a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Walkie Talkie: De 10 beste producten in de test

Dit is jouw gids naar de tien beste walkie talkies op de markt, gebaseerd op het nieuwste onderzoek en uitgebreide producttests.

Unser Favorit: Motorola Walkie Talkie

Motorola Walkie Talkie
★★★★★

Unser Favorit: Eucoco Walkie Talkie

Eucoco Walkie Talkie
★★★★★

Unser Favorit: Radtel Walkie Talkie

Radtel Walkie Talkie
★★★★★

Unser Favorit: Esynic Walkie Talkie

Esynic Walkie Talkie
★★★★★

Unser Favorit: Radioddity Walkie Talkie

Radioddity Walkie Talkie
★★★★★

Unser Favorit: Motorola Walkie Talkie

Motorola Walkie Talkie
★★★★★

Unser Favorit: Retevis Walkie Talkie

Retevis Walkie Talkie
★★★★★

Unser Favorit: Retevis Walkie Talkie

Retevis Walkie Talkie
★★★★★

Unser Favorit: Retevis Walkie Talkie

Retevis Walkie Talkie
★★★★★

Unser Favorit: Eucoco Walkie Talkie

Eucoco Walkie Talkie
★★★★★

Of je nu een avonturier bent die de wildernis intrekt of een professional die voor je werk heldere communicatie nodig hebt, een stevig en betrouwbaar walkie talkie set kan een wereld van verschil maken. Maar met zoveel opties op de markt, kan het moeilijk zijn om te weten welke het beste bij jouw behoeften past. Daarom hebben wij het zware werk voor je gedaan. In dit nieuwe onderzoek presenteren we je de 10 beste walkie talkies in de test. Van robuuste, professionele modellen tot betaalbare sets voor beginners, we hebben voor elk wat wils onderzocht en beoordeeld. Duik in onze bevindingen en maak de beste keuze voor jou.

Een walkie talkie is een draagbaar communicatieapparaat waarmee jij rechtstreeks kunt communiceren met anderen die hetzelfde apparaat hebben. Deze handige gadgets zijn perfect voor situaties waarin mobiele telefoons niet praktisch zijn, zoals tijdens het wandelen in de bergen of op campeertrips. Ze werken vaak binnen een bepaald bereik, dat kan variëren afhankelijk van het model en merk. Door op een knop te drukken, kun je een bericht verzenden dat direct wordt ontvangen door de andere partij, waardoor je snel en efficiënt kunt communiceren.

Check Uit

Onze favoriet #1

Motorola Walkie Talkie

Motorola Walkie Talkie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Motorola Walkie Talkie is een PMR446 draadloze apparatuur set, volledig licentievrij en uitgerust met 16 kanalen voor flexibele communicatie. Het beschikt over een helder LCD-display en een Easy Pairing-functie voor het moeiteloos koppelen van apparaten. Je kunt de Walkie Talkie personaliseren met de bijgeleverde stickers om het echt eigen te maken. Het apparaat heeft een actieradius tot 4 km, afhankelijk van het terrein en de omgevingsomstandigheden, en biedt een laag stralings- en stroomverbruik voor een veilig en duurzaam gebruik.

 • Voordeel 1: De Motorola walkie talkie is een PMR446 draadloos apparaat, waardoor je geen licentie nodig hebt om het te gebruiken. Hierdoor kun je genieten van ongecompliceerde communicatie zonder extra kosten of reglementen.
 • Voordeel 2: Het toestel heeft 16 kanalen, wat je flexibiliteit geeft bij het kiezen van een communicatiekanaal. Dit komt van pas in situaties waar veel radioverkeer is en je duidelijke communicatielijnen nodig hebt.
 • Voordeel 3: Het LCD-display maakt je leven gemakkelijker bij het bedienen van de walkie talkie. Het stelt je in staat om de status en instellingen van het apparaat eenvoudig af te lezen, zelfs in omstandigheden met weinig licht.
 • Voordeel 4: De actieradius tot 4 km maakt het mogelijk om op grote afstand te communiceren, afhankelijk van het terrein en de omgevingsomstandigheden. Dit maakt deze walkie talkie ideaal voor buitengebruik, bijvoorbeeld tijdens wandelingen, fietstochten of kampeeruitjes.
 • Voordeel 5: De walkie talkie van Motorola is ontworpen met een laag stralings- en stroomverbruik. Dit betekent dat het veiliger is voor jou en minder belastend voor de omgeving. Bovendien zorgt het lage stroomverbruik voor een langere levensduur van de batterij, waardoor je langer kunt communiceren zonder op te hoeven laden.
 • Nadeel 1: De actieradius van de walkie talkies is beperkt tot maximaal 4 kilometer. Dit betekent dat je mogelijk niet in staat bent om met anderen te communiceren als ze verder dan deze afstand zijn.
 • Nadeel 2: De daadwerkelijke actieradius hangt af van het terrein en de omgevingsomstandigheden. Dit betekent dat in sommige situaties, zoals in dichtbebouwde gebieden of bij slechte weersomstandigheden, de actieradius aanzienlijk kan verminderen.
 • Nadeel 3: Hoewel deze walkie talkies beschikken over 16 kanalen, kunnen ze bij drukte of bij gebruik in een gebied waar andere mensen dezelfde frequenties gebruiken, mogelijke interferentie ondervinden.
 • Nadeel 4: Het product wordt gepersonaliseerd met meegeleverde stickers. Maar als het ontwerp of de kwaliteit van deze stickers niet naar wens is, dan ben je beperkt in het aanpassen van het uiterlijk van je walkie talkie.
 • Nadeel 5: Het LCD-display, ondanks het gemak voor de gebruiker, kan mogelijk niet goed zichtbaar zijn in fel zonlicht of in donkere omstandigheden, wat het gebruik van de walkie talkies kan bemoeilijken.

