a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Video Grabber: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek]

Na ons nieuwste onderzoek presenteren we je de tien beste Video Grabber-producten die uitblinken in prestaties, kwaliteit en gebruiksgemak.

Ben jij op zoek naar de perfecte video grabber maar weet je niet waar je moet beginnen? Maak je geen zorgen; wij hebben het zware werk al voor je gedaan. In dit nieuwe onderzoek hebben we de 10 beste video grabbers op de markt onder de loep genomen. We hebben gekeken naar hun functies, gebruiksgemak, prijs-kwaliteitverhouding en klantbeoordelingen om hen van elkaar te onderscheiden. Of je nu een professional bent of een beginner die zijn eerste stappen in de wereld van video capturing zet; deze lijst bevat ongetwijfeld een optie die aan jouw specifieke behoeften voldoet. Dus lees verder, ontdek onze toppicks en vind de ideale video grabber voor jou.

Een Video Grabber is een apparaat dat je in staat stelt om video- en audiobestanden van verschillende bronnen naar je computer te kopiëren. Het is met name handig als je oudere videocontent wilt digitaliseren, zoals VHS-banden. Je sluit de video grabber aan op je videobron met de bijbehorende kabels, waarna de grabber het signaal converteert en doorstuurt naar je PC. Daar kun je het vervolgens bewerken, opslaan of delen naar wens. Dit gadget biedt dus een effectieve manier om waardevolle herinneringen te bewaren en ze toegankelijk te maken in het digitale tijdperk.

Check Uit

Onze favoriet #1

Digitnow! Video Grabber

Digitnow! Video Grabber

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De DIGITNOW! Video Grabber is een handig apparaat dat je in staat stelt om analoge video’s probleemloos om te zetten in digitale bestanden. Dit plug-and-play toestel is uitgerust met verschillende ingangen, zoals RCA, CVBS en S-video, en een USB 2.0-uitgang, wat het mogelijk maakt om inhoud van een VCR, camcorder, DVD-speler of satellietontvanger te digitaliseren. Het werkt met verschillende besturingssystemen, inclusief Windows (XP tot Win11) en Mac (10.5.8 en hoger) en ondersteunt meerdere videoformaten zoals MPEG 1, 2 en 4, AVI, WMV, DVD, ISO en AVC (H.264). Let op, voor Mac is het aangeraden om QuickTime Player te gebruiken, terwijl Windows-gebruikers kunnen kiezen tussen OBS Studio of PotPlayer 64 Bit. Verder biedt DIGITNOW! 24-uurs online technische ondersteuning en een 90-dagen terugbetalingsregeling. Met dit apparaat kun je dus op een makkelijke en betrouwbare manier je nostalgische video’s veiligstellen.

 • Voordeel 1: Overzetten van analoge naar digitale bronnen is mogelijk met de DIGITNOW! Video Grabber. Hij stelt je in staat om waardevolle, maar gedateerde media zoals VHS, VCR, mini-DV, Hi8, DVD, bewakingscamera of ontvangersatelliet-TV naar jouw pc of Mac te brengen door middel van USB.
 • Voordeel 2: De DIGITNOW! Video Grabber is zeker gebruikersvriendelijk met zijn plug-and-play functie. Je hoeft je geen zorgen te maken over ingewikkelde installatieprocessen; installeer de driver automatisch en het apparaat is klaar voor gebruik.
 • Voordeel 3: De compatibiliteit van dit apparaat is een groot pluspunt. Het ondersteunt meerdere besturingssystemen: XP/Vista/Win7/Win8/Win10/Win11 zowel 32-bits als 64-bits en Mac 10.5.8 of hoger, inclusief Mac OS 10.15.
 • Voordeel 4: Verschillende videoformaten zijn beschikbaar op de DIGITNOW! Video Grabber. Het ondersteunt MPEG-1, 2, 4 (PSP en iPod), AVI, WMV, DVD, ISO, AVC (H.264). Het kan dus aan jouw diverse digitale vereisten voldoen.
 • Voordeel 5: DIGITNOW! biedt uitstekende service rondom deze videograbber, met 24-uurs technische online ondersteuning om eventuele problemen op te lossen die je tegenkomt. Hierdoor kun je met een gerust hart gebruik maken van het product.
 • Nadeel 1: De Video Grabber van DIGITNOW! digitaliseert voornamelijk analoge video’s. Als je dus op zoek bent naar een tool om digitale video’s te bewerken of te converteren, dan is dit apparaat misschien niet de beste keuze voor jou.
 • Nadeel 2: Het apparaat is compatibel met een aantal specifieke besturingssystemen (XP/Vista/Win7/Win8/Win10/Win11 en Mac 10.5.8 of hoger), wat betekent dat als je een ouder of niet-vermeld besturingssysteem gebruikt, je mogelijk problemen kunt ondervinden bij de installatie en het gebruik van dit product.
 • Nadeel 3: Hoewel het product automatisch drivers installeert, ben je voor systeem-specifieke software nog steeds afhankelijk van externe downloads. Dit kan voor sommige gebruikers onhandig zijn en is zeker iets om in gedachten te houden.
 • Nadeel 4: De Video Grabber ondersteunt de videoformaten MPEG 1, 2, MPEG4, AVI, WMV, DVD, ISO, en AVC (H.264), maar dit betekent ook dat wat betreft videoformaten de keuze beperkt is. Als je op zoek bent naar een apparaat dat andere of nieuwere formaten ondersteunt, is dit wellicht niet passend.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het product aangeeft de kleurnormen PAL, NTSC, en SECAM te ondersteunen, wordt MESECAM niet ondersteund. Dit kan een belemmering zijn als je videobronnen in dat formaat hebt.

