a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Slimme Stekker: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek]

Ontdek de 10 beste slimme stekkers op de markt volgens ons nieuwste onderzoek, om je woning slimmer en energie-efficiënter te maken.

Ben jij het ook beu om je zorgen te maken of je wel alle apparaten uit hebt gezet voordat je de deur uitging? Maak kennis met de oplossing – de slimme stekker! Met deze revolutionaire uitvinding kun je je huisautomatisering naar een hoger niveau tillen. In dit artikel tonen we je de tien beste slimme stekkers die momenteel op de markt zijn, volgens ons nieuwste onderzoek. Hiermee kun je de controle over je huishoudelijke apparaten overal en altijd beheren. Geïntrigeerd? Lees verder en ontdek welke slimme stekker jouw leven een stuk eenvoudiger en zorgelozer kan maken!

Een slimme stekker is een eenvoudig apparaat dat een traditioneel stopcontact verandert in een slim, internet-connected stopcontact. Dit kan je aan- en uitzetten via een app op je smartphone, ongeacht waar je je bevindt. Deze stekkers kunnen ook energieverbruiksgegevens bijhouden, waardoor je controle en inzicht krijgt over het stroomverbruik van je apparaten. Ze zijn handig voor het plannen van taken zoals het aan- of uitzetten van verlichting of huishoudelijke apparaten, waardoor ze bijdragen aan energiebesparing en veiligheid thuis. Het enige wat jij nodig hebt, is een wifi-verbinding en een smartphone om de slimme stekker te bedienen.

Check Uit

Onze favoriet #1

Eightree Slimme Stekker

Eightree Slimme Stekker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Slimme Stekker van Eightree is een compact en ruimtebesparend apparaat, dat slechts 4,4 x 4,4 cm meet, zodat jij meerdere stekkers tegelijk in hetzelfde stopcontact kunt gebruiken. Met slimme energiebewaking via de Smart Life-app kan je jouw energieverbruik monitoren en jouw elektriciteitskosten eenvoudig berekenen. Het is compatibel met Alexa, Google Assistant en SmartThings voor eenvoudige stembediening, en je kunt jouw huisverlichting op afstand beheren en schema’s instellen voor diverse apparaten via de app. Het beschikt over een stabiele netwerkverbinding dankzij de “Realtek” chip, echter is er geen ondersteuning voor “Tasmota”. Voor Fritzbox-OS 7.20 gebruikers, is WPA2 encryptiestandaard vereist voor verbinding, aangezien WPA3 niet ondersteund is.

 • Voordeel 1: Ruimtebesparend Ontwerp: Het ultra-compacte formaat van de Eightree slimme stekker (slechts 4,4 x 4,4 cm) stelt je in staat om meerdere stekkers tegelijkertijd in hetzelfde stopcontact te gebruiken. Dit kan een zeer conveniënte oplossing bieden in jouw dagelijkse leven.
 • Voordeel 2: Slimme Energiebewaking: Met de Slimme Stekker en de bijbehorende Smart Life-app kun je jouw energieverbruik monitoren en jouw elektriciteitskosten eenvoudig berekenen, wat kan bijdragen aan een efficiënter energiegebruik thuis.
 • Voordeel 3: Eenvoudige Stembediening: De Smart Plug is compatibel met Alexa, Google Assistant en SmartThings, zodat je jouw apparaten met een eenvoudige stemopdracht kunt bedienen. Denk aan opdrachten zoals “Alexa, zet het licht aan”. Dit maakt het mogelijk om met gemak jouw apparaten te bedienen.
 • Voordeel 4: Handige App-bediening: Met de app kun je de verlichting in jouw huis op afstand beheren en regelmatige schema’s instellen voor apparaten zoals jouw tv, koffiezetapparaat en luchtbevochtiger. Slimme huis-technologie is niet alleen leuk, maar ook zeer praktisch.
 • Voordeel 5: Stabiele Netwerkverbinding: De Eightree slimme stekker maakt gebruik van een “Realtek” chip voor een betrouwbare netwerkverbinding, waardoor de kans op verbreking van de verbinding wordt geminimaliseerd. Dit verzekert jou van een betrouwbare en consistente werking.
 • Nadeel 1: De Eightree Slimme Stekker heeft een compact formaat, waardoor meerdere stekkers tegelijk in dezelfde stopcontact kunnen worden gebruikt. Dit kan echter leiden tot een overbelasting van het stopcontact als er teveel apparaten tegelijkertijd worden aangesloten.
 • Nadeel 2: De Slimme Stekker werkt met een specifieke app genaamd ‘Smart Life’. Dit kan mogelijk een nadeel zijn als je al andere apps gebruikt voor je slimme apparaten en je wilt niet nog een andere app toevoegen aan je telefoon of tablet.
 • Nadeel 3: De Slimme Stekker is compatibel met stemassistenten zoals Alexa, Google Assistant en SmartThings. Dit kan voor sommige mensen echter een probleem zijn als ze andere stemassistenten gebruiken of geen slimme assistenten gebruiken.
 • Nadeel 4: Deze Slimme Stekker ondersteunt geen Tasmota. Als je gewend bent aan deze firmware dan is dit zeker een nadeel, omdat je deze stekker niet in jouw Tasmota-netwerk kunt integreren.
 • Nadeel 5: De encryptiestandaard moet worden ingesteld op WPA2 om verbinding te kunnen maken met de stekkers als je Fritzbox-OS 7.20 gebruikt. WPA3 wordt niet ondersteund. Dit kan een nadeel zijn als jouw netwerk gebruik maakt van de nieuwste WPA3 encryptiestandaard.