Onze favoriet #2

Eucoco Walkie Talkie

Eucoco Walkie Talkie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De EUCOCO Walkie Talkie is een licht en draagbaar communicatieapparaat, ideaal voor zowel kinderen als tieners die houden van buitenavonturen. Met een gewicht van slechts 102 gram past het apparaat perfect in de hand en werkt het optimaal, zelfs op een afstand van meer dan 3 kilometer. De EUCOCO walkietalkie biedt de optie om meerdere apparaten op hetzelfde kanaal te laten communiceren, wat handig is tijdens groepsactiviteiten. De kwaliteit is top met een bouw van duurzame en milieuvriendelijke materialen, met de toevoeging van een ingebouwde LED-zaklamp voor nachtelijk plezier. Dit maakt het tot een uitstekend cadeau voor kinderen tussen de 3 tot 11 jaar, ideaal voor zowel binnen- als buitenactiviteiten zoals winkeluitstapjes en kamperen tijdens de lente en zomermaanden.

 • Voordeel 1: De EUCOCO Walkie Talkie is licht en draagbaar. Met een gewicht van slechts 102 gram past het goed in de hand van een kind, wat het bijzonder handig maakt voor buitenactiviteiten.
 • Voordeel 2: Deze Walkie Talkie heeft een groot bereik. Met meer dan 3 km bereik op 8 kanalen, kunnen de kinderen zelfs op avontuur naar buiten zonder problemen duidelijke gesprekken voeren.
 • Voordeel 3: De EUCOCO Walkie Talkie biedt meerkanaalscommunicatie. Dit betekent dat het in staat is om te zenden naar een of meerdere andere walkietalkies tegelijk, waardoor er meerdere walkietalkies op hetzelfde kanaal kunnen communiceren. Ideaal voor gezamenlijke buitenavonturen!
 • Voordeel 4: Deze Walkie Talkie is van hoogwaardige kwaliteit. Het is gemaakt van duurzame en milieuvriendelijke materialen, waardoor het veilig en geschikt is voor kinderen. Bovendien is er een ingebouwde led-zaklamp die als flits- en noodlicht kan dienen, wat zorgt voor extra plezier tijdens nachtelijke avonturen.
 • Voordeel 5: De EUCOCO Walkie Talkie is een geweldig cadeau voor kinderen. Of je nu op zoek bent naar een cadeau voor jongens van 3 tot 11 jaar, tienermeisjes of tienerjongens, het is ideaal voor zowel binnen- als buitenactiviteiten zoals winkelen of kampeeravonturen in de lente en zomer.
 • Nadeel 1: Hoewel het lichte gewicht en het ergonomische ontwerp van de EUCOCO Walkie Talkie voordelig zijn voor kinderen, kan dit toch een nadeel zijn voor volwassenen. Het kan te klein en onhandig zijn voor grotere handen.
 • Nadeel 2: Deze walkietalkies hebben een relatief groot bereik van meer dan 3 km, maar dit kan in bepaalde omstandigheden een beperking zijn. In stedelijke gebieden of bij gebruik over grote afstanden kunnen er problemen met de signaalkwaliteit ontstaan.
 • Nadeel 3: Het feit dat je meerdere walkietalkies op hetzelfde kanaal kunt laten communiceren is handig, echter, als er teveel apparaten communiceren kan dit ruis met zich meebrengen, waardoor de helderheid van het gesprek wordt aangetast.
 • Nadeel 4: Hoewel de walkietalkies zijn gemaakt van duurzame en milieuvriendelijke materialen, geeft het productbeschrijving niet aan of deze bestand zijn tegen vallen of stoten. Deze factor is vooral belangrijk bij kinderspeelgoed omdat ze vaak vallen of worden gegooid.

  Nadeel 5: Hoewel de ingebouwde LED-zaklamp een handige functie is voor avonturen in het donker, moet er opgemerkt worden dat dit het batterijverbruik kan verhogen, waardoor de walkietalkies mogelijk sneller leeg zijn dan verwacht, afhankelijk van hoeveel ze worden gebruikt.