Onze favoriet #2

Techside Video Grabber

Techside Video Grabber

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Video Grabber van TechSide is een handig apparaat waarmee je analoge signalen moeiteloos omzet naar een digitaal formaat. Je oude VHS-banden, mini-DV’s, dvd’s, Hi8’s, of zelfs opnames van bewakingscamera’s en satelliet-tv-ontvangers, kan je eenvoudig op je pc opslaan. Screenshots maken van je favoriete video momenten is mogelijk met een druk op de centrale knop. Er is software inbegrepen en verschillende videoformaten en encodings worden ondersteund, hoewel je moet opletten dat MESECAM niet wordt ondersteund. De maximale resolutie is 720×576 met 25/29.97 FPS . Dit product is compatibel met verschillende versies van Windows, van Vista tot Windows 11, en biedt Nederlandse garantie en 24-uurs ondersteuning. Let op: de activatie sleutel bevindt zich op de achterkant van de Quick Start Guide.

 • Voordeel 1: Met de TechSide videograbber kun je eenvoudig elk analoog signaal naar digitaal converteren. Hierdoor kun je al je oude video’s, of deze nu op een videorecorder, camcorder, mini-DV, Hi8 of dvd staan, opslaan op je pc.
 • Voordeel 2: Het apparaat heeft een unieke screenshot-functie. Met één druk op de centrale knop kun je een momentopname van de video maken en deze als foto opslaan.
 • Voordeel 3: Er wordt software meegeleverd met de videorecorder. Met ArcSoft Showbiz kun je je video’s bewerken en daarnaast zijn er handleidingen beschikbaar in meerdere talen, waaronder Nederlands, die je kunt downloaden vanaf de website van het bedrijf.
 • Voordeel 4: De videograbber ondersteunt verschillende videoformaten (MPEG 1, 2 en MPEG4) en video-encoding (PAL, NTSC en SECAM). In combinatie met de hoge ondersteunde resolutie van 720×576 en 25/29.97 FPS, biedt dit je de flexibiliteit om het apparaat op vele verschillende manieren te gebruiken.
 • Voordeel 5: De videograbber is compatibel met verschillende besturingssystemen, waaronder Windows 11, 10, 8.1, 8, 7 en Vista, zowel in 32 als 64 bit. Dit vergroot het aantal apparaten waarmee je het apparaat kunt gebruiken en maakt het een veelzijdige toevoeging aan je thuisopstelling.
 • Nadeel 1: De TechSide Video Grabber ondersteunt het MESECAM-coderingssysteem niet. Dit kan een probleem zijn als je oude videobanden hebt die in MESECAM zijn gecodeerd, omdat je deze niet op je pc kunt opslaan met behulp van deze video grabber.
 • Nadeel 2: Met deze video grabber kun je video’s alleen maximaal resolutie van 720×576 25/29.97 FPS opnemen. Dit kan een nadeel zijn als je video’s in hogere resoluties wilt opnemen of bewaren.
 • Nadeel 3: De activeringssleutel bevindt zich op de achterkant van de snelstartgids. Dit kan onhandig zijn, vooral als je de gids per ongeluk weggooit of kwijtraakt. Zonder deze sleutel kun je de software waarschijnlijk niet gebruiken.
 • Nadeel 4: De video grabber wordt geleverd met ArcSoft Showbiz-software. Hoewel dit redelijk intuïtief kan zijn om te gebruiken, geeft het je misschien niet de geavanceerde bewerkingsopties of -functies die je zou krijgen met andere softwareproducten.
 • Nadeel 5: Ondanks dat het apparaat compatibel is met meerdere besturingssystemen, heeft het geen ondersteuning voor besturingssystemen buiten het Windows-platform, zoals MacOS of Linux. Voor gebruikers van deze besturingssystemen is deze video grabber dus niet geschikt.

Onze favoriet #3

Nero Video Grabber

Nero Video Grabber

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Video Grabber van Nero is een dynamisch apparaat waarmee je al je analoge media – zoals VHS, VCR, camcorder, hi8, grammofoonplaten en cassettes – kunt omzetten naar het digitale formaat. Het maakt de digitalisering van bijna alle analoge video- en audiobronnen mogelijk, waardoor je je favoriete herinneringen kunt bewaren in het digitale tijdperk. Dankzij een gemakkelijke plug & play functie via de USB-poort heb je geen speciale voorkennis of voorbereiding nodig. Het apparaat is tevens voorzien van de nodige aansluitingen voor je videorecorder, videocamera, platenspeler en tapedecks. Als bonus krijg je er een gratis SCART-kabel bij.

