★★

Unser Favorit: Fisher-Price Potje

Fisher-Price Potje
★★★★★

Unser Favorit: Glenmore Potje

Glenmore Potje
★★★★★

Unser Favorit: Summer Infant Potje

Summer Infant Potje
★★★★★

Unser Favorit: Adoraland Potje

Adoraland Potje
★★★★★

Unser Favorit: Fisher-Price Potje

Fisher-Price Potje
★★★★★

Ben je op zoek naar het perfecte potje voor je kleintje of misschien zelfs voor een huisdier? Zoek niet verder! We hebben het werk voor je uit handen genomen en de top 10 beste producten op de markt getest. Ons nieuwste onderzoek is gebaseerd op verschillende cruciale factoren zoals kwaliteit, duurzaamheid, gebruiksgemak, veiligheid en waarde voor je geld. Lees verder en ontdek welke potjes het beste aansluiten bij jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Of je nu een minimalistisch design prefereert, extra functies wilt, of een budgetvriendelijke keuze zoekt, we hebben een potje dat bij je past.

Een potje is een klein, vaak rond, recipiënt met een deksel dat gebruikt wordt voor het bewaren van allerlei dingen, zoals voedsel, cosmetica of verf. Gemaakt van materialen zoals glas, plastic, keramiek of metaal, is het potje een onmisbaar item in je dagelijkse leven, handig om je restjes soep op te bergen, je zelfgemaakte crème te bewaren of je pennen en potloden te organiseren. Het is dus een praktisch en veelzijdig object dat je helpt om je leven en spullen een beetje meer georganiseerd te houden.

Check Uit

Onze favoriet #1

Babygo Potje

Babygo Potje

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het BABYGO potje is een hoogwaardig, praktisch en veilig product voor je kleintje. De unieke spoel- en geluidseffecten stimuleren nieuwsgierigheid en herinneren je kind aan het gebruik van het potje. De vormgeving is kindvriendelijk met prettige rondingen en zonder scherpe randen, waardoor het risico op letsel wordt geëlimineerd. Extra gemakken zoals een waterbak voor opslag en een zijdelingse toiletpapierhouder nabootsen het echte toiletgevoel. Gemaakt van sterk, duurzaam kunststof, het potje is belastbaar tot ongeveer 25 kg en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. De reiniging is een fluitje van een cent dankzij het afneembare en wasbare potje, terwijl praktische anti-slip noppen zorgen voor stabiliteit en voorkomen uitglijden.

 • Voordeel 1: Het potje stimuleert je kind om het te gebruiken dankzij het afspoel- en geluidseffect. Dit prikkelt de nieuwsgierigheid en herinnert hen eraan om het potje te gebruiken.
 • Voordeel 2: Het ontwerp van het potje is praktisch en veilig. Het heeft alleen aangename rondingen en geen scherpe randen, dus er is geen risico op letsel voor je kind.
 • Voordeel 3: Het potje heeft extra functies die bijdragen aan de bruikbaarheid en de leuke ervaring. De waterbak dient als opbergmogelijkheid, en de toiletpapierhouder aan de zijkant maakt het uiterlijk van een echt toilet compleet.
 • Voordeel 4: De kwaliteit is onberispelijk. Het potje kan tot ongeveer 25 kg dragen, is gemaakt van hoogwaardig en zeer robuust kunststof en is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.
 • Voordeel 5: De reiniging van het potje is heel eenvoudig. Dankzij het afneembare en wasbare potje is de reiniging kinderspel. Bovendien voorkomen de praktische anti-slip noppen dat het potje wegglijdt, wat zorgt voor extra veiligheid.
 • Het is behoorlijk moeilijk om nadelen te bespreken op basis van de gegeven productbeschrijving, aangezien deze alleen positieve aspecten van het product benadrukt. Echter, gebaseerd op de verstrekte informatie, kan ik proberen een paar potentiële nadelen te identificeren:
 • Nadeel 1: Hoewel het geluidseffect wellicht nieuwsgierigheid opwekt, kan dit uiteindelijk irriterend worden of het kind zelfs afschrikken.
 • Nadeel 2: Het gebrek aan scherpe randen betekent dat dit potje waarschijnlijk weinig gestructureerd is, waardoor je kind mogelijk moeite kan hebben om een stabiele positie te vinden, of het kan comfortproblemen geven.
 • Nadeel 3: Het gebruik van de waterbak als opbergplek kan onhygiënisch zijn, vooral als niet alles voldoende gereinigd wordt.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het materiaal hoogwaardig en stevig is aangezien het tot 25kg kan dragen, geeft plastic mogelijk niet hetzelfde comfort als zachter, meer kindvriendelijk materiaal.
 • Nadeel 5: De aanwezigheid van anti-slip noppen kan het schoonmaken moeilijk maken, aangezien vuil en bacteriën zich gemakkelijk in deze gebieden kunnen ophopen.