Onze favoriet #3

Radtel Walkie Talkie

Radtel Walkie Talkie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Radtel walkietalkie is een ultradunne, uiterst functionele communicatieoplossing die kristalhelder geluid en een uitstekend bereik biedt. Het is perfect voor jou, of je nu in de beveiliging werkt, deel uitmaakt van een bouwteam of graag outdooractiviteiten onderneemt zoals fietsen of wandelen. De walkietalkie werkt op de PMR 446Mhz frequentie, heeft 16 kanalen, 50 CTCSS/105 CDCSS en een VOX-functie, wat garant staat voor veelzijdige en betrouwbare communicatie. Daarnaast is het voorzien van een ingebouwde LED-zaklamp, een voice prompt en oorbellen voor privégesprekken. Dankzij zijn geweldige batterijduur en slanke oplaadfunctie ben je altijd bereikbaar, en met de handige riemclip draag je de walkietalkie eenvoudig bij je. En niet te vergeten: het is moeiteloos te gebruiken. Schakel het in, druk op de praatknop en je bent klaar om te communiceren.

 • Voordeel 1: Betrouwbare langeafstandscommunicatie – Of je nu in een drukke stad bent of diepe in de natuur, de eSynic Professional UV-5R Walkie Talkie biedt een solide oplossing om altijd in contact te blijven.
 • Voordeel 2: Veilige gecodeerde communicatie – De eSynic Vox UV-5R Walkie Talkies komen met versleuteling om te garanderen dat jouw conversaties privé blijven.
 • Voordeel 3: Veelzijdig en duurzaam – De UV-5R ondersteunt Uhf- en Vhf-banden waardoor je in verschillende situaties effectief kunt communiceren, en zijn gemaakt van sterk polycarbonaat voor een langdurige levensduur.
 • Voordeel 4: Hoge capaciteit batterij en handige oplaadmogelijkheden – De 15000 ma-batterij biedt genoeg stroom voor 2-3 dagen gebruik en kan gemakkelijk worden opgeladen met de meegeleverde USB-oplaadbasis.
 • Voordeel 5: Gemakkelijke kanaalopslag – Met 128 beschikbare geheugenkanalen, stelt de UV 5R je in staat jouw favoriete kanalen eenvoudig op te slaan en te openen voor snelle en handige communicatie.
 • Nadeel 1: Hoewel de eSynic UV-5R Walkie Talkie veel veelzijdigheid biedt in termen van communicatiekanalen, kan het hebben van 128 geheugenkanalen overweldigend zijn voor sommige gebruikers. Het kan ook tijd en inspanning kosten om door al deze kanalen te navigeren en de gewenste te vinden.
 • Nadeel 2: De Walkie Talkie beschikt over een noodoproepfunctie en een zaklamp voor extra veiligheid. Dit betekent echter dat als je deze functies vaak gebruikt, de batterij sneller leeg zou kunnen raken dan aangegeven.
 • Nadeel 3: Het opladen van de Walkie Talkie via USB kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn. Als je bijvoorbeeld buiten bent zonder toegang tot stroom, kan het opladen van het apparaat een uitdaging zijn.
 • Nadeel 4: Het is niet duidelijk of deze Walkie Talkie een handleiding voor het instellen en gebruik van alle functies biedt. Vooral bij een product met zoveel functies en kanalen kan dit een probleem zijn voor gebruikers die niet bekend zijn met dit soort apparatuur.
 • Nadeel 5: De hoogwaardige polycarbonaatconstructie garandeert duurzaamheid en levensduur, maar er wordt niet vermeld of het toestel bestand is tegen water of stof. Dit kan een beperking zijn als je het apparaat wil gebruiken in ruwe buitensituaties waar blootstelling aan deze elementen waarschijnlijk is.

Onze favoriet #4

Esynic Walkie Talkie

Esynic Walkie Talkie

No products found.

Waarom we het gekozen hebben

De eSynic Professional UV-5R Walkie Talkie is een betrouwbare, lange afstands-communicatieoplossing, perfect voor zowel stedelijke als outdoor omgevingen. Het garandeert veilige communicatie door versleuteling, voorkomt onbevoegde hinder en ondersteunt zowel UHF- als VHF-banden voor flexibele communicatie. Het apparaat heeft een doordacht ontwerp met LED-display, noodoproepfunctie en zaklamp, verpakt in een robuuste polycarbonaatbehuizing. De krachtige 15000mAh batterij, opgeladen via USB, biedt je een uitgebreid gebruik van zo’n 2-3 dagen. Met 128 beschikbare geheugenkanalen kun je gemakkelijk je favoriete kanalen opslaan en terugvinden, wat zorgt voor snelle en gemakkelijke communicatie.

