a) Onze redacteuren zijn onafhankelijk van de fabrikanten van de aanbevolen producten. We publiceren wel links naar verschillende webshops waar we mee samenwerken. Lees meer. b) Wij gebruiken cookies om het bezoekersgedrag op deze website te analyseren. Door verder te surfen op deze site geef je toestemming voor het gebruik ervan. Privacybeleid.

Wifi Repeater: De 10 beste producten in de test [Nieuw onderzoek]

In dit nieuwe onderzoek vind je de tien beste wifi-repeaters die je internetverbinding naar elk hoekje van je huis kunnen boosten.

Ben jij het ook zat om steeds tegen een slechte Wifi-verbinding aan te lopen in je eigen huis? Gelukkig hebben we een oplossing voor jou: de Wifi Repeater. Deze handige apparaten vergroten het bereik van je Wifi-signaal, waardoor je altijd en overal in huis kunt genieten van een snelle en stabiele internetverbinding. Er zijn heel wat verschillende Wifi Repeaters op de markt en dat maakt de keuze niet altijd even makkelijk. Daarom hebben we nieuw onderzoek gedaan en voor jou een lijst samengesteld van de 10 beste producten onder de Wifi Repeaters. Lees verder om te ontdekken welke repeater het beste past bij jouw behoeften!

Een Wifi Repeater, ook bekend als een Wifi-extender, is een apparaat dat je in staat stelt om je draadloze internetverbinding uit te breiden. Stel je voor dat je thuis bent en dat je internetverbinding niet sterk genoeg is in bepaalde delen van je huis, dan is dit de perfecte oplossing voor jou. De Wifi Repeater vangt het signaal op van je bestaande router en zendt het opnieuw uit, waardoor het bereik van je draadloze connectiviteit wordt vergroot. Het is een eenvoudige en effectieve oplossing om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt genieten van je Wifi, ongeacht waar je je in huis bevindt.

Check Uit

Onze favoriet #1

Tp-Link Wifi Repeater

Tp-Link Wifi Repeater

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De TP-Link Wifi Repeater is een effectieve oplossing voor het elimineren van de ‘dode zones’ in jouw draadloze netwerk. Met een druk op de knop vergroot het de wifi-dekking tot 1,2 Gbps, en biedt het dual-band verbinding op zowel 2,4 GHz (300 Mbps) als 5 GHz (867 Mbps) voor stabielere en snellere verbindingen. De handige signaalsterktemeter helpt jou de beste locatie te vinden voor optimale wifi-uitbreiding. Deze repeater is compatibel met alle gangbare WLAN-routers en toegangspunten. Het pakket bevat de AC1200-Repeater RE305 en een installatiehandleiding (mogelijk niet in het Nederlands).

 • Voordeel 1: De TP-Link Wifi Repeater biedt eenvoudige wifi-uitbreiding met één druk op de knop, waarmee je radiografische gaten tot 1,2 Gbps kunt verwijderen.

  Voordeel 2: Deze repeater werkt zowel op de 2,4 GHz (300 Mbps) als 5GHz (867 Mbps) frequentie, wat zorgt voor stabielere verbindingen.

 • Voordeel 3: De intelligente signaalsterktemeter van de TP-Link Wifi Repeater helpt je bij het bepalen van de optimale plek voor het apparaat. Zo weet je zeker dat je de best mogelijke signaalsterkte krijgt.
 • Voordeel 4: Het apparaat is compatibel met alle gangbare WLAN-routers en -toegangspunten. Dit betekent dat je het met vrijwel elk bestaand netwerk kunt gebruiken.
 • Voordeel 5: De repeater wordt geleverd met een handleiding voor de installatie. Hoewel deze mogelijk niet beschikbaar is in het Nederlands, geeft dit toch aan dat het bedrijf het belangrijk vindt om je te helpen bij het installeren van het apparaat.
 • Nadeel 1: Volgens de productbeschrijving bevatten de instructies mogelijk geen Nederlandse vertaling. Dit kan problematisch zijn als je geen andere taal spreekt of begrijpt, het kan de installatie en configuratie van de TP-Link Wifi Repeater bemoeilijken.
 • Nadeel 2: Hoewel de Wifi-repeater beide frequenties (2,4 GHz en 5 GHz) ondersteunt voor stabielere verbindingen, kan het nog steeds voor interferentie zorgen als er andere apparaten in je huis zijn die op dezelfde frequenties werken.
 • Nadeel 3: Het feit dat de Wifi-repeater tot 1,2 Gbps kan leveren, houdt niet in dat je altijd deze snelheid zult bereiken. De daadwerkelijke snelheid kan afhangen van verschillende factoren, zoals de afstand tot de router, de kwaliteit van je internetabonnement en eventuele storingen van andere apparaten.
 • Nadeel 4: De productbeschrijving geeft aan dat de Wifi-repeater geschikt is voor alle gangbare WLAN-routers en -toegangspunten, maar dat betekent niet dat hij compatibel is met alle routers of providers. Er kunnen beperkingen zijn waardoor hij niet met bepaalde modellen of merken werkt.
 • Nadeel 5: Ondanks de aanwezigheid van een intelligente signaalsterktemeter die helpt bij het bepalen van de optimale werkplek, kan het nog steeds een uitdaging zijn om de ideale locatie voor de repeater te vinden. Muren, meubels en andere obstakels in je huis kunnen het signaal verzwakken of blokkeren, wat de prestaties van de repeater kan beïnvloeden.