Onze favoriet #2

Béaba Potje

Béaba Potje

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het potje van het merk Béaba is een ergonomisch ontworpen product, speciaal aangepast aan de lichaamsbouw van zowel meisjes als jongens, waardoor de huid van je kind niet wordt aangetast. Het beschikt over een afneembare zitting, waardoor reiniging eenvoudig wordt – er zijn geen hoeken, dus schoonmaken is een fluitje van een cent voor meer hygiëne. De anti-slip basis zorgt voor stabiliteit en grip op de vloer, terwijl de handige handgrepen op de zitting en achterkant het verplaatsen van het potje gemakkelijk maken. Het onderhoud is eenvoudig: het potje kan worden gereinigd met water en zeep. Bovendien is het verkrijgbaar in diverse kleuren, waaronder blauw, grijs, koraal, oudroze en blauwgroen.

 • Voordeel 1: Het Potje van het merk Béaba heeft een ergonomische vorm. De vormen en afmetingen zijn aangepast op de lichaamsbouw van zowel meisjes als jongens. Dit betekent dat de huid van je kindje niet aangetast wordt tijdens het gebruik.
 • Voordeel 2: De zitting van dit potje is afneembaar, wat het schoonmaken enorm vergemakkelijkt. Het ontbreken van hoeken zorgt bovendien voor een eenvoudige reiniging en meer hygiëne.
 • Voordeel 3: Dankzij de anti-slip functie biedt het potje een stabiele basis en een goede grip op de vloer. Dus, je hoeft je geen zorgen te maken over het potje dat wegglijdt tijdens gebruik.
 • Voordeel 4: Dit handige Béaba potje is voorzien van handgrepen op de zitting en aan de achterzijde. Hierdoor is het potje makkelijker te verplaatsen, wat handig is voor jou en je kleintje.
 • Voordeel 5: Het Béaba potje is makkelijk schoon te maken, het kan worden gereinigd met water en zeep. Het onderhoud is dus simpel en moeiteloos.
 • Extra Voordeel: Voor de liefhebbers van diversiteit, het potje is verkrijgbaar in meerdere kleuren: Blauw, Grijs, Koraal, Oudroze en Blauw groen. Kies dus gerust de kleur die het beste bij de stijl van je kindje (of het interieur) past.
 • Zeker, hier volgen enkele mogelijke nadelen gebaseerd op de gegeven productbeschrijving:
 • Nadeel 1: Hoewel de ergonomische vorm is aangepast aan de lichaamsbouw van zowel meisjes als jongens, kan het nog steeds ongemakkelijk zijn voor sommige kinderen. Ieder kind is uniek en er is geen ‘one-size-fits-all’ oplossing.
 • Nadeel 2: De afneembare zitting is een zegen voor het schoonmaken, maar kan ook potentiële problemen veroorzaken. Afhankelijk van hoe stevig de zitting is bevestigd, zou deze kunnen verschuiven of losraken tijdens gebruik, wat kan bijdragen aan morsen en ongelukjes.
 • Nadeel 3: De anti-slip functie zorgt voor stabiliteit en grip op de vloer, maar alleen op bepaalde soorten vloeren. Op sommige oppervlakken zoals tapijten zou het nog steeds kunnen glijden.
 • Nadeel 4: De handige handgrepen helpen bij het verplaatsen van het potje, maar afhankelijk van hun positie en het gewicht van het potje, kunnen ze ongemakkelijk te gebruiken zijn voor een kind of er zelfs voor zorgen dat het potje kantelt tijdens het verplaatsen.
 • Nadeel 5: Hoewel het potje gemakkelijk schoon te maken is, stelt de beschrijving dat het gereinigd kan worden met water en zeep. Dit suggereert dat het mogelijk niet bestand is tegen sterkere reinigingsmiddelen, wat beperkingen kan opleggen aan hoe schoon het potje echt kan worden, vooral bij hardnekkige vlekken.