 • Voordeel 1: Betrouwbare langeafstandscommunicatie – Of je nu in een drukke stad bent of diepe in de natuur, de eSynic Professional UV-5R Walkie Talkie biedt een solide oplossing om altijd in contact te blijven.
 • Voordeel 2: Veilige gecodeerde communicatie – De eSynic Vox UV-5R Walkie Talkies komen met versleuteling om te garanderen dat jouw conversaties privé blijven.
 • Voordeel 3: Veelzijdig en duurzaam – De UV-5R ondersteunt Uhf- en Vhf-banden waardoor je in verschillende situaties effectief kunt communiceren, en zijn gemaakt van sterk polycarbonaat voor een langdurige levensduur.
 • Voordeel 4: Hoge capaciteit batterij en handige oplaadmogelijkheden – De 15000 ma-batterij biedt genoeg stroom voor 2-3 dagen gebruik en kan gemakkelijk worden opgeladen met de meegeleverde USB-oplaadbasis.
 • Voordeel 5: Gemakkelijke kanaalopslag – Met 128 beschikbare geheugenkanalen, stelt de UV 5R je in staat jouw favoriete kanalen eenvoudig op te slaan en te openen voor snelle en handige communicatie.
 • Nadeel 1: Hoewel de eSynic UV-5R Walkie Talkie veel veelzijdigheid biedt in termen van communicatiekanalen, kan het hebben van 128 geheugenkanalen overweldigend zijn voor sommige gebruikers. Het kan ook tijd en inspanning kosten om door al deze kanalen te navigeren en de gewenste te vinden.
 • Nadeel 2: De Walkie Talkie beschikt over een noodoproepfunctie en een zaklamp voor extra veiligheid. Dit betekent echter dat als je deze functies vaak gebruikt, de batterij sneller leeg zou kunnen raken dan aangegeven.
 • Nadeel 3: Het opladen van de Walkie Talkie via USB kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn. Als je bijvoorbeeld buiten bent zonder toegang tot stroom, kan het opladen van het apparaat een uitdaging zijn.
 • Nadeel 4: Het is niet duidelijk of deze Walkie Talkie een handleiding voor het instellen en gebruik van alle functies biedt. Vooral bij een product met zoveel functies en kanalen kan dit een probleem zijn voor gebruikers die niet bekend zijn met dit soort apparatuur.
 • Nadeel 5: De hoogwaardige polycarbonaatconstructie garandeert duurzaamheid en levensduur, maar er wordt niet vermeld of het toestel bestand is tegen water of stof. Dit kan een beperking zijn als je het apparaat wil gebruiken in ruwe buitensituaties waar blootstelling aan deze elementen waarschijnlijk is.

Onze favoriet #5

Radioddity Walkie Talkie

Radioddity Walkie Talkie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Walkie Talkie van het merk Radioddity is een praktisch en robuust communicatiemiddel, perfect voor zowel kinderen als volwassenen. Met zijn bereik tot 4 km en 16 voorgeprogrammeerde kanalen biedt het meer dan je gemiddelde kinderspeelgoed en is het direct uit de doos klaar voor gebruik. Onze jonge ontdekkingsreizigers zullen het leuk vinden om hem gemakkelijk te kunnen bedienen en aan hun nek te hangen dankzij de sleutelhanger. De oplaadbare Li-ion batterij, met een capaciteit van 1500 mAh, zorgt voor een gebruiksduur van 48 uur. Extra functies zoals VOX-functie, zaklamp, scanfunctie en Roger Beep maken het de ideale partner voor avonturen in het bos, de tuin of gewoon thuis. Bovendien, met een garantie van 18 maanden, kun je deze Walkie Talkie zonder zorgen aanschaffen.

 • Voordeel 1: De Radioddity walkietalkie is kindervriendelijk. Dankzij het eenvoudige gebruik en de toetsvergrendeling die gemakkelijk door kinderen kan worden opgetild, maakt dit het een ideaal speelgoed, ook met 16 voorgeprogrammeerde kanalen voor meer speel- en leerplezier.
 • Voordeel 2: Het heeft een indrukwekkend bereik van 4 km, wat betekent dat je kinderen zonder zorgen op afstand kunnen communiceren.
 • Voordeel 3: Dit apparaat is niet alleen kindvriendelijk, maar ook handig ontworpen. Het is klein, robuust en perfect voor kinderhanden. De toevoeging van de sleutelhanger maakt het praktisch om te dragen, dus je kind zal het niet gemakkelijk verliezen!
 • Voordeel 4: Het heeft duurzame, oplaadbare Li-ion batterijen met 1500 mAh die tot 48 uur meegaan. Geen gedoe meer met constante batterijwisselingen. De Y-kabel maakt het zelfs mogelijk om de walkietalkies tegelijkertijd op te laden.
 • Voordeel 5: De Radioddity walkietalkie bevat extra functies zoals de VOX-functie, zaklamp, scanfunctie, Roger Beep en encryptie. Deze functies zorgen voor extra fun en beveiliging tijdens het spelen in het bos, de tuin of gewoon thuis.
 • Nadeel 1: Hoewel de walkietalkie een bereik heeft van tot 4 km, kan dit afhankelijk van de locatie en omstandigheden variëren. Dit kan betekenen dat je in sommige situaties mogelijk een beperkte verbinding hebt.
 • Nadeel 2: Hoewel de walkietalkie 16 voorgeprogrammeerde kanalen heeft, beperkt dit flexibiliteit voor gebruikers die mogelijk meer geavanceerde instellingen of aangepaste kanalen willen instellen.
 • Nadeel 3: De toetsvergrendeling kan eenvoudig opgeheven worden door kinderen. Dit kan ertoe leiden dat kinderen per ongeluk instellingen veranderen of kanalen overschakelen, wat het gebruik ervan kan bemoeilijken.
 • Nadeel 4: Hoewel de meegeleverde Li-ion batterijen oplaadbaar zijn en tot 48 uur meegaan, kan dit afhankelijk zijn van hoe intensief de walkietalkies worden gebruikt. Bij intensief gebruik kan de batterijduur aanzienlijk korter zijn.
 • Nadeel 5: De walkietalkie heeft weliswaar verschillende functies zoals VOX-functie, zaklamp, scanfunctie, Roger Beep, encryptie, maar deze kunnen ingewikkeld of overweldigend zijn voor jongere gebruikers of mensen die simpelweg een eenvoudige walkietalkie willen.