 • Voordeel 1: Professionele video-opname: De Vinmooog Video Grabber staat bekend om zijn hoge kwaliteit opname. Deze kaart maakt het mogelijk om zowel statische als dynamische HD-beelden te vangen. Het kan zelfs vhs-video’s omzetten naar digitale bestanden.
 • Voordeel 2: Gemakkelijke kleuraanpassingen: Met deze video-opnamekaart kun je gemakkelijk kleuraanpassingen doen. Heldere kleuren, contrast, verzadiging, tint en scherpte kunnen allemaal door jou worden gecontroleerd, zodat je de gewenste beeldkwaliteit kunt verkrijgen.
 • Voordeel 3: Gebruiksgemak: De Vinmooog Video Grabber is een plug-and-play apparaat dat zeer gemakkelijk te gebruiken is. Je hebt geen externe voeding of geluidskaart nodig en de installatie is een fluitje van een cent.
 • Voordeel 4: Audio-opname: Naast de geweldige video-opname functionaliteit, ondersteunt deze Vinmooog Video Grabber ook audiodecodering en de ingebouwde stereo audio ADC laat je audio opnemen zonder de noodzaak voor een externe geluidskaart.
 • Voordeel 5: Brede compatibiliteit: De video-opnamekaart ondersteunt een verscheidenheid aan videoformaten en is geschikt voor verschillende toepassingen, waaronder internetconferenties en netwerkbijeenkomsten. Het is compatibel met Vista en Windows7/8/10/XP en Mac en kan worden gebruikt met camera’s en decoders.
 • Nadeel 1: Hoewel het product plug-and-play-functionaliteit biedt en daardoor gemakkelijk te gebruiken is, kan het voor sommige gebruikers nog steeds ingewikkeld zijn om te installeren, vooral voor diegenen die niet technisch onderlegd zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel de video-opnamekaart wel 10bit en 16bit audio ondersteunt, is er geen informatie of het ook hogere audiokwaliteiten ondersteunt, dit zou de geluidskwaliteit bij het opnemen kunnen beperken.
 • Nadeel 3: De video-opnamekaart is compatibel met Windows Vista, 7, 8, 10, XP, Mac en een verscheidenheid aan camera’s en decoders, maar ondersteuning voor andere besturingssystemen zoals Linux staat niet vermeld in de productbeschrijving.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de video-opnamekaart statische en dynamische HD-beelden vastlegt, wordt er in de beschrijving niet vermeld of het 4K video-ondersteuning biedt, iets dat veel gebruikers tegenwoordig verwachten.
 • Nadeel 5: Het product heeft geen externe voeding nodig en kan op desktop- of laptopcomputers worden gebruikt. Echter, dit betekent ook dat het sterk afhankelijk is van de stroomvoorziening van je computer, wat een negatieve invloed kan hebben op je apparaat, vooral als het al wordt belast door andere zware taken.

Onze favoriet #4

Vinmooog Video Grabber

Vinmooog Video Grabber

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Vinmooog Video Grabber is een professioneel apparaat waarmee je zowel statische als dynamische HD-beelden in hoge kwaliteit kunt vastleggen en VHS-video’s naar digitaal kunt converteren. Het biedt de mogelijkheid om kleuraanpassingen te doen voor helderheid, contrast, verzadiging, tint en scherpte. De Video Grabber is eenvoudig te bedienen met een plug-and-play functie; het heeft geen externe voeding of geluidskaart nodig en is eenvoudig te installeren. Naast het vastleggen van video, beschikt het ook over een ingebouwde hoogwaardige stereo audio ADC voor audio-opname. De Video Grabber biedt brede compatibiliteit, ondersteuning voor alle videoformaten, zoals DVD +/- R/RW, DVD +/- VR en DVD-video en is compatibel met diverse besturingssystemen zoals Vista, Windows7/8/10/XP en Mac. Hij is ook geschikt voor gebruik bij internetconferenties en netwerkbijeenkomsten.