Onze favoriet #2

Tp-Link Wifi Repeater

Tp-Link Wifi Repeater

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De TP-Link Wifi Repeater is een krachtige tool die bedoeld is om de dekking van je wifi-netwerk te vergroten. Dankzij de drie interne antennes kan het sterke dual-band-signalen uitzenden, je wifi-afdekking versterken en tot gebieden reiken die voorheen niet bereikt werden. Het biedt super hoge snelheden, tot 750 MB/s op dual-band, inclusief 300 MB/s op 2,4 GHz en 433 MB/s op 5 GHz. Bovendien heeft het een handige signaalindicator die je de signaalsterkte toont, zodat je de beste locatie voor een optimale draadloze dekking kunt vinden. Deze plug & play repeater is makkelijk in gebruik: één druk op de knop en je bent klaar, geen extra configuratie nodig. Tenslotte heeft het een zeer laag stroomverbruik van slechts 6,5 W zonder ethernet-poort.

 • Voordeel 1: Met de drie interne antennes krijg jij sterke dual-band-signalen. Deze wifi repeater versterkt zonder problemen de draadloze dekking in gebieden die voorheen onbereikbaar waren, waardoor je overal in huis een stabiele connectie hebt.
 • Voordeel 2: De TP-Link wifi repeater heeft een super hoge snelheid, met dual-band tot 750MB/s, 300MB/s op 2,4 GHz en 433MB/s op 5GHz. Hiermee kun je snel surfen op het internet, video’s streamen zonder buffering en online games spelen zonder vertraging.
 • Voordeel 3: De repeater is uitgerust met een signaalindicator. Deze handige functie helpt jou de beste locatie voor een optimale draadloze dekking te vinden door de signaalsterkte weer te geven.
 • Voordeel 4: Het apparaat is plug and play – je hoeft het alleen maar aan te sluiten en met een knop in te drukken, zonder nood aan extra configuratie. Zo heb je gemakkelijk en snel alles opgezet om te kunnen genieten van je verbeterde wifi-bereik.
 • Voordeel 5: Ondanks de krachtige prestatie heeft de Wifi Repeater van TP-Link een super laag stroomverbruik van slechts 6,5 W (zonder ethernet-poort). Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je energierekening.
 • Op basis van de gegeven productbeschrijving vind ik de volgende mogelijke nadelen van de Wifi Repeater van TP-Link:
 • Nadeel 1: Hoewel het apparaat dual-band-signalen biedt, wordt er niet gespecificeerd hoe goed deze signalen worden versterkt in ‘moeilijk bereikbare’ gebieden. Dit zou kunnen betekenen dat het signaal nog steeds niet sterk genoeg is in grotere huizen of gebouwen met meerdere verdiepingen.
 • Nadeel 2: De aangegeven super hoge snelheid van 750 MB/s kan misleidend zijn. Het lijkt erop dat deze snelheid de som is van de 300MB/s op de 2,4 GHz-band en 433MB/s op de 5 GHz-band. Dit betekent dat je niet echt een totale snelheid van 750MB/s krijgt.
 • Nadeel 3: De signaalindicator die de signaalsterkte weergeeft om de beste locatie te vinden, kan misschien niet voldoende zijn. Als je geen technische kennis hebt, kan het nog steeds lastig zijn om de beste locatie te vinden zonder extra hulp.
 • Nadeel 4: Hoewel het instellen van de Wifi Repeater eenvoudig lijkt, ‘gewoon met een druk op de knop’, kan dit toch problemen opleveren in complexere netwerkopstellingen. Niet iedereen heeft dezelfde eenvoudige set-up, dus het kan soms toch noodzakelijk zijn om additionele configuraties te maken.
 • Nadeel 5: Ondanks het lage stroomverbruik van 6,5W, ontbreekt er een ethernet-poort. Dit betekent dat je geen bekabelde verbindingen kunt maken met andere apparaten. Voor sommigen kan dit een belangrijk minpunt zijn als ze een directe verbinding prefereren voor bepaalde apparaten.