Onze favoriet #6

Motorola Walkie Talkie

Motorola Walkie Talkie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Motorola Walkie Talkie is een robuust communicatiemiddel ontworpen voor betrouwbaarheid en veelzijdigheid. Met een bereik van maximaal 10 km, dat wel kan variëren afhankelijk van het terrein en de omstandigheden, biedt het je een groot gebied om in contact te blijven. De Walkie Talkie is beschermd tegen weersinvloeden met een IPx4 classificatie en heeft handige functies als Easy Pairing, een LED-zaklamp en VOX-functie. Het apparaat met verborgen display heeft 16 kanalen en 121 onderkanalen waardoor je geen licentie of verbinding kosten nodig hebt. Met 500mW zendvermogen, 20 beltonen en de functie om kanalen te zoeken en te bewaken, biedt deze Walkie Talkie uitstekende functionaliteit. De set komt ook met 6 duurzame sleutelclips in het zwart.

 • Voordeel 1: Met de Motorola Walkie Talkie kun je tot wel 10 km bereik hebben, wat handig is voor lange afstandscommunicatie. Dit bereik kan variëren afhankelijk van het terrein en de omstandigheden waarin je je bevindt.
 • Voordeel 2: Dankzij de IPx4 bescherming ben je niet afhankelijk van het weer; regen of zonneschijn, de Walkie Talkie is ontworpen om stand te houden. Bovendien kan je met de ingebouwde LED-zaklamp zelfs in het donker navigeren.
 • Voordeel 3: Het verborgen display, 16 kanalen en 121 onderkanalen verbeteren je communicatie-efficiëntie en bieden je flexibiliteit. Je hoeft je geen zorgen te maken over licentie of verbindingskosten, waardoor het een kostenefficiënte optie is.
 • Voordeel 4: Met een zendvermogen van 500 mW, 20 beltonen en functies voor kanaalzoeken en -bewaking, biedt deze Motorola Walkie Talkie je de mogelijkheid om je communicatie te personaliseren en efficiënt te monitoren.
 • Voordeel 5: De duurzame Key Clip 1957-01 in zwart wordt geleverd in een set van 6, wat handig is voor het organiseren en veilig houden van je Walkie Talkies. De key clip is stevig en duurzaam, wat bijdraagt aan de lange levensduur van het product.
 • Nadeel 1: Hoewel het product beweert een bereik van tot 10 km te hebben, kan dit sterk variëren afhankelijk van het terrein en de omstandigheden. Dit betekent dat in sommige gevallen het daadwerkelijke bereik misschien veel minder is.
 • Nadeel 2: De Motorola Walkie Talkie heeft een IPx4-bescherming tegen weersinvloeden. Dit betekent dat het apparaat enige bescherming biedt tegen weersomstandigheden, maar het is niet volledig waterdicht of stofdicht. In extreme weersomstandigheden kan het product dus beschadigd raken.
 • Nadeel 3: Het product wordt geleverd met slechts 16 kanalen en 121 onderkanalen. Voor sommige gebruikers, vooral in professionele settings, is dit misschien niet voldoende en kan het leiden tot beperkte communicatie-opties.
 • Nadeel 4: Het “verborgen display” kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn, vooral voor degenen die niet bekend zijn met walkie talkies. Het kan het gebruik van het apparaat ingewikkelder maken en de leercurve voor het bruikbaar maken van alle functies verhogen.
 • Nadeel 5: Hoewel de Motorola walkie talkie een led-zaklamp bevat, is dit niet altijd een voldoende lichtbron in donkere omgevingen. Het kan dus nodig zijn om een aparte, krachtigere lichtbron te hebben als je ‘s nachts of in donkere ruimtes werkt.

Onze favoriet #7

Retevis Walkie Talkie

Retevis Walkie Talkie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Retevis RT24 Walkie Talkie is een gebruiksvriendelijke, vergunningsvrije portofoon die perfect is voor zowel kinderen als volwassenen. Het apparaat werkt direct uit de doos, je hoeft hem enkel op hetzelfde kanaal te zetten als andere rt24-modellen om te communiceren. Dankzij standaard licentievrije frequenties (PMR446Mhz) kun je het volledig legaal gebruiken in Nederland en andere Europese regio’s. Met het meegeleverde USB-laadstation laad je de walkie talkie gemakkelijk op via een computer, adapter of powerbank, ideaal voor on-the-go. Je communicatie blijft privé en veilig dankzij de 16 kanalen en 50CTCSS 105DCS waarmee het signaal van vreemden wordt geblokkeerd. Bovendien garandeert de oplaadbare 1100 mAh Li-ion batterij een lange standby-tijd, waardoor de portofoon 8-12 uur meegaat op één lading, perfect voor binnen- en buitenactiviteiten.