 • Voordeel 1: Professionele video-opname: De Vinmooog Video Grabber staat bekend om zijn hoge kwaliteit opname. Deze kaart maakt het mogelijk om zowel statische als dynamische HD-beelden te vangen. Het kan zelfs vhs-video’s omzetten naar digitale bestanden.
 • Voordeel 2: Gemakkelijke kleuraanpassingen: Met deze video-opnamekaart kun je gemakkelijk kleuraanpassingen doen. Heldere kleuren, contrast, verzadiging, tint en scherpte kunnen allemaal door jou worden gecontroleerd, zodat je de gewenste beeldkwaliteit kunt verkrijgen.
 • Voordeel 3: Gebruiksgemak: De Vinmooog Video Grabber is een plug-and-play apparaat dat zeer gemakkelijk te gebruiken is. Je hebt geen externe voeding of geluidskaart nodig en de installatie is een fluitje van een cent.
 • Voordeel 4: Audio-opname: Naast de geweldige video-opname functionaliteit, ondersteunt deze Vinmooog Video Grabber ook audiodecodering en de ingebouwde stereo audio ADC laat je audio opnemen zonder de noodzaak voor een externe geluidskaart.
 • Voordeel 5: Brede compatibiliteit: De video-opnamekaart ondersteunt een verscheidenheid aan videoformaten en is geschikt voor verschillende toepassingen, waaronder internetconferenties en netwerkbijeenkomsten. Het is compatibel met Vista en Windows7/8/10/XP en Mac en kan worden gebruikt met camera’s en decoders.
 • Nadeel 1: Hoewel het product plug-and-play-functionaliteit biedt en daardoor gemakkelijk te gebruiken is, kan het voor sommige gebruikers nog steeds ingewikkeld zijn om te installeren, vooral voor diegenen die niet technisch onderlegd zijn.
 • Nadeel 2: Hoewel de video-opnamekaart wel 10bit en 16bit audio ondersteunt, is er geen informatie of het ook hogere audiokwaliteiten ondersteunt, dit zou de geluidskwaliteit bij het opnemen kunnen beperken.
 • Nadeel 3: De video-opnamekaart is compatibel met Windows Vista, 7, 8, 10, XP, Mac en een verscheidenheid aan camera’s en decoders, maar ondersteuning voor andere besturingssystemen zoals Linux staat niet vermeld in de productbeschrijving.
 • Nadeel 4: Ondanks dat de video-opnamekaart statische en dynamische HD-beelden vastlegt, wordt er in de beschrijving niet vermeld of het 4K video-ondersteuning biedt, iets dat veel gebruikers tegenwoordig verwachten.
 • Nadeel 5: Het product heeft geen externe voeding nodig en kan op desktop- of laptopcomputers worden gebruikt. Echter, dit betekent ook dat het sterk afhankelijk is van de stroomvoorziening van je computer, wat een negatieve invloed kan hebben op je apparaat, vooral als het al wordt belast door andere zware taken.

Onze favoriet #5

August Video Grabber

August Video Grabber

Waarom we het gekozen hebben

De Video Grabber van August is een revolutionair apparaat waarmee je moeiteloos jouw video’s en gedateerde VHS-banden kunt digitaliseren zonder extra software of stuurprogramma’s. Het is simpelweg plug-and-play, waar je direct opnames naar Micro SD-kaarten en USB-sticks kunt overbrengen. Het ondersteunt ook HDMI-uitgang voor real-time monitoring van jouw digitalisering. Daarnaast functioneert het eveneens als VHS-digital converter, waarmee je terwijl je naar VHS kijkt op HDMI-apparaten, het materiaal kunt opnemen op SD- of USB-sticks. De standaard RCA-connector maakt het mogelijk om oudere apparaten te digitaliseren en de HDMI-connector ondersteunt moderne schermen. Via de micro SD-kaartpoort of de USB-poort kun je video vastleggen, die voortkomt uit een analoog-naar-digitaal omzetting. Al blok blubberend gemak dankzij de USB-naar-USB-C oplaadkabel.

 • Voordeel 1: Met de Video Grabber van August kun je direct en gemakkelijk opnames overzetten naar Micro SD-kaarten of USB-sticks. Dit maakt het eenvoudig om je video’s te maken en VHS-banden te digitaliseren.
 • Voordeel 2: Deze innovatieve opnamekaart heeft een HDMI Passthrough Real Time functie, waardoor je je digitalisering in real-time kunt bekijken. Zo kun je direct controleren of je tevreden bent met het resultaat van je digitalisering.
 • Voordeel 3: Het apparaat fungeert als een VHS digital converter. Terwijl je je VHS bekijkt op HDMI-apparaten, worden de beelden opgenomen op een SD-kaart of USB-stick. Hiermee kun je honderden VHS-banden digitaliseren en bewaren in één handige USB-stick.
 • Voordeel 4: De Video Grabber biedt de mogelijkheid om video’s op te slaan op zowel Micro SD-kaarten als direct op USB-sticks (tot 64gb in FAT32 of NTFS) via de USB-poort. De opnames worden opgeslagen in MP4-formaat, zodat je je favoriete momenten makkelijk kunt bewaren en herbeleven.
 • Voordeel 5: De Video Grabber van August heeft diverse aansluitmogelijkheden. Met de standaard RCA-connector (rood, wit, geel) kun je veel oudere apparaten digitaliseren, terwijl de HDMI-connector moderne schermen ondersteunt. De USB-naar-USB-C oplaadkabel zorgt bovendien voor gemakkelijke toegang tot stroom. Zo biedt deze Video Grabber flexibiliteit en gebruiksgemak voor elke situatie.
 • Nadeel 1: Hoewel de Video Grabber van August gemakkelijk opnames kan maken en overzetten zonder dat je software of stuurprogramma’s nodig hebt, zou dit mogelijk ook een beperking kunnen zijn. De afwezigheid van software betekent dat er wellicht minder mogelijkheden zijn voor het aanpassen van instellingen zoals kwaliteit, het aanpassen van de audio-niveaus, kleurcorrectie e.d.
 • Nadeel 2: De video grabber ondersteunt een HDMI-uitgang voor realtime bekijken, maar de vereiste HDMI-kabel wordt niet meegeleverd. Dit betekent dat je deze afzonderlijk moet aanschaffen, wat extra kosten en moeite met zich meebrengt.
 • Nadeel 3: Hoewel het apparaat het mogelijk maakt om op te nemen op USB-sticks of SD-kaarten, wordt er aangegeven dat de USB-poort rechtstreeks USB-sticks ondersteunt tot een maximum van 64 GB in FAT32 of NTFS. Dit kan beperkend zijn als je grotere opnamen wilt maken en je zou dan vaker van opslagmedium moeten wisselen.
 • Nadeel 4: De Video Grabber converteert opnames naar het MP4-formaat. Hoewel dit een veelgebruikt formaat is, zou dit een nadeel kunnen zijn als je een ander formaat wilt of nodig hebt voor specifieke doeleinden. De mogelijkheden zijn dus beperkt.
 • Nadeel 5: Voor het digitaliseren van oudere apparaten, maakt de Video Grabber gebruik van de standaard RCA-connector (rood, wit, geel). Dit kan een nadeel zijn als je apparatuur hebt die geen RCA-output heeft, maar een andere anonieme connectie. Je zou dan een adapter of converter nodig hebben, wat extra kosten met zich meebrengt.