Onze favoriet #3

Tp-Link Wifi Repeater

Tp-Link Wifi Repeater

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De TP-Link Wifi Repeater is een handig apparaat om je wifi-signaal te versterken, vooral in gebieden waar het normaal gesproken moeilijk te bereiken is. Ondanks zijn kleine formaat, dat makkelijk in een stopcontact past, biedt deze repeater een indrukwekkende draadloze datasnelheid van 300 Mbps, waardoor hij ideaal is voor activiteiten als videostreaming, online gaming en VoIP. Met slechts één druk op de Range Extender-knop kun je de WLAN-dekking uitbreiden. De verpakking bevat de TL-WA854RE, een CD en een snelstartgids (hoewel deze mogelijk niet in het Nederlands is). Het is belangrijk op te merken dat de kleur van de diode kan variëren.

 • Voordeel 1: Intelligent wonen: De VELOGK wifi-repeater kan 20+ draadloze apparaten tegelijkertijd ondersteunen. Dit houdt in dat jij en je familie of vrienden geen problemen zullen hebben met het gelijktijdig verbinden van jullie apparaten zoals iPads, laptops, mobiele telefoons, IP-camera’s en Alexa-apparaten.
 • Voordeel 2: Sterke wifi-snelheid en hoge snelheid: De repeater biedt indrukwekkende wifi-snelheden. Met ondersteuning van 2,4 GHz tot 300 Mbps en 5 GHz tot 867 Mbps, met een totale snelheid van ongeveer 1200 Mbit/s, kun jij genieten van het streamen van HD-video’s, gamen en snel internettoegang.
 • Voordeel 3: Eenvoudig te bedienen en veelzijdige werkmodi: De VELOGK wifi-repeater is gebruiksvriendelijk en kan via een computer of mobiele telefoon worden geconfigureerd. Bovendien kan het fungeren in verschillende werkmodi (repeater/AP/Router/Wired), waardoor het aan jouw diverse interneteisen kan voldoen.
 • Voordeel 4: Krachtig wifi-afdekkingseffect: Last van zwakke wifi-signalen thuis? Deze repeater versterkt effectief je wifi-signaal en breidt het bereik uit tot in elke hoek van je huis. Dit maakt het ideaal voor plaatsen waar het moeilijk is om een signaal te ontvangen, zoals op het balkon, kantoor, binnen in de garage, zolder en andere ruimtes.
 • Voordeel 5: Veiligheidsbescherming: De VELOGK wifi-repeater is ontworpen met zowel gebruiksgemak als veiligheid in het achterhoofd. Hij is voorzien van koellichamen aan beide zijden om oververhittingsschade te voorkomen, terwijl de nieuwste WPS/WPA/WPA2-coderingsprotocollen de internettoegang van de gebruiker veilig houden.
 • Het is niet makkelijk om nadelen op te sommen aangezien de productomschrijving meestal voornamelijk de voordelen benadrukt. Maar hier zijn enkele potentiële nadelen op basis van de verstrekte informatie:
 • Nadeel 1: De VELOGK wifi-repeater ondersteunt een groot aantal apparaten (20+), maar als een groot aantal van deze apparaten tegelijkertijd verbonden zijn en intensief gebruik maken van de internetverbinding, kan dit de prestaties van de repeater verminderen en tot een langzamere verbinding leiden.
 • Nadeel 2: Ondanks dat de repeater een sterke wifi-snelheid biedt, kunnen externe factoren, zoals muren en andere obstructies, de snelheid beïnvloeden, waardoor je mogelijk niet de geadverteerde snelheden haalt.
 • Nadeel 3: De eenvoud van de bediening is afhankelijk van de technische vaardigheden van de gebruiker. Het instellen en configureren van de wifi-repeater kan voor sommige gebruikers ingewikkeld zijn, vooral als ze niet vertrouwd zijn met technologie.
 • Nadeel 4: Hoewel de wifi-repeater is ontworpen om het wifi-signaal te versterken en het bereik uit te breiden, kan het zijn dat hij in grotere huizen of gebouwen met meerdere verdiepingen niet voldoende dekking biedt.
 • Nadeel 5: De wifi-repeater heeft een koellichaam aan beide zijden om schade door hoge temperaturen te voorkomen. Dit suggereert dat het apparaat, vooral bij intensief gebruik, heet kan worden. Ook als het koellichaam niet naar behoren functioneert, kan dit leiden tot oververhitting van het apparaat.