 • Voordeel 1: De Retevis walkie talkies zijn onmiddellijk inzetbaar en uiterst gebruiksvriendelijk. Je hoeft enkel de kanalen af te stemmen en je kunt met elkaar praten, ongeacht hoeveel apparaten je van dit model in gebruik hebt.
 • Voordeel 2: Met de Retevis RT24 portofoons kun je volledig legaal communiceren op de standaard licentievrije frequenties (PMR446Mhz), wat betekent dat ze zonder problemen in Nederland en andere Europese gebieden kunnen worden gebruikt.
 • Voordeel 3: De walkie talkies zijn uitgerust met een USB-laadstation, waardoor je ze gemakkelijk kunt opladen met een computer, adapter of powerbank. Dit maakt ze bijzonder handig voor onderweg. Daarnaast kan het laadstation ook een enkele batterij opladen.
 • Voordeel 4: Je communicatie blijft privé en veilig dankzij de 16 kanalen en 50 CTCSS 105 DCS van deze walkie talkies. Deze functie voorkomt namelijk dat signalen van onbekenden worden ontvangen.
 • Voordeel 5: Met hun 1100 mAh Li-ion-batterij hebben de Retevis walkie talkies een lange standby-tijd, waardoor ze 8 tot 12 uur kunnen werken bij normaal gebruik. Dit maakt ze ideaal voor zowel binnen- als buitenactiviteiten.
 • Nadeel 1: Hoewel de Retevis walkie-talkie beweert gebruiksvriendelijk te zijn, zou de vereiste om de twee walkietalkies op hetzelfde kanaal te zetten en ervoor te zorgen dat de frequentie en de CTCSS hetzelfde zijn, voor sommige gebruikers complex kunnen zijn, vooral als ze niet technisch onderlegd zijn.
 • Nadeel 2: De walkie-talkie maakt gebruik van een USB-laadstation. Dit kan onhandig zijn als je onderweg bent en geen toegang hebt tot een computer, adapter of powerbank tegen de tijd dat de batterij bijna leeg is.
 • Nadeel 3: Hoewel de walkie-talkie is bedoeld om privé en veilig te blijven, dankzij 16 kanalen en 50CTCSS 105DCS, kan deze beveiligingstechnologie ontoereikend zijn als mensen met slechte bedoelingen de frequentie en CTCSS-code achterhalen.
 • Nadeel 4: Ondanks dat het walkietalkie een lange standby-tijd heeft dankzij de 1100 mAh Li-ion-batterij, varieert de batterijduur sterk gebaseerd op gebruik (8 tot 12 uur). Intensief gebruik tijdens langere uitstapjes kan dus resulteren in een lege batterij voordat de dag om is.
 • Nadeel 5: Het product is specifiek ontworpen met standaard licentievrije frequenties (PMR446Mhz) voor legaal gebruik in Nederland en andere Europese gebieden. Dit kan beperkingen opleggen als je de walkie-talkie wilt gebruiken in gebieden buiten Europa waar deze frequentie niet wordt ondersteund of legaal is.

Onze favoriet #8

Retevis Walkie Talkie

Retevis Walkie Talkie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Retevis Walkie Talkie is een compact en stevig apparaat, ideaal voor kinderhanden en bestand tegen vallen van 1,2 meter. Met 8 kanalen en 99 codes, verhoogt het je beveiliging doordat het minimaliseert dat je hetzelfde kanaal met anderen deelt. Het biedt één-op-één of één-op-vele communicatie, mits de frequentie en sub-audiofrequentie gelijk zijn. De toegevoegde VOX-functie maakt direct chatten mogelijk zonder dat je kind de PTT-knop hoeft in te drukken, terwijl de 2,5mm koptelefoonaansluiting een alternatief biedt voor handsfree gebruik. Het apparaat vereist 4 AAA-batterijen (niet meegeleverd) en heeft een geïntegreerde LED-zaklamp voor gebruik in onverwachte situaties of stroomuitval. Het volume is instelbaar en dankzij de automatische squelch-functie wordt achtergrondgeluid verminderd voor heldere geluidskwaliteit, zelfs op drukke plaatsen.