Onze favoriet #3

Venture Distribution Potje

Venture Distribution Potje

Waarom we het gekozen hebben

Het Potje van het merk Venture Distribution is een uitstekende keuze om je kind te begeleiden bij de overgang van luier naar toilet. Dit miniatuur toilet is voorzien van een volwassen uitstraling en geluid, wat je kind stimuleert om het te gebruiken. Het potje is compleet met een opklapbaar zitdeksel, een gemakkelijk te reinigen, afneembare kom en een realistische geluidsknop met verlichting. Bovendien bevat het een geïntegreerd vak voor vochtige doekjes. Met een formaat van 40 x 26 x 37 cm neemt het ook niet veel ruimte in beslag. Dit potje van Venture Distribution vereenvoudigt de potjestraining op een leuke en speelse manier.

 • Voordeel 1: Het Potje merk BIG is specifiek ontworpen voor peuters, dus het houdt rekening met hun maat en behoeften.
 • Voordeel 2: Het is gemaakt van kunststof, een materiaal dat gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is, ideaal voor een potje.
 • Voordeel 3: De rode kleur van het potje kan aantrekkelijk zijn voor kinderen, het kan helpen bij het maken van de toilettraining een meer aangename en interessante ervaring voor hen.
 • Voordeel 4: Het stuur kan gemakkelijk worden verwijderd, wat het reinigingsproces nog eenvoudiger maakt en de bruikbaarheid van het potje verhoogt.
 • Voordeel 5: De schaal met het handvat achter de rugleuning kan moeiteloos worden verwijderd, dit kan zeer nuttig zijn om de inhoud gemakkelijk te ledigen en het potje snel weer klaar te maken voor gebruik.
 • nadeel 1: Het potje is gemaakt van kunststof. Dit kan voor sommige ouders een nadeel zijn als ze de voorkeur geven aan meer natuurlijke en duurzame materialen voor hun kinderen.
  nadeel 2: Hoewel vermeld wordt dat het stuur gemakkelijk kan worden verwijderd, kan dit een veiligheidsrisico vormen als het losraakt wanneer het kind het potje gebruikt.
  nadeel 3: Het gemak waarmee de schaal achter de rugleuning kan worden verwijderd, kan ook ingewikkeld zijn voor jonge kinderen en kan leiden tot morsen of ongelukken.
  nadeel 4: Het potje is alleen geschikt voor kinderen vanaf 1,5 jaar. Dit betekent dat het niet kan worden gebruikt voor jongere kinderen die mogelijk al vroeg zindelijkheidstraining nodig hebben.
  nadeel 5: De afmetingen van het potje kunnen een probleem zijn voor kleinere badkamers of voor ouders die het potje willen verplaatsen. Het neemt mogelijk te veel ruimte in beslag en kan lastig zijn om te vervoeren.

Onze favoriet #4

Big Potje

Waarom we het gekozen hebben

Het potje van BIG is een handig hulpmiddel voor peuters vanaf 1,5 jaar, ontworpen met hun behoeften in het achterhoofd. Dit aantrekkelijke rode kunststof potje heeft een afneembaar stuur voor gemak en een verwijderbare schaal met handvat aan de achterkant van de rugleuning voor moeiteloze reiniging. Met afmetingen van 42,5 x 31 x 28 cm, biedt het potje niet alleen functionaliteit, maar ook comfort en gemak voor jouw kleintje tijdens hun zindelijkheidstraining.

 • Voordeel 1: Het Potje merk BIG is specifiek ontworpen voor peuters, dus het houdt rekening met hun maat en behoeften.
 • Voordeel 2: Het is gemaakt van kunststof, een materiaal dat gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is, ideaal voor een potje.
 • Voordeel 3: De rode kleur van het potje kan aantrekkelijk zijn voor kinderen, het kan helpen bij het maken van de toilettraining een meer aangename en interessante ervaring voor hen.
 • Voordeel 4: Het stuur kan gemakkelijk worden verwijderd, wat het reinigingsproces nog eenvoudiger maakt en de bruikbaarheid van het potje verhoogt.
 • Voordeel 5: De schaal met het handvat achter de rugleuning kan moeiteloos worden verwijderd, dit kan zeer nuttig zijn om de inhoud gemakkelijk te ledigen en het potje snel weer klaar te maken voor gebruik.
 • nadeel 1: Het potje is gemaakt van kunststof. Dit kan voor sommige ouders een nadeel zijn als ze de voorkeur geven aan meer natuurlijke en duurzame materialen voor hun kinderen.
  nadeel 2: Hoewel vermeld wordt dat het stuur gemakkelijk kan worden verwijderd, kan dit een veiligheidsrisico vormen als het losraakt wanneer het kind het potje gebruikt.
  nadeel 3: Het gemak waarmee de schaal achter de rugleuning kan worden verwijderd, kan ook ingewikkeld zijn voor jonge kinderen en kan leiden tot morsen of ongelukken.
  nadeel 4: Het potje is alleen geschikt voor kinderen vanaf 1,5 jaar. Dit betekent dat het niet kan worden gebruikt voor jongere kinderen die mogelijk al vroeg zindelijkheidstraining nodig hebben.
  nadeel 5: De afmetingen van het potje kunnen een probleem zijn voor kleinere badkamers of voor ouders die het potje willen verplaatsen. Het neemt mogelijk te veel ruimte in beslag en kan lastig zijn om te vervoeren.