Onze favoriet #2

Tapo Slimme Stekker

Tapo Slimme Stekker

Waarom we het gekozen hebben

De Slimme Stekker van Tapo is een handige gadget waarmee je op afstand je aangesloten apparaten kunt bedienen. Via de Tapo-app zet je de apparaten aan of uit, waar je ook bent. Daarnaast biedt deze slimme stekker energiebewaking die je in staat stelt het realtime energiegebruik van je apparaten te volgen via dezelfde app. Het apparaat ondersteunt spraakbesturing, wat betekent dat je het kunt beheren met spraakopdrachten via Amazon Alexa of de Google Assistant. De afwezigheidsmodus is een bijzonder nuttige functie die je apparaten op verschillende tijdstippen in- en uitschakelt om de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Dankzij het compacte ontwerp blokkeert deze stekker geen aangrenzende stopcontacten.

 • Voordeel 1: Met de Tapo Slimme Stekker kun je verbonden apparaten op afstand aan- of uitzetten. Dit betekent dat je de controle over je apparaten hebt, ongeacht waar je bent.
 • Voordeel 2: De Slimme Stekker van Tapo heeft een functie voor energiebewaking. Dit betekent dat je in staat bent om het energieverbruik van je apparaten te bekijken en te volgen in realtime via de Tapo app. Een uitstekende optie om je energieconsumptie te bewaken en eventueel te verminderen.
 • Voordeel 3: Bedien jouw slimme stekker met spraakopdrachten via Amazon Alexa of de Google Assistant. Zeer handig als je je handen vol heeft of simpelweg op zoek bent naar gebruiksgemak.
 • Voordeel 4: Er is een afwezigheidsmodus ingebouwd in de Tapo Slimme Stekker. Met deze functie kun je apparaten op verschillende tijdstippen in- of uitschakelen om zo de indruk te geven dat er iemand thuis is, ideaal voor wanneer je op vakantie bent.
 • Voordeel 5: Tot slot heeft dit product ook een compact design. Hoewel het een klein detail lijkt, is dit een groot voordeel omdat het betekent dat het stekkerblok waar het stopcontact deel van uitmaakt, nog steeds beschikbaar blijft voor ander gebruik.
 • Nadeel 1: De Slimme Stekker van Tapo is volledig afhankelijk van de Tapo-app voor de bediening op afstand. Dit betekent dat, als de app storingen vertoont of niet goed functioneert, jij mogelijk problemen kan ondervinden met het gebruik van de slimme stekker.
 • Nadeel 2: Hoewel het apparaat energiebewaking heeft, kan dit ook een valkuil zijn. Als je geen interesse hebt in het continue bijhouden van je energieverbruik of als je hier geen tijd voor hebt, kan deze functie voor jou overbodig of zelfs vervelend zijn.
 • Nadeel 3: De spraakbesturing is alleen compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant. Als jij een ander systeem gebruikt, zoals Apple’s Siri, kan je de spraakbesturing van de Slimme Stekker niet gebruiken.
 • Nadeel 4: De afwezigheidsmodus kan een geweldig hulpmiddel zijn om de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Maar als jouw routine varieert, mis je de mogelijkheid om flexibel te zijn in de schakeltijden en zou je telkens de timer moeten bijwerken.
 • Nadeel 5: Het compacte formaat van de Slimme Stekker betekent ook dat het mogelijk niet voldoende capaciteit heeft om apparaten aan te sturen die meer stroom vereisen. Er zijn geen details verstrekt over de maximale belasting die de Slimme Stekker aankan, dus dit kan een beperking zijn als je het voor zwaardere apparaten wilt gebruiken.

Onze favoriet #3

Philips Hue Slimme Stekker

Philips Hue Slimme Stekker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Philips Hue Slimme Stekker is een innovatief apparaat dat je gewone lampen in slimme lampen transformeert. Zonder verdere installatie, steek je eenvoudig je lamp in de Smart Plug en verbind je het met de gratis Philips Hue app voor directe bediening in de kamer. Daarnaast fungeert de slimme stekker als een uitbreiding van je Hue ecosysteem, waardoor je ook andere alledaagse apparaten met je stem, smartphone of tablet kunt beheren. Dit is mogelijk met alle slimme Echo-speakers/-schermen en Google Nest-apparaten. Voor nog meer slimme bedieningsopties is er de optioneel verkrijgbare Hue Bridge waarmee je jouw verlichting zelfs op afstand kunt bedienen, accessoires kunt toevoegen en timers en routines kunt instellen.