Onze favoriet #6

Nero Video Grabber

Nero Video Grabber

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Video Grabber van Nero is een origineel en multifunctioneel hulpmiddel dat je in staat stelt om je analoge media te digitaliseren en veilig te stellen in het digitale tijdperk. Of het nu gaat om VHS, videorecorders, camcorders, Hi8, platen, of cassettes, je kunt deze moeiteloos aansluiten en je content omzetten naar een digitaal formaat. Met meer dan 1000 filmsjablonen en -effecten kun je je video’s direct knippen en exporteren. De software is compatibel met Windows 11 en 10 en wordt geleverd met een installatielink, licentiesleutel, videograbber en Scartkabel. De eenvoudige plug & play-toepassing via USB-aansluiting vereist geen voorkennis of voorbewerking. Het product wordt geleverd met een garantie van 24 maanden.

 • Voordeel 1: Met de Nero Video Grabber kun je al je analoge media, zoals VHS, videorecorders, camcorders, Hi8, platen en cassettes, omzetten naar digitaal formaat. Dit maakt het een handig hulpmiddel om uw dierbare herinneringen in het digitale tijdperk te behouden.
 • Voordeel 2: De Nero Video Grabber kan worden aangesloten op een breed scala aan apparaten, waaronder videorecorders, videocamera’s, camcorders, platenspelers en tapedecks. Dit betekent dat je een breed scala aan analoge media kunt omzetten.
 • Voordeel 3: Met ingebouwde bewerkingsfuncties kun je je video’s onmiddellijk knippen en exporteren. Bovendien kun je je video’s bewerken met meer dan 1000 filmsjablonen en -effecten, wat je veel creatieve vrijheid geeft.
 • Voordeel 4: De Nero Video Grabber is compatibel met Windows 11 en 10, wat betekent dat hij kan worden gebruikt met de meeste moderne computers. De levering omvat een installatielink, een kaart met een licentiesleutel, de videograbber zelf en een Scart kabel.
 • Voordeel 5: Je hebt geen technische voorkennis nodig om deze video grabber te gebruiken. Dankzij de plug-and-play toepassing via USB-aansluiting, is het proces van het digitaliseren van je analoge media snel en eenvoudig.
 • Nadeel 1: De Nero Video Grabber biedt slechts een levenslange licentie voor 1 PC. Dit kan een beperking zijn als je van plan bent het product op meerdere computers te gebruiken.
 • Nadeel 2: Het feit dat de Video Grabber onmiddellijk video’s knipt en exporteert, kan een nadeel zijn als je niet direct wilt knippen of wijzigen, maar liever eerst de ruwe beelden wilt bekijken.
 • Nadeel 3: De videobewerkingsfuncties zijn mogelijk te uitgebreid voor mensen die gewoon analoge video’s naar digitale media willen converteren zonder ze te hoeven bewerken. Als je geen expert bent in videobewerking, kan het navigeren door deze functies overweldigend zijn.
 • Nadeel 4: Hoewel het product aangeeft dat het geschikt is voor alle Windows 11 en 10, zijn er geen gegevens beschikbaar over zijn compatibiliteit met oudere Windows-versies of andere besturingssystemen zoals MacOS.
 • Nadeel 5: Het is ook punt van zorg dat je de Nero video grabber op een USB-aansluiting moet aansluiten. Hoewel dit plug-and-play gemak biedt, zullen diegenen zonder toegang tot een vrije USB-poort op hun apparaat mogelijk niet in staat zijn het product te gebruiken zonder extra apparatuur aan te schaffen.

Onze favoriet #7

Newhope Video Grabber

Newhope Video Grabber

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Newhope Video Grabber is een 3.0 high-speed opnamekaart die gebruik maakt van de nieuwste chip om lagere latency en snellere transmissiesnelheid te bieden. Hiermee kun jij video’s van maximale resolutie 3840×2160@30Hz invoeren en 1920×1080@60Hz uitvoeren, ideaal voor 1080P 60fps high-quality opnames en live streaming. Met deze HDMI naar USB C 3.0 opnamekaart kun jij gemakkelijk jouw DSLR, camcorder, action Cam, PS5/4, smartphones, Switch, XBOX verbinden met jouw PC of Mac. Het maakt real-time voorbeelden van jouw opnames mogelijk en ondersteunt directe opnames op de harde schijf. Deze opnamekaart is zeer veelzijdig en kan worden gebruikt voor HD-acquisitie, live uitzendingen, conferenties, video-opnames en zelfs medische beeldvorming. Let op: na het installeren van de audio moet je de OBS Studio-software opnieuw opstarten om ervoor te zorgen dat er geen problemen zijn met geluidsuitvoer. Het pakket bevat de HD Video Capture Card, een USB 3.0 naar USB C-adapter en een Engelse handleiding.