Onze favoriet #5

Bisoo Potje

Bisoo Potje

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Bisoo potje is een hygiënisch, veilig en gebruiksvriendelijk kinderpotje. Met zijn afneembare bovenste lade is het gemakkelijk leeg te maken en schoon te houden, terwijl de deksel zorgt voor extra hygiëne wanneer het potje niet in gebruik is. Het potje is gemaakt van gerecycled PP-kunststof, waardoor het zowel vrij van BPA als milieuvriendelijk is. De uitstekende ergonomie en het ontbreken van scherpe randen maken het zeer comfortabel en veilig voor je kleintje. Hoewel het potje mooi, licht en compact is, is het nog steeds functioneel en makkelijk in gebruik. Het wordt geleverd met nuttige accessoires zoals een magische kleurveranderende sticker en een set stickers om het potje te personaliseren, plus een handige gids met tips voor het zindelijk maken van je kind.

 • Voordeel 1: Dit potje is hygiënisch. Door de afneembare bovenste lade kun je het gemakkelijk legen en schoonhouden. Daarnaast heeft het een deksel, waarmee je het potje kunt bedekken als je baby het niet gebruikt om het altijd schoon te houden.
 • Voordeel 2: Bisoo potjes zijn gemaakt van gerecycled PP-kunststof, een van de veiligste kunststoffen op de markt die vaak wordt gebruikt in de voedingsindustrie. Dit zorgt ervoor dat het potje BPA-vrij en milieuvriendelijk is.
 • Voordeel 3: Het is comfortabel en functioneel. Het ontwerp zorgt voor uitstekende ergonomie zonder scherpe randen, knellen of andere risico’s op letsel voor je kleintje. De afneembare lade maakt het legen van het potje eenvoudig en praktisch.
 • Voordeel 4: Vanwege het compacte formaat is dit potje een geweldige keuze voor kleine badkamers en voor het gemakkelijk meenemen van de ene plaats naar de andere. Bovendien is het licht, gemakkelijk schoon te maken en zeer comfortabel.
 • Voordeel 5: Als ouder krijg je meer dan alleen een product. Bisoo biedt ook een kleine gids met hun beste tips voor het afstaan van luiers en twee zeer nuttige accessoires. Dit omvat een magische sticker die van kleur verandert en een set stickers om het potje naar believen aan te passen. Dit maakt de overgang naar het potje een positieve ervaring voor je peuter.
 • Nadeel 1: Ondanks dat het potje compact en gemakkelijk te verplaatsen is, kan dit een nadeel zijn als je kind een stevigere en meer stabiele pot nodig heeft. Door zijn lichte gewicht kan het misschien makkelijker omkantelen.
 • Nadeel 2: Het potje is gemaakt van PP-kunststof, wat als veilig en milieuvriendelijk wordt beschouwd. Helaas kan deze kunststof de potentie hebben om na verloop van tijd te verkleuren of te kraken, wat de algehele levensduur en aantrekkelijkheid van het product kan beïnvloeden.
 • Nadeel 3: Hoewel het potje een mooie functionaliteit heeft met een verwijderbare lade voor reiniging, kan dit ook een negatief punt zijn. Je moet dit potje handmatig legen en schoonmaken wat minder aantrekkelijk kan zijn voor sommige ouders die op zoek zijn naar een meer hands-off en hygiënische oplossing.
 • Nadeel 4: De productomschrijving vermeldt geen verstelbare hoogte. Dit kan betekenen dat het potje mogelijk niet geschikt is voor alle kinderen, vooral voor degenen die langer zijn of wat extra hoogte nodig kunnen hebben.
 • Nadeel 5: De productbeschrijving zegt dat het potje wordt geleverd met stickers om het potje aan te passen. Echter, na verloop van tijd zuigen deze stickers mogelijk water op en kunnen ze beginnen af te pellen. Dit kan niet alleen onesthetisch zijn, maar het kind kan ook kleine stukjes van de sticker afhalen en ze per ongeluk inslikken.