 • Voordeel 1: De ANTELA slimme stekker heeft een sterk schakelvermogen van 3680W, wat betekent dat jij de meeste apparaten makkelijk kunt aansluiten.
 • Voordeel 2: Deze slimme stekker biedt inzicht in jouw energieverbruik. Als je meerdere apparaten aansluit, kun je gemakkelijk zien hoeveel stroom je precies verbruikt.
 • Voordeel 3: De ANTELA slimme stekker is uitgerust met een instelbare timer. Dit stelt jou in staat om vooraf te plannen wanneer een apparaat aan of uit gaat, wat erg handig kan zijn in het dagelijkse leven.
 • Voordeel 4: Met de Tuya/Smart Life app kun jij jouw apparaten van over de hele wereld aan of uit zetten. Dit geeft je de vrijheid om je apparaten te beheren, waar je ook bent.
 • Voordeel 5: Als laatste, maar niet minste, de ANTELA slimme stekker ondersteunt spraakbesturing. Dit betekent dat je het kunt koppelen aan Google Assistent of Alexa, zodat je jouw apparaten kunt beheren met simpele spraakcommando’s. Let op, het is niet compatibel met Apple HomeKit.
 • nadeel 1: De slimme stekker van ANTELA kan alleen verbinding maken met WiFi 2.4GHz. Als je een 5GHz WiFi-netwerk gebruikt, kan dit problemen opleveren met de verbinding en werking van de stekker.
 • nadeel 2: De slimme stekker werkt met de apps Tuya/Smart Life voor het bedienen van je apparaten. Als je al andere apps voor slimme apparaten gebruikt, kan dit leiden tot een overload aan verschillende apps op je telefoon.
 • nadeel 3: Hoewel de stekker de mogelijkheid heeft om je energieverbruik bij te houden, is dit alleen het geval voor apparaten die op deze specifieke stekkers zijn aangesloten. Apparaten die op andere manieren zijn aangesloten, worden niet meegenomen in de metingen.
 • nadeel 4: De instelbare timer en afstandsbediening functies zijn afhankelijk van een app en een stabiele internetverbinding. Als één van beiden niet beschikbaar is, kun je deze functies niet gebruiken om je apparaten op afstand te bedienen of te plannen.
 • nadeel 5: De ANTELA slimme stekker is niet compatibel met Apple HomeKit. Als je een Apple-gebruiker bent, en je wilt de stekker integreren in je bestaande HomeKit-systeem, dan is deze stekker geen goede keuze voor jou.

Onze favoriet #4

Antela Slimme Stekker

Antela Slimme Stekker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De ANTELA Slimme Stekker is een hoogwaardig apparaat met een schakelvermogen van 3680W, waardoor je vrijwel elk apparaat erop kunt aansluiten. Het sluit gemakkelijk aan op je WiFi-netwerk zonder extra brug nodig te hebben. Een unieke functie van deze slimme stekker is dat het je inzicht geeft in je energieverbruik van de aangesloten apparaten. Bovendien kun je met zijn timer functie vooraf plannen wanneer je apparaten aan- of uit moeten gaan via de compatibele Android of iOS app. De uitgebreide afstandsbediening via de Tuya/Smart Life app stelt je in staat om je apparaten van overal ter wereld te bedienen. Tot slot ondersteunt de ANTELA Slimme Stekker spraakbesturing met Google Assistant of Alexa, al is het niet compatibel met Apple HomeKit.

 • Voordeel 1: De ANTELA slimme stekker heeft een sterk schakelvermogen van 3680W, wat betekent dat jij de meeste apparaten makkelijk kunt aansluiten.
 • Voordeel 2: Deze slimme stekker biedt inzicht in jouw energieverbruik. Als je meerdere apparaten aansluit, kun je gemakkelijk zien hoeveel stroom je precies verbruikt.
 • Voordeel 3: De ANTELA slimme stekker is uitgerust met een instelbare timer. Dit stelt jou in staat om vooraf te plannen wanneer een apparaat aan of uit gaat, wat erg handig kan zijn in het dagelijkse leven.
 • Voordeel 4: Met de Tuya/Smart Life app kun jij jouw apparaten van over de hele wereld aan of uit zetten. Dit geeft je de vrijheid om je apparaten te beheren, waar je ook bent.
 • Voordeel 5: Als laatste, maar niet minste, de ANTELA slimme stekker ondersteunt spraakbesturing. Dit betekent dat je het kunt koppelen aan Google Assistent of Alexa, zodat je jouw apparaten kunt beheren met simpele spraakcommando’s. Let op, het is niet compatibel met Apple HomeKit.
 • nadeel 1: De slimme stekker van ANTELA kan alleen verbinding maken met WiFi 2.4GHz. Als je een 5GHz WiFi-netwerk gebruikt, kan dit problemen opleveren met de verbinding en werking van de stekker.
 • nadeel 2: De slimme stekker werkt met de apps Tuya/Smart Life voor het bedienen van je apparaten. Als je al andere apps voor slimme apparaten gebruikt, kan dit leiden tot een overload aan verschillende apps op je telefoon.
 • nadeel 3: Hoewel de stekker de mogelijkheid heeft om je energieverbruik bij te houden, is dit alleen het geval voor apparaten die op deze specifieke stekkers zijn aangesloten. Apparaten die op andere manieren zijn aangesloten, worden niet meegenomen in de metingen.
 • nadeel 4: De instelbare timer en afstandsbediening functies zijn afhankelijk van een app en een stabiele internetverbinding. Als één van beiden niet beschikbaar is, kun je deze functies niet gebruiken om je apparaten op afstand te bedienen of te plannen.
 • nadeel 5: De ANTELA slimme stekker is niet compatibel met Apple HomeKit. Als je een Apple-gebruiker bent, en je wilt de stekker integreren in je bestaande HomeKit-systeem, dan is deze stekker geen goede keuze voor jou.