 • Voordeel 1: De Newhope video grabber maakt gebruik van een high-speed 3.0-chip, die zorgt voor snellere transmissiesnelheden en lagere latentie in vergelijking met oudere modellen. Dit betekent dat je kunt rekenen op snellere, efficiëntere prestaties.
 • Voordeel 2: Het ondersteunt een grote input en output resolutie, tot 3840×2160@30Hz en 1920×1080@60Hz respectievelijk. Dit zorgt ervoor dat je opnames maakt en streams in hoge kwaliteit.
 • Voordeel 3: Het apparaat biedt realtime preview met ultralage latentietechnologie, zodat je live opnames zonder vertraging kunt spelen. Dit is uitermate handig als je live wilt streamen op platforms zoals Twitch, Youtube, Facebook, en TikTok.
 • Voordeel 4: Deze video grabber is breed compatibel en kan moeiteloos verbinding maken met diverse apparaten, zoals DSLR-cameras, camcorders, actiecamera’s, PS5/4, smartphones, en de Switch. Bovendien is hij compatibel met verschillende besturingssystemen waaronder Windows, Android en MacOS, wat betekent dat je met een breed scala aan technologie kunt werken.
 • Voordeel 5: De veelzijdigheid van deze HDMI-opnamekaart is ongeëvenaard. Hij is ideaal voor een verscheidenheid aan toepassingen, zoals high-definition acquisitie, live-uitzendingen, video-opname voor conferentieruimten, onderwijs- en medische opnames en game-entertainment live-uitzendingen. Dit maakt het een ideaal hulpmiddel voor verschillende scenario’s en behoeften.
 • Nadeel 1: Hoewel de Newhope HDMI-game-opnamekaart de nieuwste 3.0-chip gebruikt, biedt deze alleen een unidirectionele conversie. Dat betekent dat je alleen kan converteren van een HDMI-bron naar een USB-scherm en niet andersom.
 • Nadeel 2: De opnamekaart biedt weliswaar real-time voorbeelden, maar voor het uitzenden van live games is opnamesoftware zoals VLC, OBS, Amcap, enz. noodzakelijk. Dit kan een extra stap in het proces en extra kosten met zich meebrengen.
 • Nadeel 3: Het product is compatibel met Windows/Android/MacOS, voor sommige systemen zoals Linux zou het echter niet compatibel kunnen zijn. Je zal dus moeten controleren of je huidige systeem compatibel is met deze kaart.
 • Nadeel 4: Hoewel de inhoud van het pakket onder andere een HD Video Capture Card en een USB 3.0 naar USB C-adapter bevat, neemt de handleiding enkel het Engels in acht. Als Nederlands je voorkeurstaal is, kan dit een belemmering vormen.
 • Nadeel 5: Volgens de notities in de productbeschrijving, als de audio-installatie eenmaal is voltooid, moet de OBS Studio-software opnieuw worden opgestart om geluidsuitvoer mogelijk te maken. Het niet volgen van deze stap kan resulteren in geen geluidsuitvoer waardoor de gebruikerservaring negatief wordt beïnvloed.

Onze favoriet #8

Nero Video Grabber

Nero Video Grabber

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

Nero’s Video Grabber is jouw sleutel tot het behoud van de inhoud van je analoge media in dit digitale tijdperk. Of je nu herinneringen van VHS, VCR, camcorder, Hi8, grammofoonplaten of cassettes wilt behouden, dit apparaat biedt je het platform om ze aan te sluiten en te digitaliseren. Zo kun je gemakkelijk je media bijsnijden en exporteren met de meegeleverde videobewerkingssoftware die levenslang is gelicentieerd voor een pc. Deze software beschikt over meer dan 1000 filmsjablonen en effecten voor jouw creatieve behoeften. Het pakket is compatibel met Windows 11 en 10 en bevat naast de videograbber een installatielink, een licentiesleutel en een scart-kabel.