Onze favoriet #4

Velogk Wifi Repeater

Velogk Wifi Repeater

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De VELOGK Wifi Repeater is een slimme oplossing voor al jouw wifi-problemen. Met conformiteit aan IEEE 802.11ac/a/b/g/n-standaarden en ondersteuning voor tot wel 20+ draadloze apparaten, brengt deze repeater de wifi-verbinding tot in de verste hoeken van je huis. Hij biedt je krachtige wifi-snelheid met 2,4 GHz tot 300 Mbps en 5 GHz tot 867 Mbps, hoog aangedreven door een 4 x 3 dBi antenne om zo draadloze interferentie te verminderen. Het is gemakkelijk te bedienen met meerdere werkmodi en heeft een krachtig wifi-afdekkingseffect om dode wifi-zones te elimineren. Met de veiligheidsryo’s die worden geleverd door de nieuwste WPS/WPA/WPA2-coderingsprotocollen en een geïntegreerd koellichaam tegen hoge temperaturen, biedt deze repeater je een veilige en betrouwbare internettoegang.

 • Voordeel 1: Intelligent wonen: De VELOGK wifi-repeater kan 20+ draadloze apparaten tegelijkertijd ondersteunen. Dit houdt in dat jij en je familie of vrienden geen problemen zullen hebben met het gelijktijdig verbinden van jullie apparaten zoals iPads, laptops, mobiele telefoons, IP-camera’s en Alexa-apparaten.
 • Voordeel 2: Sterke wifi-snelheid en hoge snelheid: De repeater biedt indrukwekkende wifi-snelheden. Met ondersteuning van 2,4 GHz tot 300 Mbps en 5 GHz tot 867 Mbps, met een totale snelheid van ongeveer 1200 Mbit/s, kun jij genieten van het streamen van HD-video’s, gamen en snel internettoegang.
 • Voordeel 3: Eenvoudig te bedienen en veelzijdige werkmodi: De VELOGK wifi-repeater is gebruiksvriendelijk en kan via een computer of mobiele telefoon worden geconfigureerd. Bovendien kan het fungeren in verschillende werkmodi (repeater/AP/Router/Wired), waardoor het aan jouw diverse interneteisen kan voldoen.
 • Voordeel 4: Krachtig wifi-afdekkingseffect: Last van zwakke wifi-signalen thuis? Deze repeater versterkt effectief je wifi-signaal en breidt het bereik uit tot in elke hoek van je huis. Dit maakt het ideaal voor plaatsen waar het moeilijk is om een signaal te ontvangen, zoals op het balkon, kantoor, binnen in de garage, zolder en andere ruimtes.
 • Voordeel 5: Veiligheidsbescherming: De VELOGK wifi-repeater is ontworpen met zowel gebruiksgemak als veiligheid in het achterhoofd. Hij is voorzien van koellichamen aan beide zijden om oververhittingsschade te voorkomen, terwijl de nieuwste WPS/WPA/WPA2-coderingsprotocollen de internettoegang van de gebruiker veilig houden.
 • Het is niet makkelijk om nadelen op te sommen aangezien de productomschrijving meestal voornamelijk de voordelen benadrukt. Maar hier zijn enkele potentiële nadelen op basis van de verstrekte informatie:
 • Nadeel 1: De VELOGK wifi-repeater ondersteunt een groot aantal apparaten (20+), maar als een groot aantal van deze apparaten tegelijkertijd verbonden zijn en intensief gebruik maken van de internetverbinding, kan dit de prestaties van de repeater verminderen en tot een langzamere verbinding leiden.
 • Nadeel 2: Ondanks dat de repeater een sterke wifi-snelheid biedt, kunnen externe factoren, zoals muren en andere obstructies, de snelheid beïnvloeden, waardoor je mogelijk niet de geadverteerde snelheden haalt.
 • Nadeel 3: De eenvoud van de bediening is afhankelijk van de technische vaardigheden van de gebruiker. Het instellen en configureren van de wifi-repeater kan voor sommige gebruikers ingewikkeld zijn, vooral als ze niet vertrouwd zijn met technologie.
 • Nadeel 4: Hoewel de wifi-repeater is ontworpen om het wifi-signaal te versterken en het bereik uit te breiden, kan het zijn dat hij in grotere huizen of gebouwen met meerdere verdiepingen niet voldoende dekking biedt.
 • Nadeel 5: De wifi-repeater heeft een koellichaam aan beide zijden om schade door hoge temperaturen te voorkomen. Dit suggereert dat het apparaat, vooral bij intensief gebruik, heet kan worden. Ook als het koellichaam niet naar behoren functioneert, kan dit leiden tot oververhitting van het apparaat.