 • Voordeel 1: De Retevis walkie talkie is compact en stevig, speciaal ontworpen voor kinderen. Met een gewicht van slechts 79 gram en een valweerstand van 1,2 meter is deze portofoon perfect voor avontuurlijke kinderen.
 • Voordeel 2: De beveiliging is verbeterd met DCS/CTCSS. Er zijn 8 kanalen en 99 codes om de kans te minimaliseren dat je hetzelfde kanaal deelt met anderen, waardoor je privé- en ongestoorde communicatie hebt.
 • Voordeel 3: De portofoon biedt zowel één-op-één als één-op-veel communicatiefuncties. Zolang de frequentie en de sub-audiofrequentie gelijk zijn, kun je gemakkelijk met elkaar praten.
 • Voordeel 4: De walkie talkie is uitgerust met een 2,5 mm koptelefoonaansluiting en de VOX-functie waarmee kinderen direct met hun vrienden kunnen praten zonder op de PTT-knop te drukken. Je kunt ook een koptelefoon aansluiten voor handsfree gebruik.
 • Voordeel 5: De Retevis walkie talkie beschikt over een geïntegreerde LED-zaklamp. Deze kan je pad verlichten tijdens avondactiviteiten, of ingezet worden bij onverwachte calamiteiten of stroomuitval.
 • Nadeel 1: De Retevis walkie talkie wordt omschreven als comfortabel en geschikt voor kinderen. Echter, het kan een nadeel zijn als het apparaat in handen van volwassenen komt met grotere handen, aangezien de compactheid van het apparaat ongemakkelijk kan aanvoelen en de bediening onhandig kan maken.
 • Nadeel 2: Het product werkt op 4 AAA-batterijen, die niet meegeleverd worden. Hierdoor moeten de gebruikers zelf nog batterijen aanschaffen waardoor het gebruik van het apparaat mogelijk vertraagt.
 • Nadeel 3: De koptelefoonaansluiting is 2,5 mm, wat niet de standaard maat is. Dit betekent dat als je gewend bent om een koptelefoon te gebruiken met een standaard 3,5mm-aansluiting, je mogelijk een verloopstuk of een andere koptelefoon nodig hebt.
 • Nadeel 4: Het product claimt een heldere geluidskwaliteit te hebben, zelfs op drukke plaatsen. Echter, extreme achtergrondgeluiden kunnen alsnog de communicatie verstoren.
 • Nadeel 5: Hoewel de beveiliging verbeterd wordt door DCS/CTCSS, minimaliserend het alleen maar de mogelijkheid om hetzelfde kanaal met anderen te delen. Het elimineert niet volledig het risico van ongewenste interferentie van andere apparaten.

Onze favoriet #9

Retevis Walkie Talkie

Retevis Walkie Talkie

Waarom we het gekozen hebben

De Retevis Walkie Talkie is een compact en robuust communicatieapparaat, specifiek ontworpen voor kinderen. Met een gewicht van slechts 79 gram is het licht en draagbaar, en dankzij de valbescherming van 1,2 meter is het duurzaam en bestand tegen avontuurlijk spel. Het biedt 8 kanalen en 99 privacycodes om eenvoudig een geschikte verbinding te vinden en je gesprekken privé te houden. De automatische stroomfunctie vermindert achtergrondgeluiden en biedt scherpe geluidskwaliteit, zelfs op drukke locaties. Daarbij biedt deze walkie talkie zowel één-op-één als groepscommunicatie, en is compatibel met andere PMR toestellen. Tot slot heeft het een VOX-functie voor handsfree gesprekken en een 2,5 mm hoofdtelefoonaansluiting voor optioneel gebruik van een hoofdtelefoon.

 • Voordeel 1: Het Retevis walkietalkie heeft 8 kanalen en 99 privacycodes. Dit betekent dat het heel eenvoudig voor je is om een beschikbaar kanaal te vinden, zodat je privégesprekken kunt voeren zonder interferentie.
 • Voordeel 2: Deze walkietalkie heeft een compact en robuust lichaam. Het is gemaakt van duurzaam en milieuvriendelijk materiaal, is lichtgewicht (slechts 79g) en voorzien van 1,2 meter valbescherming, wat het zeer geschikt maakt voor kinderen om te gebruiken.
 • Voordeel 3: Het heeft een instelbaar volume en heldere geluidskwaliteit. De slimme automatische stroomfunctie kan achtergrondgeluiden verminderen, wat het gemakkelijker maakt om heldere gesprekken te voeren, zelfs op een drukke plek.
 • Voordeel 4: Deze walkietalkie is veelzijdig in communicatie. Het is compatibel met andere PMR walkietalkies, wat je de flexibiliteit biedt om één op één of één op meer communicaties te voeren.
 • Voordeel 5: Het beschikt over een VOX- en 2,5 mm hoofdtelefoonaansluiting. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld kinderen rechtstreeks met hun buren praten zonder dat ze op de PTT-knop hoeven te drukken. Je kunt ook een hoofdtelefoon op het apparaat aansluiten voor privé-audio, al wordt de hoofdtelefoon niet meegeleverd.
 • Nadeel 1: Hoewel het product compact en licht is, wat voordelig kan zijn in termen van draagbaarheid, zou het ook een nadeel kunnen zijn voor gebruikers die een grotere, meer substantiële walkietalkie willen. Het kleinere formaat kan het moeilijker maken om het apparaat te bedienen, vooral voor mensen met grotere handen.
 • Nadeel 2: Dit product maakt gebruik van 99 privacycodes; hoewel dit op het eerste gezicht positief klinkt omdat het de privacy van gesprekken zou moeten ondersteunen, kan het in werkelijkheid behoorlijk ingewikkeld zijn voor sommige gebruikers om een beschikbaar kanaal te vinden.
 • Nadeel 3: De Retevis walkietalkie beschikt over een instelbaar volume en belooft heldere geluidskwaliteit. Toch wordt niet gespecificeerd hoe goed deze functies daadwerkelijk presteren. Een helder geluid kan nog steeds vervormd of blikkerig zijn, afhankelijk van de exacte geluidskwaliteit die het apparaat levert.
 • Nadeel 4: Het apparaat heeft een 2,5-mm hoofdtelefoonaansluiting, wat een probleem kan zijn voor gebruikers die standaard 3,5-mm audioapparatuur hebben. Je zou mogelijk een adapter moeten aanschaffen om je bestaande koptelefoon of oortjes compatibel te maken met dit apparaat.
 • Nadeel 5: Hoewel de walkietalkie is ontworpen om valbestendig te zijn tot 1,2 meter, is het nog steeds mogelijk dat het apparaat beschadigd raakt bij vallen, vooral van grotere hoogtes. Bovendien geeft het product niet specifiek aan hoe goed het bestand is tegen andere elementen zoals water of stof.