Onze favoriet #6

Fisher-Price Potje

Fisher-Price Potje

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Fisher-Price Potje is een veelzijdig, kindvriendelijk hulpmiddel dat je kind op drie manieren ondersteunt: als potje, oefentoiletbril en krukje. Dankzij de sensor activeert het potje vier koninklijke melodieën als beloning wanneer het kind zijn ‘grote boodschap’ heeft gedaan. Het potje is ontworpen voor comfort met handvatten aan de bril om het kind stevig te laten zitten. Voor het gemak van de ouders is er een verwijderbare bak voor eenvoudige reiniging en een ingebouwd plasschermpje speciaal ontworpen voor jongens. Dit stevige en praktische hulpmiddel maakt zindelijkheidstraining stukken eenvoudiger.

 • Voordeel 1: Dit potje van Fisher-Price is meer dan alleen een potje. Het is een potje, oefentoiletbril en krukje in één. Hiermee groeit het potje mee met de behoeften van jouw kindje.
 • Voordeel 2: De sensor signaleert wanneer het tijd is voor een beloning. Hij speelt 4 koninklijke muziekjes af om het gebruik van het potje een aangename en belonende ervaring te maken voor je kindje.
 • Voordeel 3: Aan de toiletbril zijn handvatten geplaatst. Hierdoor kan je kindje lekker stevig zitten, wat het veiliger en comfortabeler maakt.
 • Voordeel 4: Het schoonmaken gaat heel gemakkelijk met de verwijderbare bak. Dit betekent dat je minder tijd kwijt bent aan het schoonmaken en meer tijd overhoudt voor andere dingen.
 • Voordeel 5: Het potje is voorzien van een ingebouwd plasschermpje voor jongens. Dit maakt het potje ideaal voor zowel jongens als meisjes en zorgt voor minder schoonmaakwerk voor jou.
 • Nadeel 1: Het product bevat een sensor die muziekjes afspeelt als beloning. Dit kan kinderen afleiden en het leerproces om zindelijk te worden bemoeilijken.
 • Nadeel 2: Het product beschikt over een ingebouwd plasschermpje voor jongens. Dit kan echter problematisch zijn als je het product wilt gebruiken voor een meisje.
 • Nadeel 3: De productbeschrijving geeft aan dat de potje ‘oefen toiletbril en krukje alles in één’ is. Dit kan verwarrend zijn voor het kind dat het verschil tussen een potje en een stoel moet leren.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de beschrijving aangeeft dat schoonmaken eenvoudig is dankzij de verwijderbare bak, kan het nog steeds een gedoe zijn voor ouders, afhankelijk van hoe vuil het potje wordt.
 • Nadeel 5: De functie van de handvatten aan de toiletbril is om kinderen stevig te laten zitten. Echter, afhankelijk van hoe het kind zit, kunnen deze handvatten misschien oncomfortabel zijn.

Onze favoriet #7

Glenmore Potje

Glenmore Potje

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het Glenmore Potje is speciaal ontworpen met het oog op de veiligheid en het comfort van je kind. Dit prachtig ontworpen, dinosaurusthema kindertoilet bestaat uit licht, duurzaam en gezond materiaal, met vier staande poten voorzien van antislip rubberen voetkussens. Dit maakt het potje stabiel en veilig voor je peuter. Bovendien heeft dit aantrekkelijke potje een groter, dieper en breder ontwerp om je baby’s heupen te beschermen en makkelijk schoon te maken. Het potje kan worden geopend en gesloten, en de pot is afneembaar voor eenvoudige reiniging. Het heeft ook een hoge rug en een handvat zodat het makkelijk te dragen is, ideaal voor reizen. Met zijn speelse dinosaurusontwerp en muzikale functie, is dit potje niet alleen een geweldig cadeau, maar ook een handig hulpmiddel om je kinderen te leren naar het toilet te gaan. Dit alles maakt het Glenmore Potje tot de perfecte keuze voor je kleintje.