 • Voordeel 1: Met de Nero Video Grabber krijg je niet alleen de Video Grabber, maar ook een levenslange licentie voor een videobewerkingsprogramma. Dit geeft je de mogelijkheid om je analoge beelden niet alleen te digitaliseren, maar ook te bewerken.
 • Voordeel 2: Dankzij de Nero Video Grabber kun je je analoge media redden en hen een second life geven in deze digitale tijdperk. Of ze nu afkomstig zijn van een VHS, VCR, camcorder, Hi8, grammofoonplaat of cassette, met dit apparaat kun je ze gemakkelijk omzetten naar digitale formaten.
 • Voordeel 3: Flexibiliteit is een groot voordeel van de Nero Video Grabber. Je kunt het aansluiten op uiteenlopende apparaten zoals een videorecorder, videocamera, camcorder, platenspeler of wanddecks.
 • Voordeel 4: De Nero Video Grabber biedt je de mogelijkheid om je video’s meteen bij te snijden en te exporteren. Als je de clips wil bewerken, kun je dat doen met meer dan 1000 filmsjablonen en effecten, wat je video’s een professionele uitstraling geeft.
 • Voordeel 5: De Nero Video Grabber-software is compatibel met Windows 11 en 10. Je ontvangt na aankoop een installatielink, een licentiesleutel kaart, de videograbber en een scart-kabel. Zo heb je alles bij de hand wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.
 • Nadeel 1: De Nero Video Grabber biedt alleen ondersteuning voor Windows 11 en 10. Als je een ouder besturingssysteem of een ander besturingssysteem zoals MacOS of Linux gebruikt, zul je niet in staat zijn om deze video grabber te gebruiken.
 • Nadeel 2: Hoewel de Video Grabber wordt geadverteerd als zijnde in staat om analoge media te redden, beperkt het de apparaten die je kunt aansluiten. Als je andere apparaten dan een videorecorder, videocamera, camcorder, platenspeler, en wanddecks wilt aansluiten, heb je pech.
 • Nadeel 3: De licentie van het videobewerkingsprogramma dat bij de Nero Video Grabber wordt geleverd, is alleen voor levenslang gebruik op 1 pc. Dit betekent dat als je meerdere computers hebt of van computer wilt veranderen, je mogelijk een nieuwe licentie zou moeten kopen.
 • Nadeel 4: Het pakket bevat een scart-kabel voor de verbinding. Dit kan een probleem zijn als je apparaten geen scart-aansluiting hebben. Je moet dan mogelijk extra kabels of adapters kopen.
 • Nadeel 5: Hoewel de Nero Video Grabber aangeeft dat je video’s direct kunt bijsnijden en exporteren, en bewerken met meer dan 1000 filmsjablonen en effecten, wordt er niet vermeld hoe makkelijk of moeilijk het is om deze functies daadwerkelijk te gebruiken. Als je geen ervaring hebt met videobewerking, kan je mogelijk moeite hebben om het maximale uit deze functies te halen.

Onze favoriet #9

August Video Grabber

August Video Grabber

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De August VGB300 Video Grabber is een gemoderniseerd en gebruiksvriendelijk apparaat dat geen apparaatdrivers vraagt. Je kunt het na installatie direct gebruiken om je oude VHS-video’s en camcorder-opnames te digitaliseren, op je PC op te slaan, en naar wens te bewerken of over te zetten. Compatible met diverse audiovisuele apparaten, kan de VGB300 zowel beeld als geluid opnemen en naar meerdere formaten converteren. Het apparaat is compatibel met zowel Windows als Mac OS vanaf bepaalde versies. Bovendien kan de VGB300 API-aangesloten worden met je Xbox 360/PS3/GameCube, zodat je jouw oude gameplay kunt registreren en delen op platformen als YouTube of Facebook. Het is dus meer dan alleen een video converter, het is ook een brug naar jouw nostalgische herinneringen!

 • Voordeel 1: De August VGB300 Video Grabber is gebruiksvriendelijk. Je hebt geen apparaatdrivers nodig om dit product te gebruiken. Je kan het direct gebruiken na installatie, wat je tijd en moeite bespaart.
 • Voordeel 2: Het product is breed compatibel. Je kan de August VGB300 Video Grabber gebruiken met zowel het Windows-besturingssysteem vanaf Windows 7 en nieuwer, als met MacOS vanaf 10.13 en nieuwer.
 • Voordeel 3: De August VGB300 maakt het mogelijk om je dierbare herinneringen te digitaliseren. Je kan je oude VHS-video’s, bijvoorbeeld je oude vakantiefoto’s, opslaan als bestanden op de harde schijf van je PC. Je kan deze bestanden vervolgens bewerken, knippen en zo vaak als je wil afspelen.
 • Voordeel 4: Dit product ondersteunt een grote variëteit aan apparaten. Je kunt het gebruiken voor VHS-cassetterecorders, dvd-spelers, videorecorders, camcorders, digitale camera’s, videocamera’s, stereo-installaties en andere AV-apparaten.
 • Voordeel 5: Met de August VGB300 kan je ook retro-gameplay opnemen. Dit betekent dat je je favoriete retro games kunt streamen of opnemen. Je kunt je nostalgische spelervaringen delen via YouTube, Facebook etc. Ook kan je je oude vinylplaten of andere analoge video- en audioapparaten converteren.
 • Nadeel 1: De August VGB300 video converter heeft plug and play functionaliteit, wat betekent dat er geen apparaatdrivers nodig zijn. Hoewel dit gemakkelijk kan klinken, kan het ook een nadeel zijn als er problemen optreden – er zijn geen stuurprogramma-opties om aan te passen of te veranderen bij eventuele technische problemen.
 • Nadeel 2: Hoewel het apparaat compatibel is met zowel Windows als Mac OS, wordt er specifiek vermeld dat het compatibel is vanaf Mac OS10.13 en Windows 7 en nieuwer. Dit kan een belemmering zijn als je een oudere versie van deze besturingssystemen hebt, omdat de video grabber dan mogelijk niet werkt.
 • Nadeel 3: De beschrijving vermeldt dat je met OBS of QuickTime van Mac een DVD heel eenvoudig kunt branden. Dit betekent dat als je geen ervaring hebt met deze software, of als je andere software voor dit doel wilt gebruiken, dit mogelijk een uitdaging of belemmering kan vormen.
 • Nadeel 4: Het product ondersteunt andere apparaten zoals VHS-cassetterecorder, dvd-speler, videorecorder, camcorder, digitale camera’s etc. Maar het vermeldt niet specifiek welke formaten het ondersteunt, dit kan een probleem vormen als je specifieke formaten moet opnemen of converteren.
 • Nadeel 5: Hoewel de mogelijkheid om retro gameplay op te nemen en te streamen interessant klinkt, lijkt de functionaliteit van het apparaat beperkt tot consoles met SD-video-uitgang. Dit kan een beperking zijn als je van plan bent om gameplay van consoles zonder deze specifieke uitgang op te nemen.