Onze favoriet #5

Tp-Link Slimme Stekker

Tp-Link Slimme Stekker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Slimme Stekker van TP-Link is een compact en gebruiksvriendelijk apparaat dat door jou op afstand te bedienen is via de Tapo app. Het stelt je in staat om verbonden apparaten overal aan of uit te zetten, een schema in te stellen voor het automatisch beheren van je apparaten, en spraakopdrachten via Amazon Alexa of Google Assistant te gebruiken voor het beheer. Met de timerfunctie kun je afteltijden instellen voor verbonden elektronica en de afwezigheidsmodus laat je apparaten op verschillende tijdstippen in- en uitschakelen om de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Ondanks zijn kleine formaat, blokkeert het geen aangrenzende stopcontacten. De installatie is eenvoudig: je hebt geen hub nodig en je kunt het stopcontact snel in de app instellen. Let er wel op dat dit artikel binnen Europa met stekker type E wordt verzonden.

 • Voordeel 1: Bediening op afstand: Met de TP-Link Slimme Stekker kun je verbonden apparaten aan of uit zetten waar je ook bent, via de Tapo app op je smartphone.
 • Voordeel 2: Schema instellen: De Slimme Stekker biedt je de mogelijkheid om een schema in te stellen, zodat je jouw apparaten automatisch kunt beheren. Ideaal om bijvoorbeeld het licht aan te laten gaan voordat je thuiskomt.
 • Voordeel 3: Praktische timer functie: Maak lijsten met een afteltimer voor aangesloten elektronica. Zo vergeet je nooit meer je apparaten uit te zetten en bespaar je energie.
 • Voordeel 4: Spraakbesturing: Handenvol of net in een hoekje waar je de schakelaar niet kunt bereiken? Geen probleem, want je kunt jouw smart-stopcontact met spraakopdrachten beheren via Amazon Alexa of Google Assistant.
 • Voordeel 5: Afwezigheidsmodus: De Slimme Stekker schakelt apparaten automatisch op verschillende tijdstippen in en uit om de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Zo draagt de stekker bij aan de beveiliging van je huis tijdens je vakantie of werkuren.
 • Nadeel 1: Deze slimme stekker is afhankelijk van de Tapo app voor bediening op afstand. Dit betekent dat als er een probleem is met de app, zoals een fout of een uitval, je de stekker mogelijk niet kunt bedienen.
 • Nadeel 2: Je moet zelf een schema instellen om de apparaten automatisch te laten beheren. Dit kan tijdrovend zijn, vooral als je meerdere apparaten hebt aangesloten op de slimme stekker.
 • Nadeel 3: Hoewel de slimme stekker spraakbesturing ondersteunt, werkt het alleen met Amazon Alexa en Google Assistant. Als je een ander type spraakbesturingsapparaat hebt, zoals Siri, is deze stekker niet compatibel.
 • Nadeel 4: De afwezigheidsmodus schakelt apparaten automatisch op verschillende tijdstippen in en uit om de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Dit zou echter irritant kunnen zijn als je apparaten hebt die licht of geluid produceren en dit kan leiden tot ongewenste overlast op tijdstippen dat je daadwerkelijk niet thuis bent.
 • Nadeel 5: De verpakkingsfoto toont een ander stekkertype, maar het artikel wordt binnen Europa verzonden met stekker type E. Dit kan verwarrend zijn en leiden tot incorrecte verwachtingen over het stekkertype van de slimme stekker.

Onze favoriet #6

Eightree Slimme Stekker

Eightree Slimme Stekker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Slimme Stekker van Eightree is een technologisch geavanceerde stekker die je leven aanzienlijk kan vergemakkelijken. Deze stekker stelt je in staat jouw huishoudelijke apparaten op afstand te bedienen via de Smart Life-app, die snel en eenvoudig te verbinden is. Bovendien is deze stekker compatibel met spraakassistenten zoals Google Home, Alexa en SmartThings waarmee je je apparaten kunt activeren met je stem. Het heeft ook een energieverbruiksbewaking functie, waarbij de stekker jouw dagelijkse stroomverbruik kan bijhouden om zo je energieverbruik te optimaliseren. Met de tijdschema-functie kun je instellen wanneer je apparaten aan- en uit gaan, en met de groepsbediening en apparaatdeling kun je meerdere apparaten tegelijk bedienen en zelfs delen met je gezin. Ten slotte bevat het een overbelastingsbeveiliging om te voorkomen dat de stekker overbelast raakt. Kortom, met deze slimme stekker heb je volledige controle over je huishoudelijke apparaten en kun je effectief energie besparen.