 • Voordeel 1: Prioriteit voor veiligheid – De Glenmore babypotje is gemaakt van lichtgewicht, stevig en gezond materiaal met vier gestabiliseerde poten. De poten zijn voorzien van antislip rubberen voetkussens om een stabiel en veilig peutertoilet te garanderen.
 • Voordeel 2: Kindvriendelijk design – De potje komt in een leuke dinosaurusvorm die door kinderen zeer gewaardeerd wordt en hen helpt plezier te beleven aan toilettraining.
 • Voordeel 3: Muzikale feature- Deze potje is niet zomaar een potje, het komt ook met muziek. Dit zorgt voor een speelse sfeer die het gebruiken van het potje leuker maakt voor je kind.
 • Voordeel 4: Makkelijk schoon te maken – Het Glenmore kindertoilet is ontworpen met een gladde binnenwand en een afneembare pot om eenvoudige reiniging mogelijk te maken.
 • Voordeel 5: Draagbaarheid – Het peutertoilet is uitgerust met een hoge rug en een ingebouwde handgreep. Dit maakt het de perfecte keuze als je op zoek bent naar een draagbare optie, zodat je kind zelfs onderweg gemakkelijk gebruik kan maken van het toilet.
 • Nadeel 1: Hoewel de Glenmore-potje een dinosaurusvorm heeft die populair kan zijn bij kinderen, kan dit design onaantrekkelijk zijn voor sommige ouders. Als jij de voorkeur geeft aan een klassieker en minder kinderlijk ontwerp, dan is dit potje mogelijk niet jouw eerste keuze.
 • Nadeel 2: Het potje is specifiek gepresenteerd als draagbaar, maar het kan nog steeds te groot of te zwaar zijn om gemakkelijk te vervoeren voor sommige mensen. De aanwezigheid van de hoge rug en ingebouwde handgreep, ondanks dat ze bijdragen aan comfort en draagbaarheid, kunnen voor sommige ouders onhandig zijn om mee te nemen.
 • Nadeel 3: Het potje beschikt over muziek, wat voor sommige ouders overbodig kan zijn. Soms kan muziek meer afleiden dan helpen bij de training, vooral als jouw kind gevoelig is voor prikkels.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het potje is ontworpen met ‘spatwaterdicht voor jongens en meisjes’, zou het nog steeds mogelijk kunnen zijn voor urine of ontlasting om te morsen of te spatten, vooral als een kind nog leert om het goed te gebruiken.
 • Nadeel 5: Dit potje is ontworpen vanaf een leeftijd van 1 jaar. Dit kan betekenen dat het misschien niet geschikt is voor oudere peuters of kinderen die wat groter zijn voor hun leeftijd. Het ontwerp van het potje kan dus niet alle kinderen even comfortabel ondersteunen.

Onze favoriet #8

Summer Infant Potje

Summer Infant Potje

Waarom we het gekozen hebben

Het potje van Summer Infant is ontworpen om een vlotte overgang van luier naar toilet te faciliteren voor je kleintje. Het heeft een realistisch design dat zowel eruitziet als aanvoelt als een echt toilet, complete met een opklapbaar deksel. Met een spoelgeluid en gegiechel voegt het een element van plezier toe aan de ervaring. Voor de gemakkelijke reiniging, is het potje afneembaar en er is ook een geïntegreerde doekhouder voor extra gemak. Voor de jongetjes is een extra voorziening getroffen in de vorm van een spatbescherming die vastgeklemd kan worden. Kortom, dit potje biedt een praktische en toch speelse manier om zindelijkheidstraining aan te pakken.

 • Voordeel 1: Het realistische ontwerp van dit potje van het merk Summer Infant maakt het aantrekkelijk voor je kind om te gebruiken. Het simuleert een echt toilet, wat helpt bij de overgang van de pot naar het grote toilet.
 • Voordeel 2: Het heeft een spoelfunctie met geluid en gegiecheld, wat de ervaring leuker maakt voor je kind. Dit kan het leerproces om zindelijk te worden een stuk aangenamer maken.
 • Voordeel 3: Met zijn opklapbare deksel en afneembare, eenvoudig te reinigen potje, biedt dit product moeiteloos comfort en hygiëne. Dit maakt het schoonmaken minder vervelend en tijdrovend voor jou.
 • Voordeel 4: Het potje heeft een geïntegreerde doekhouder, wat betekent dat je altijd doekjes bij de hand hebt voor snelle en eenvoudige reiniging. Dit maakt het makkelijker om hygiënisch te blijven tijdens het zindelijk maken.
 • Voordeel 5: Dankzij de spatbescherming voor vastklemmen voor jongens, hoef je je geen zorgen te maken over rommel of ongelukjes. Dit betekent dat het product geschikt is voor zowel jongens als meisjes en een praktische oplossing biedt voor ouders.
 • Nadeel 1: Hoewel het realistische ontwerp van het zindelijkheidstoilet van Summer Infant de overgang naar een echt toilet soepeler kan maken, kan het voor sommige kinderen ook intimiderend zijn, waardoor ze misschien niet zo snel geneigd zijn het te gebruiken.
 • Nadeel 2: Het geluid en ‘gegiechel’ dat door het toilet wordt geproduceerd wanneer het wordt doorgespoeld, kan voor sommige kinderen of in de late uurtjes als te luid of zelfs angstaanjagend worden ervaren.
 • Nadeel 3: Hoewel het potje eenvoudig te reinigen is, vereist het nog steeds enige inspanning van jouw kant om het schoon te maken, wat extra werk voor je kan betekenen.
 • Nadeel 4: De geïntegreerde doekhouder kan beperkt zijn in grootte, wat betekent dat alleen specifieke maten of merken doekjes passen, en resulteert mogelijk in extra kosten als je doekjes moet kopen die specifiek passen.
 • Nadeel 5: De spatbescherming voor vastklemmen voor jongens is een voordeel voor gezinnen met jongens, maar voor degenen die alleen meisjes hebben, kan deze functie overbodig en onnodig zijn, waardoor het ontwerp van het potje wellicht te complex wordt voor hun behoeften.