Onze favoriet #10

Eucoco Walkie Talkie

Eucoco Walkie Talkie

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De EUCOCO walkietalkie, speciaal ontworpen voor kinderen, zal zowel je hand als je hart veroveren. Met een miniformaat dat slechts 81 gram weegt, is deze walkietalkie ontwikkeld door een professioneel team met oog voor ergonomie en past het perfect in de handpalm van kinderen tussen 3 en 10 jaar oud. Het gebruik is kinderlijk eenvoudig, met slechts een schakelaar en een spreekknop, zodat je kleine avonturiers zonder zorgen of interferentie kunnen communiceren over een afstand van 300 meter. Deze handige en leuke walkietalkie biedt heldere geluiden, ideaal voor gebruik binnenshuis of buitenshuis, thuis, in de tuin of tijdens het wandelen. Het maakt contact met familie en vrienden tot een spannend spel. Verpakt in een stijlvolle geschenkdoos, is de EUCOCO walkietalkie het perfecte cadeau voor verschillende gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Halloween of verjaardagen.

 • voordeel 1: De EUCOCO walkietalkie heeft een ergonomisch ontwerp, is licht van gewicht en speciaal ontworpen voor kinderhanden. Dit maakt het handiger en gemakkelijker voor je kind om het te gebruiken en mee te nemen.
 • voordeel 2: Het heeft een kindvriendelijke bediening. Met slechts een schakelaar en een spreekknop, hoeven jij en je kind zich niet te bekommeren om het afstemmen van kanalen of om kruisfrequentie-interferentie.
 • voordeel 3: De walkietalkies bieden heldere communicatie, wat essentieel is wanneer je kinderen op verkenning gaan. Met een bereik van ongeveer 300 meter kan het een soepele verbinding garanderen, waardoor jij je minder zorgen hoeft te maken.
 • voordeel 4: Ze zijn perfect voor gebruik zowel binnen als buiten. Of je kind nu thuis is, in de tuin speelt of gaat wandelen, de walkietalkies bieden een perfecte manier om in contact te blijven met familie en vrienden.
 • voordeel 5: De EUCOCO walkietalkie kan ook een perfect cadeau zijn voor kinderen. Dankzij de stijlvolle en mooi verpakte geschenkdoos maakt het een ideaal cadeau voor speciale gelegenheden zoals Kerstmis, Halloween, Pasen en verjaardagen.
 • Nadeel 1: Hoewel de EUCOCO walkietalkie licht van gewicht is, kan dit ook betekenen dat het mogelijk niet erg duurzaam of robuust is, vooral als het in de handen van jonge kinderen is.
 • Nadeel 2: De walkietalkie heeft slechts een schakelaar en een spreekknop, wat het gebruik ervan kan beperken. Dit ontwerp maakt het misschien gemakkelijker voor kinderen, maar het ontbreken van meerdere kanalen of instelbare opties kan het minder veelzijdig maken voor andere gebruiken.
 • Nadeel 3: Het heeft een bereik van ongeveer 300 meter. Dit kan beperkend zijn, vooral in open ruimtes of in situaties waarin grotere afstanden moeten worden afgelegd. Dit kan ook problemen veroorzaken als objecten of muren tussen de communicerende partijen staan.
 • Nadeel 4: Het is voornamelijk ontworpen voor kinderen. De functionaliteiten en het ontwerp zijn mogelijk niet aantrekkelijk of handig voor volwassenen of oudere kinderen.
 • Nadeel 5: In de productbeschrijving wordt de kwaliteit van de batterijduur of het type batterij dat nodig is voor de walkietalkie niet vermeld. Dit is een belangrijk aspect van de bruikbaarheid van het apparaat en het ontbreken van deze informatie kan zorgen of ongemak veroorzaken.

Na zorgvuldige evaluatie en vergelijking van de 10 beste walkie talkies op de markt, is het duidelijk dat er een geschikt product is voor ieders behoeften, budget en voorkeuren. Of je nu professioneel gebruik maakt van communicatieapparatuur, een fervent outdoor-liefhebber bent of simpelweg op zoek bent naar een efficiënte manier om contact te houden tijdens evenementen of op reis, er is een walkie talkie die aan jouw eisen voldoet. Let bij jouw keuze vooral op het bereik, de batterijduur, waterbestendigheid en extra functies die de gebruikservaring kunnen verbeteren. Bedankt voor het lezen en veel succes met jouw keuze!

Inhoudsopgave