 • Voordeel 1: Afstandsbediening – Dankzij de Smart Life-app kun je jouw apparaten altijd en overal bedienen. Je kunt hiermee dus alle relevante apparaten uitschakelen als je niet thuis bent, wat zowel handig als veilig is.
 • Voordeel 2: Spraakbesturing – De slimme stekker van Eightree is compatibel met Google Home, Alexa en SmartThings, wat de bediening van apparaten via stemcommando’s mogelijk maakt. Dit zorgt voor een moeiteloze, handenvrije ervaring.
 • Voordeel 3: Energieverbruiksbewaking – Met deze slimme stekker kun je het stroomverbruik van elk apparaat in je huishouden nauwlettend volgen. Dit gaat je helpen om je stroomverbruik te optimaliseren en onnodige kosten te besparen.
 • Voordeel 4: Timer en schema – De mogelijkheid om timers en schema’s in te stellen bespaart niet alleen energie, maar ook geld. Je kunt de stekker programmeren om apparaten automatisch aan en uit te schakelen volgens jouw dagelijkse routine.
 • Voordeel 5: Groepsbediening en apparaatdeling – Met dit slimme apparaat kun je groepen aanmaken en meerdere apparaten tegelijkertijd bedienen. Bovendien kun je jouw apparaten delen met gezinsleden, wat betekent dat je samen kunt zorgen voor een comfortabele en slimme leefomgeving.
 • nadeel 1: De slimme stekker van Eightree is enkel compatibel met 2,4 GHz Wi-Fi-netwerken. Als jij een sneller 5GHz-netwerk hebt, kun je hier geen gebruik van maken met deze slimme stekker en dit kan mogelijk tot verbindingsproblemen leiden.
 • nadeel 2: Hoewel de stekker compatibel is met verschillende spraakassistenten zoals Google Home, Alexa en SmartThings, zijn er geen garanties dat hij ook compatibel is met andere merken van spraakassistenten. Mocht jouw gewenste assistent niet compatibel zijn, dan kun je de voordelen van spraakbesturing niet volledig benutten.
 • nadeel 3: De energiebewakingsfunctie van de stekker is voornamelijk effectief voor apparaten met een hoger energieverbruik. De overbelastingsbeveiliging schakelt automatisch uit als het stroomverbruik minder dan 3 W bedraagt, wat betekent dat deze wellicht niet ideaal is voor kleine of energiezuinige apparaten.
 • nadeel 4: Hoewel de stekker de mogelijkheid heeft om verschillende apparaten na iets te groeperen en te bedienen, kan dit ook juist voor verwarring zorgen als je niet geoefend bent met dergelijke technologie. Het instellen van meerdere apparaten en groepen vereist kennis en tijd.
 • nadeel 5: Overbelastingsbeveiliging is een nuttige functie, maar volgens de productbeschrijving dient deze slechts geactiveerd te worden wanneer je hem nodig hebt voor de beste gebruikerservaring. Dit kan betekenen dat je dit handmatig moet bijhouden en instellen wat kan leiden tot extra werk of vergeetachtigheid.

Onze favoriet #7

Laxihub Slimme Stekker

Laxihub Slimme Stekker

Waarom we het gekozen hebben

De LAXIHUB Slimme Stekker is een intelligent stopcontact dat je via een app kunt bedienen en waarmee je de energieconsumptie in je huis kunt beheren. Download simpelweg de Smart Life of Arenti-app, verbind via 2,4 GHz wifi en bedien direct je apparaten thuis vanaf je smartphone, waar je ook bent. Bovendien kun je dankzij de energiemeting je energieverbruik verminderen en je rekeningen verlagen door overbodig stand-by gebruik te voorkomen. De stekker werkt ook met Alexa en Google Assistant, waarmee je huishoudapparaten zoals tafellampen of koffiezetapparaten via stembesturing kunt hanteren. Daarnaast kun je schema’s instellen om apparaten automatisch in of uit te schakelen op specifieke tijdstippen. Tot slot biedt de GS-gecertificeerde stekker snelle klantenservice en is gemaakt van ABS-vuurstof voor maximale veiligheid.