Onze favoriet #9

Adoraland Potje

Adoraland Potje

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

Het Adoraland Potje is een veilig en gebruiksvriendelijk kindertoilet, perfect voor peuters in de trainingsfase. Dit unieke dinosaurus-design potje is gemaakt van lichte, stevige materialen en biedt extra veiligheid door de vier antislip rubberen poten. Naast het functionele aspect, heeft het potje ook een muziekfunctie, waardoor het een geweldig cadeau is. Het diepere en bredere formaat zorgt voor extra comfort en gemakkelijke reiniging. Ook het praktische aspect ontbreekt niet, met een afneembare pot en spatwaterdichte constructie. De hoge rugsteun bevordert een goede lichaamshouding en beschermt tegen achterwaarts vallen. Dankzij de ingebedde handgreep is dit potje gemakkelijk mee te nemen en maakt het toiletgebruik onderweg eenvoudiger.

 • Voordeel 1: De veiligheid van je kind is gewaarborgd met dit potje. Dankzij het gebruik van lichte en robuuste materialen, gecombineerd met vier antislip rubberen poten, blijft dit potje stabiel en veilig staan.
 • Voordeel 2: Dit product komt met een leuke muziekfunctie die je kind zal bevallen. Het combineert plezier en functionaliteit, en maakt het een prachtig cadeau voor vrienden en familie.
 • Voordeel 3: Het dinosaurus-design van dit potje maakt toilettraining een stuk leuker voor je kind. Bovendien is het potje groter, dieper en breder, wat voor extra comfort zorgt en de reiniging makkelijker maakt.
 • Voordeel 4: Het potje is ergonomisch ontworpen en gemakkelijk te reinigen. Dankzij een afneembare pot en een spatwaterdichte constructie wordt het gebruik voor zowel jongens als meisjes vereenvoudigd. Daarnaast zorgt de hoge rug voor een goede lichaamshouding en beschermt je baby tegen achterwaarts vallen.
 • Voordeel 5: Dit peutertoilet is uiterst draagbaar dankzij de ingebedde handgreep. Ideaal voor onderweg, maakt dit het perfecte reispotje voor kinderen en vergemakkelijkt het de toiletgang onderweg.
 • Hoewel dit Potje merk Adoraland vol genoemde kenmerken lijkt, zijn er zeker enkele mogelijke nadelen die we kunnen noemen:
 • Nadeel 1: Hoewel dit potje is ontworpen om veilig te zijn met een antislip basis, betekent dit niet automatisch dat het volledig veilig is. Het veiligheidsniveau hangt ook sterk af van hoe het potje wordt gebruikt door het kind en of er volwassen toezicht is.
 • Nadeel 2: Het potje heeft een muziekfunctie, wat leuk kan zijn voor sommige kinderen, maar dit kan ook als afleidend worden beschouwd tijdens het toilettrainen. Het kan kinderen eraan gewend maken altijd muziek te verwachten wanneer ze naar het toilet gaan, wat niet altijd mogelijk is, vooral niet in openbare toiletten.
 • Nadeel 3: Het unieke dinosaurusontwerp kan aantrekkelijk zijn voor kinderen die van dinosaurussen houden, maar het kan kinderen die hier niet van houden juist afschrikken. Daarnaast kan het merkgebonden ontwerp het potje snel doen daten als de kinderlijke voorkeuren van het kind veranderen.
 • Nadeel 4: Het potje is weliswaar groter, dieper en breder voor extra comfort en gemakkelijke reiniging, maar deze vergrote omvang kan problematisch zijn voor kleinere woningen of badkamers met beperkte ruimte.
 • Nadeel 5: De indeling kan misschien handig zijn voor reiniging, maar de constructie met een afneembare pot kan mogelijk leiden tot morsen of lekken als het niet goed wordt gemonteerd of als het door het kind wordt gedemonteerd.
 • Let op, deze nadelen zijn gebaseerd op de genoemde productomschrijving en kunnen variëren afhankelijk van individuele ervaringen of gebruikersvoorkeuren.