Onze favoriet #5

Tp-Link Wifi Repeater

Tp-Link Wifi Repeater

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De TP-Link Wifi Repeater is een handig apparaat dat jouw wifi-signaal verlengt naar plaatsen waar je normaal gesproken te maken hebt met zwakke of geen radiosignalen. Door simpelweg op de knop te drukken, breid je je WLAN-netwerk moeiteloos uit. Deze repeater ondersteunt dualband-overdracht tot wel 1750 MBit/s (met 1300 MBit/s op 5 GHz en 450 MBit/s op 2,4 GHz), waardoor de verbinding snel en soepel verloopt. Dankzij de drie flexibele antennes kun je rekenen op een stabiel wifi-signaal met een goed bereik. Het apparaat is compatibel met alle 802.11a/b/g/n/ac-apparaten. Met de gigabit-LAN-poort kun je eenvoudig bekabelde netwerkapparaten zoals Blu-ray-spelers en gameconsoles aansluiten. De TP-Link RE450 Repeater wordt geleverd met een snelstartgids voor een eenvoudige installatie.

 • Voordeel 1: De TP-Link Wifi Repeater verlengt het wifi-signaal in gebieden die eerder niet gedekt waren. Dit betekent dat je eenvoudig je WLAN kunt uitbreiden met één druk op de knop, waardoor je overal in je woning stabiel en snel internet hebt.
 • Voordeel 2: Met de dualband-overdracht tot 1750 MBit/s (1300 MBit/s op 5 GHz, 450 MBit/s op 2,4 GHz) volgens de WLAN-AC-standaard, ben je verzekerd van een snelle datatransmissie. Dit is ideaal voor taken die veel bandbreedte vereisen, zoals streaming en gamen.
 • Voordeel 3: De Repeater is uitgerust met drie flexibele antennes die zorgen voor een stabieler wifi-signaal en een beter bereik. Op deze manier helpt het je om het meeste uit je internetverbinding te halen, zelfs in grote huizen of gebouwen.
 • Voordeel 4: Hij beschikt over een Gigabit-LAN-poort waarmee je bekabelde netwerkapparaten zoals Blu-ray-spelers, spelconsoles, televisies en andere apparaten in een WLAN kunt aansluiten. Dit biedt je een extra niveau van flexibiliteit en gemak bij het opzetten van je huishoudelijke netwerk.
 • Voordeel 5: Ten slotte, de TP-Link RE450 Repeater is compatibel met alle 802.11a/b/g/n/ac-apparaten, wat betekent dat je hem kunt gebruiken met bijna elke wifi-apparaat. Daarnaast bevat het pakket een snelstartgids (hoewel deze mogelijk niet beschikbaar is in het Nederlands), wat het installatieproces vergemakkelijkt.
 • Het geven van nadelen op basis van een productbeschrijving die alleen voordelen belicht kan uitdagend zijn, maar hier volgen enkele mogelijke nadelen op basis van de gegeven informatie:
 • Nadeel 1: De handleiding die bij de TP-Link RE450 Repeater wordt geleverd, is mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands. Dit kan het instellen en begrijpen van de functionaliteiten van het apparaat moeilijker maken als je niet vertrouwd bent met de Engelse taal.
 • Nadeel 2: De prestaties van het apparaat hangen af van de locatie. Een Wifi-repeater kan alleen het signaal versterken in gebieden waar al een bestaand signaal is. In gebieden zonder bestaande Wifi-ontvangst kan de repeater niet worden gebruikt.
 • Nadeel 3: De geavanceerde functionaliteiten van Wifi-AC-standaard, zoals dualband-overdracht en snelheden tot 1750 MBit/s, kunnen niet volledig worden benut als je apparaten deze technologieën niet ondersteunen.
 • Nadeel 4: Er is slechts één Gigabit-LAN-poort beschikbaar. Dit beperkt het aantal bekabelde apparaten dat tegelijkertijd kan worden aangesloten.
 • Nadeel 5: De TP-Link Repeater heeft een bedrijfstemperatuur van 0 tot 30 graden Celsius. Dit betekent dat het apparaat mogelijk niet goed functioneert in zeer warme of koude omgevingen.