 • Voordeel 1: App-afstandsbediening en eenvoudige instelling. Met de Smart Life of Arenti-app kun je eenvoudig thuis apparaten bedienen via je smartphone. Of je nu thuis bent of onderweg, je hebt volledige controle over de apparaten die op deze slimme stekker zijn aangesloten.
 • Voordeel 2: Meet stroomverbruik om kosten te besparen. Deze slimme stekker registreert hoeveel energie je apparaten verbruiken. Hierdoor kun je bewuster omgaan met energie en uiteindelijk besparen op je energierekening.
 • Voordeel 3: Voice control via Alexa of Google. Met een eenvoudig spraakcommando kun je de aangesloten apparaten bedienen. Of je nu de tafellamp wilt uitzetten of de koffiemachine aan, je hoeft alleen maar te vragen.
 • Voordeel 4: Aangepaste schedule en timer. Met de LAXIHUB slimme stekker kun je zelf bepalen wanneer je apparaten aan- of uitschakelen. Dit kan handig zijn om in de gaten te houden dat apparaten niet onnodig aan blijven staan, wat weer energie (en dus geld) bespaart.
 • Voordeel 5: GS-gecertificeerd voor veiligheid. Deze slimme stekker is vervaardigd van vuurvaste ABS materialen wat jouw veiligheid garandeert. Zo kun je met een gerust hart de controle over je apparaten aan de LAXIHUB slimme stekker toevertrouwen.
 • Nadeel 1: De slimme stekker is afhankelijk van een stabiele 2,4 GHz wifi-verbinding. Als jouw wifi-netwerk niet constant is, kun je problemen ondervinden bij het bedienen van de stekker via je smartphone.
 • Nadeel 2: Voor de bediening en configuratie van de slimme stekker is het noodzakelijk om een applicatie te installeren en te gebruiken. Dit kan wellicht minder prettig zijn voor gebruikers die minder technologisch onderlegd zijn of mensen die liever geen extra apps op hun apparaten installeren.
 • Nadeel 3: Hoewel de slimme stekker compatibel is met Alexa en Google Assistant, werkt deze mogelijk niet met andere stemgestuurde assistenten of automation systemen die je in huis hebt.
 • Nadeel 4: Het lijkt erop dat het instellen van een schema of timer vereist is om daadwerkelijk energie te besparen. Als je dat vergeet of niet doet, zal de energiebesparingsfunctie wellicht niet zo efficiënt zijn.
 • Nadeel 5: Het product is gemaakt van ABS-vuurstof, en hoewel het veilig is, kunnen er zorgen bestaan over de duurzaamheid. Bepaalde gebruikers zouden de voorkeur kunnen geven aan een product dat gemaakt is van een sterker en duurzamer materiaal.

Onze favoriet #8

Meross Slimme Stekker

Meross Slimme Stekker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Slimme Stekker van Meross is een geavanceerd apparaat dat je in staat stelt om jouw elektriciteitsverbruik te monitoren en controleren. Met de bijbehorende Meross-app kun je overal waar internet is jouw wifi-stopcontacten aansturen en gedetailleerde stroomverbruiksgegevens bekijken. Deze gegevens geven het gemiddelde, maximale en totale stroomverbruik weer, evenals een inschatting van de stroomkosten. De Slimme Stekker biedt ook spraakbesturing via Alexa en Google Home, en je kunt een automatisch tijdschema instellen voor het openen of sluiten van het stopcontact. Zelfs zonder internetverbinding kan je tijdschema nog steeds normaal worden uitgevoerd dankzij de lokale besturingsfunctie, die snelle, real-time controle mogelijk maakt. Met al deze functies levert de Slimme Stekker van Meross een slimme, efficiënte en gepersonaliseerde controle van jouw stroomverbruik.

 • Voordeel 1: Je kunt het stroomverbruik meten en bijhouden. Dankzij de Meross-app kun je het stroomverbruik per week, maand en jaar bekijken. De app geeft zelfs het gemiddelde, maximale en totale stroomverbruik aan. Hierdoor kun je beter inzicht krijgen in je energieverbruik.
 • Voordeel 2: Je kunt het apparaat op afstand bedienen met de Meross-app. Hiermee kun je de wifi-stopcontacten overal aansturen waar je een internetverbinding hebt. Dit biedt gemak en controle, ongeacht waar je bent.
 • Voordeel 3: Er is spraakbesturing beschikbaar. Het Meross stopcontact werkt met Alexa en Google Home. Hiermee kun je het Smart Socket met spraakopdrachten in- of uitschakelen. Dit biedt je extra gebruiksgemak.
 • Voordeel 4: Er is een schema functie. Het slimme stopcontact kan automatisch openen of sluiten volgens een ingesteld tijdschema. Bovendien zijn er een zonsopgang/zonsondergangfunctie en countdownfunctie. Hierdoor kun je een routine instellen die het beste bij jouw levensstijl past.
 • Voordeel 5: Lokale besturing in milliseconden is mogelijk. De Smart Socket van Meross kiest voor lokale besturing en biedt een besturingservaring op millisecondenniveau. Dus zelfs als je thuisnetwerk wordt gescheiden van het internet, kun je de wifi-stekker nog steeds lokaal bedienen via de Meross-app. Dit zorgt voor een betrouwbare controle, zelfs bij internetstoringen.
 • Nadeel 1: De Meross Smart Plug vereist een 2,4 GHz WLAN-verbinding. Dit kan een beperking zijn als je thuisnetwerk op een andere frequentie draait of als je in een gebied woont waar 2,4 GHz-netwerken overbelast zijn, wat kan leiden tot een onstabiele verbinding.
 • Nadeel 2: Hoewel de Meross Smart Plug een functie heeft die stroomverbruiksgegevens weergeeft, is deze informatie slechts ter referentie. De werkelijke elektriciteitskosten zijn gebaseerd op je factuur van je stroomprovider. Dit betekent dat dit slechts een schatting is en mogelijk niet nauwkeurig is.
 • Nadeel 3: De schakelbare stopcontacten van de Meross kunnen alleen op afstand worden bediend met een internetverbinding. Dit betekent dat als je geen betrouwbare internetconnectie hebt, de functionaliteit van de stekker sterk beperkt is.
 • Nadeel 4: Hoewel het smart stopcontact automatisch kan openen en sluiten volgens een tijdschema, vereist het tijdschema voor scènes een netwerkverbinding. Dit betekent dat enkele van de slimme functies van de stekker afhankelijk zijn van een constante internetverbinding, wat niet altijd gegarandeerd kan zijn.
 • Nadeel 5: Ondanks de lokale besturingsoptie, vertrouwt de zonsopgang/zonsondergang- en countdown-functie ook op een internetverbinding om correct te werken. Dus ook al kun je de wifi-stekker lokaal bedienen, je hebt nog steeds een internetverbinding nodig voor bepaalde functies.