Onze favoriet #10

Fisher-Price Potje

Fisher-Price Potje

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het potje van Fisher-Price is een veelzijdig en praktisch hulpmiddel om je kind te helpen bij zindelijkheidstraining. Het heeft een verwijderbaar kussentje dat wasbaar is in de wasmachine voor gemakkelijke en hygiënische reiniging. De toiletring kan worden afgenomen en is geschikt voor standaardtoiletten, waardoor de overgang naar een ‘groot toilet’ soepeler verloopt. Het potje heeft ook een eenvoudig te reinigen, uitneembare bak en spatscherm, wat lekkage en ongelukjes helpt te voorkomen. Een bijzondere functie is het deksel met textuur dat kan worden neergeklapt en gebruikt als opstapje, waardoor het potje multifunctioneel inzetbaar is.

 • Voordeel 1: Het potje van Fisher-Price biedt je het gemak van een verwijderbaar kussentje. Dit betekent dat je het eenvoudig kunt wassen om het schoon en hygiënisch te houden.
 • Voordeel 2: De afneembare toiletring biedt je de mogelijkheid om deze op een standaardtoilet te gebruiken. Dus naarmate jouw kind groeit, groeit dit potje ook mee.
 • Voordeel 3: Het potje is ontworpen met een uitneembare bak en spatscherm voor eenvoudige reiniging. Dit maakt het onderhoud van dit product gemakkelijk en moeiteloos.
 • Voordeel 4: De toegevoegde functionaliteit van een neerklapbare deksel met textuur zorgt ervoor dat je het potje ook als opstapje kan gebruiken. Dit is handig, omdat jouw kind deze kan gebruiken om bijvoorbeeld bij de wastafel te kunnen.
 • Voordeel 5: Niet alleen is dit potje multifunctioneel, maar het ontwerp maakt het ook uiterst gebruiksvriendelijk. Het is duidelijk dat veel aandacht is besteed aan het creëren van een product dat gemakkelijk en praktisch in gebruik is voor zowel de ouder als het kind.
 • Nadeel 1: Het verwijderbare kussentje moet worden gewassen in de wasmachine en kan daarom niet met de hand worden schoongemaakt. Dit kan onhandig zijn als je de hoes snel schoon wilt krijgen en niet meteen een was wilt draaien.
 • Nadeel 2: De afneembare toiletring is alleen geschikt voor standaardtoiletten. Als je een toilet hebt dat niet qua maat en vorm standaard is, dan kan deze ring mogelijk niet passen.
 • Nadeel 3: Hoewel de uitneembare bak en het spatscherm eenvoudig te reinigen zijn, betekent dit dat het telkens na gebruik moet worden schoongemaakt. Dit kan een extra stap zijn die voor sommigen misschien ongemakkelijk is.
 • Nadeel 4: Het deksel met textuur kan worden neergeklapt en als opstapje worden gebruikt. Dit betekent echter ook dat het oppervlak van het opstapje mogelijk niet helemaal vlak en glad is, wat mogelijk minder comfortabel kan zijn bij het staan.
 • Nadeel 5: Hoewel het niet nadrukkelijk uit de beschrijving blijkt, vermeldt het niet dat het potje enige vorm van antislipcoating of -functie heeft. Dit kan betekenen dat het potje misschien kan verplaatsen of glijden tijdens het gebruik, wat het moeilijker en misschien minder veilig voor je kind kan maken.

In conclusie, je hebt net de 10 beste potten gelezen van ons nieuwste onderzoek. Ieder product was grondig getest en de veelzijdigheid, duurzaamheid, ontwerp en prijs-kwaliteitverhouding zijn in de gids in overweging genomen. Of je nu op zoek bent naar een pot voor je kamerplanten, voor je keukengerei of zelfs voor je speciale conserveerdromen, dit artikel heeft voor ieder wat wils. Investeer gerust in een pot van deze lijst, omdat we ervoor zorgen dat al onze geselecteerde producten van hoge kwaliteit en waar voor je geld zijn. Jouw perfecte pot wacht op je!

Inhoudsopgave