Onze favoriet #10

Corsair Video Grabber

Corsair Video Grabber

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Corsair Video Grabber is een handige tool om jouw oude videomateriaal te digitaliseren. Met deze gadget kun je content van videorecorders, camcorders en andere analoge bronnen overzetten naar je Mac, pc of iPad. De gebruiksvriendelijke software helpt je stapsgewijs door het proces heen, en legt video vast in het universele H.264-formaat, waardoor het direct klaar is voor gebruik op je iPad, iMovie, Windows Live Movie Maker en YouTube. De Video Grabber is wereldwijd inzetbaar en ondersteunt NTSC, SECAM, PAL, en PAL/60 video. Hij wordt geleverd met Elgato Video Capture, een composiet-naar-SCART-adapter en een composiet video/RCA-stereokabel. De videoresolutie is 640 x 480 (4:3) of 640 x 360 (16:9).

 • Voordeel 1: Met de Corsair Video Grabber kun je video’s digitaliseren van verschillende analoge bronnen zoals videorecorders en camcorders, en deze afspelen op je Mac, PC en iPad. Zeer handig voor het behoud van dierbare herinneringen.
 • Voordeel 2: De Video Grabber wordt geleverd met zeer gebruiksvriendelijke software die je door elke stap van het digitaliseringsproces leidt. Dit maakt het gebruik gemakkelijker, zelfs als je weinig technische kennis hebt.
 • Voordeel 3: De Corsair Video Grabber legt video vast in het universele H.264-formaat. Dit formaat is compatibel met iPad, iMovie, Windows Live Movie Maker en YouTube. Daardoor kun je jouw video’s op veel verschillende platforms delen en bewerken.
 • Voordeel 4: De Video Grabber is geschikt voor verschillende videoformaten, waaronder NTSC, SECAM, PAL en PAL/60. Dat betekent dat je video’s uit verschillende delen van de wereld kunt digitaliseren, ongeacht het oorspronkelijke formaat.
 • Voordeel 5: Binnen het pakket ontvang je naast de Corsair Video Grabber ook de Elgato Video Capture, een composiet-naar-SCART-adapter en een composiet video/RCA-stereokabel. Deze extra’s maken het installatieproces eenvoudiger en bieden meer mogelijkheden voor het koppelen van je apparaten.
 • Nadeel 1: De videoresolutie van de Corsair Video Grabber is beperkt tot 640×480 (4:3) of 640×360 (16:9). Dit houdt in dat de videokwaliteit mogelijk niet zo hoog is als moderne HD- of 4K-standaarden, waardoor je mogelijk niet de beste beeldkwaliteit krijgt bij het digitaliseren van je oude video’s.
 • Nadeel 2: Het product is gemaakt voor analoge videobronnen. Dit betekent dat het geen digitale video’s kan opnemen of verwerken, wat de veelzijdigheid en toepasbaarheid voor sommige gebruikers kan beperken.
 • Nadeel 3: De video wordt vastgelegd in het H.264-formaat. Dit is een universeel formaat, maar misschien niet de beste keuze voor iedereen. Sommige gebruikers hebben mogelijk de voorkeur aan andere formaten, afhankelijk van hun specifieke behoeften en het doel van de video.
 • Nadeel 4: De gebruiksvriendelijke software leidt je door elke stap, dit kan voor sommige mensen te beperkend zijn. Als je meer ervaring hebt met video-bewerking, wil je misschien meer controle en opties dan de software je biedt.
 • Nadeel 5: Het product wordt geleverd met een composiet-naar-SCART-adapter en een composiet video/RCA-stereokabel. Dit stelt beperkingen aan de soorten apparaten die je kunt aansluiten, je kunt bijvoorbeeld geen apparaten aansluiten met een HDMI-uitgang zonder de aankoop van aparte adapters.

Na zorgvuldig onderzoek en testen van de 10 beste video grabbers op de markt, kunnen we concluderen dat er verschillende sterke opties beschikbaar zijn, afhankelijk van jouw specifieke behoeften. Of je nu prioriteit geeft aan beeldkwaliteit, gebruiksgemak of compatibiliteit met verschillende bestandsformaten, er is een video grabber die perfect bij jou past. Vergeet niet om ook te letten op extra functies zoals bewerkingssoftware of live streaming-mogelijkheden. Met de juiste video grabber heb je het gereedschap in handen om fantastische videocontent te creëren en vast te leggen, ongeacht jouw budget of ervaringsniveau.

Inhoudsopgave