Onze favoriet #9

Antela Slimme Stekker

Antela Slimme Stekker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Het ANTELA Slimme Stekker is een geavanceerd stopcontact dat je via een app kunt bedienen. Dit handige toestel laat je het stroomverbruik van je huishoudelijke apparaten controleren, zo ben je altijd op de hoogte en kan je makkelijk energie besparen. Je kunt de stekker verbinden met je 2,4 GHz wifi en via Alexa of Google Assistant met spraakopdrachten bedienen. Dit is ideaal voor onder meer tafellampen, ventilatoren en koffiemachines. Bovendien kun je de stekker ook programmeren en timers instellen, zodat apparaten niet onnodig aanstaan. Veiligheid is ook gegarandeerd, de slimme stekker voldoet aan CE- en RoHS-normen en is gemaakt van brandveilig ABS-materiaal. Bij vragen staat hun klantenservice binnen 24 uur voor je klaar.

 • Voordeel 1: Met deze slimme stekker kun je het energieverbruik van je huishoudelijke apparaten meten. Via de app weet je precies hoeveel stroom je apparaten verbruiken, zodat je een beter inzicht krijgt.
 • Voordeel 2: Je kunt de stekker op afstand bedienen met behulp van de app. Het maakt niet uit waar je bent, zolang je maar een internetverbinding hebt, kan je apparaten aan- of uitschakelen.
 • Voordeel 3: Het is mogelijk om de stekker via spraakopdrachten te bedienen. Het is compatibel met Alexa en Google Assistant. Met een simpele spraakopdracht kan je dus je huishoudelijke apparaten bedienen.
 • Voordeel 4: Je kunt de slimme stekker programmeren en timers instellen. Hierdoor kan je het aan- en uitschakelen van je apparaten plannen, waardoor je energie en geld bespaart.
 • Voordeel 5: De Antela slimme stekker is gemaakt van brandveilig ABS-materiaal en is CE- en RoHS-gecertificeerd. Dit geeft je de zekerheid dat het product veilig is voor jou en je gezin.
 • Nadeel 1: De ANTELA Slimme Stekker vereist een consistent 2,4 GHz wifi-netwerk om op afstand te kunnen bedienen. Als je wifi-netwerk niet stabiel is of als je buiten het bereik van je wifi-netwerk bent, zou je problemen kunnen ondervinden bij het controleren en beheren van je apparaten.
 • Nadeel 2: Hoewel de slimme stekker werkt met Alexa en Google Assistant, zijn er geen aanwijzingen dat het compatibel is met andere slimme home-platforms zoals Apple’s HomeKit. Dit kan een nadeel zijn als je andere slimme apparaten hebt die op verschillende platforms werken.
 • Nadeel 3: Het programmeren en instellen van timers met de ANTELA Slimme Stekker kan wat tijd en technische kennis vereisen. Het kan dus frustrerend zijn als je niet technisch onderlegd bent of als je op zoek bent naar een eenvoudig plug-and-play apparaat.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving suggereert dat alle huishoudelijke apparaten geschikt zijn. Echter, sommige energetisch intensieve apparaten, zoals verwarmers, kunnen mogelijk niet werken met deze slimme stekker vanwege stroomlimieten.
 • Nadeel 5: De ANTELA Slimme Stekker is CE- en RoHS-gecertificeerd en gemaakt van brandveilig ABS-materiaal. Hoewel dit suggereert dat het een veiligheidsbewust product is, biedt het geen specifieke functies zoals oververhittingsbeveiliging of spanningsregeling die de veiligheid van het product verder zouden verbeteren.

Onze favoriet #10

Moilux Slimme Stekker

Moilux Slimme Stekker

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Moilux Slimme Stekker is een geavanceerd en gebruiksvriendelijk apparaat dat je met behulp van de gratis Tuya en Smartlife App eenvoudig kunt installeren zonder een hub. Via je smartphone en een 2.4Ghz Wifi verbinding kun je alle apparaten bedienen die op deze slimme stekker aangesloten zijn. Daarnaast helpt het je energie te besparen door het stroomverbruik per stekker te meten en je inzicht te geven via de SmartLife en Tuya app. De stekker is voorzien van een overcharge switch en kinderslot voor extra veiligheid en is compatibel met dimmers. De slimme stekker van Moilux ondersteunt ook stembediening via Alexa en Google Home Assistant voor een handenvrij gebruiksgemak. Met de App kun je de aangesloten apparaten vanaf elke locatie bedienen, ongeacht of je thuis bent, op kantoor of op vakantie. Bovendien kun je de slimme stekker inplannen of timen om automatisch verbonden apparaten zoals lampen, ventilatoren, luchtbevochtigers en kerstverlichting aan- en uit te schakelen.

 • Voordeel 1: De Moilux Slimme Stekker heeft een eenvoudige installatie en is gebruikersvriendelijk. Je hebt geen hub nodig en kunt het stopcontact snel en gemakkelijk instellen met de gratis Tuya en Smartlife App. Dit betekent dat je alle apparaten kunt bedienen met deze slimme stekker, alles wat je nodig hebt is een smartphone en een 2.4Ghz Wifi internetverbinding.
 • Voordeel 2: De Moilux Slimme Stekker helpt je met energiebesparing en monitoring. De slimme stekkers meten het stroomverbruik per stekker en via de SmartLife en Tuya app kun je eenvoudig het stroomverbruik van je aangesloten apparaten inzien. Dit helpt je bij het bewust omgaan met je energieverbruik en besparen op je energierekening.
 • Voordeel 3: De Moilux Slimme Stekker beschikt over stembediening. De slimme stekkers werken met Alexa en Google Home Assistant, hierdoor kun je genieten van het handsfree gemak van het bedienen van alle elektronische apparaten in jouw huis met je stem via Amazon Alexa of Google Assistant.
 • Voordeel 4: Met de Moilux Slimme Stekker kun je jouw smart home-apparaten vanaf elke locatie bedienen. Je kunt jouw apparaten overal in- en uitschakelen met je smartphone, of je nu thuis, op kantoor of op vakantie bent. Dit geeft je volledige controle over je huishoudelijke apparaten waar je ook bent.
 • Voordeel 5: De Moilux Slimme Stekker heeft een functie voor tijdschakelaar en schema. Je kunt timer- of aftelschema’s gebruiken om je wifi-smartplug automatisch alle elektronische apparaten in huis, zoals lampen, ventilator, luchtbevochtiger, kerstverlichting, enz. te laten bedienen. Dit geeft je de mogelijkheid om je elektronische apparaten te plannen en te beheren om zo energie te besparen en de levensduur van je apparaten te verlengen.
 • nadeel 1: Alhoewel de Moilux Slimme Stekker eenvoudig te installeren en te gebruiken lijkt te zijn, kan het voor sommige mensen toch lastig zijn om de installatie helemaal zelf uit te voeren. Vooral als je niet zo technisch bent, kan het instellen via de Tuya en Smartlife App mogelijk een uitdaging vormen.
 • nadeel 2: De Moilux Slimme Stekker werkt enkel op een 2.4Ghz Wifi internetverbinding. Dit betekent dat als je een andere soort Wi-Fi-verbinding hebt, je het product niet kunt gebruiken. Je moet dus wellicht je internetinstellingen aanpassen om de stekker te kunnen gebruiken.
 • nadeel 3: Deze slimme stekker is compatibel met Alexa en Google Home Assistant. Hoewel dit een voordeel lijkt, moet je wel een van deze thuissystemen hebben om van deze functie gebruik te kunnen maken. Als je nog geen Alexa of Google Home hebt, ben je niet in staat om van deze functionaliteit te profiteren.
 • nadeel 4: Hoewel de Moilux slimme stekker energieverbruik registreert en gebruikers in staat stelt om dit te controleren, kunnen de gegevens mogelijk niet 100% nauwkeurig zijn. Dit is afhankelijk van hoe goed de stekker het energieverbruik kan meten en dit kan varieren.
 • nadeel 5: Terwijl de mogelijkheid om apparatuur op afstand aan en uit te schakelen, net als de timing-functie, zeker handig is, is er een risico dat je vergeet om ze aan of uit te zetten. Dit kan leiden tot onnodig energieverbruik, ondanks de functies van de stekker om energie te besparen.

In conclusie, als je op zoek bent naar gemak en efficiëntie in je elektriciteitsverbruik, is een slimme stekker een waardevolle investering. Uit ons nieuw onderzoek blijkt dat de top 10 slimme stekkers van 2021 betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en veelzijdig zijn. Ze zijn ideaal voor iedereen die zijn huishoudelijke apparaten op afstand wil beheren, energie wil besparen en zijn huis wil automatiseren. Het is belangrijk om te bedenken welke functies je precies nodig hebt en welk budget je hebt om de juiste slimme stekker te kiezen. Hopelijk biedt deze lijst jou een goed startpunt in je zoektocht!

Inhoudsopgave