Onze favoriet #6

Guvgmy Wifi Repeater

Guvgmy Wifi Repeater

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De GUVGMY Wifi Repeater is een multifunctioneel apparaat dat je wifi-netwerk verbetert en uitbreidt. Met een dubbele 2,4 GHz en 5 GHz bandbreedte en snelheden tot 1200Mbps, versterkt het je wifi-signaal, en breidt het bereik uit met 80-100 vierkante meter, zelfs naar aangrenzende verdiepingen. Perfect voor al je apparaten, want het is compatibel met WIFI 4/5/6 en beschikt over een LAN/WAN-aansluiting. Als je problemen ondervindt, kan je gemakkelijk de netwerkgegevens vergeten en fabrieksinstellingen resetten via de handige herstartfunctie. Het apparaat schakelt ook automatisch uit voor rustperioden om te voorkomen dat het overbelast raakt.-

 • Voordeel 1: De GUVGMY Wifi Repeater is multifunctioneel en flexibel. Deze wifi-versterker is compatibel met WIFI 4/5/6 en heeft een LAN/WAN-aansluiting. Dit maakt het geschikt voor elke router, modem, set-top box of draadloze toegangspunt.
 • Voordeel 2: Hij bevat ook 5 GHz & 2,4 GHz dual band technologie. Deze extender zendt twee signalen uit, één op 2,4 GHz (lage snelheid) en één op 5 GHz (hoge snelheid), en kan wifi-signalen tot 1200 Mps leveren.
 • Voordeel 3: Je kunt genieten van een verbeterd bereik en dekking. De wifi-versterker kan een gebied van 80-100 vierkante meter dekken, waardoor je een krachtig signaal krijgt, zelfs op aangrenzende verdiepingen.
 • Voordeel 4: De wifi repeater heeft een geavanceerde herstartfunctie. Als je het wachtwoord opnieuw moet instellen, kan je gemakkelijk vorige netwerkgegevens vergeten en de fabrieksinstellingen opnieuw instellen door simpelweg 8 seconden op een knop te drukken.
 • Voordeel 5: Het heeft een probleemoplossend vermogen. Bij onderbrekingen in de signaalverbinding of als het wachtwoord onjuist is, biedt het apparaat gedetailleerde instructies over hoe je een reset kunt uitvoeren of andere correctieve acties kunt ondernemen. Bovendien, als het apparaat plotseling stopt met werken, kan het na 3-5 minuten opnieuw worden ingeschakeld en automatisch opnieuw verbinding maken met wifi dankzij de geheugenfunctie van de repeater.
 • Nadeel 1: Resetten kan omslachtig zijn. Volgens de productbeschrijving moet je, om het wachtwoord opnieuw in te stellen, eerst de vorige netwerkgegevens vergeten en de fabrieksinstellingen opnieuw instellen. Dit kan een omslachtig proces zijn dat wat technische kennis vereist.
 • Nadeel 2: De signaalverbindingsproblemen. Er zijn verschillende redenen die kunnen leiden tot het uitvallen van de signaalverbinding, zoals een onjuiste wachtwoordinvoer of een te grote afstand tot de router. Dit kan hinderlijk zijn, aangezien je mogelijk herhaaldelijk aanpassingen moet doen om een stabiele verbinding te behouden.
 • Nadeel 3: Installatiebeperkingen. De installatieplaats van de extender moet binnen het draadloze bereik van de router liggen, wat betekent dat je beperkt bent in waar je het apparaat kunt plaatsen.
 • Nadeel 4: Het apparaat kan problemen hebben met geïntegreerde wachtwoorden. Volgens de productbeschrijving kan het zijn dat de Repeater XXX al een wachtwoordsituatie heeft, wat impliceert dat het problemen kan hebben bij het verbinden met sommige apparaten.
 • Nadeel 5: De extender kan plotseling stoppen met werken. In de productbeschrijving staat dat de extender plotseling kan stoppen met werken en het controlelampje niet brandt, wat kan wijzen op problemen met de betrouwbaarheid van het apparaat.

Onze favoriet #7

Tp-Link Wifi Repeater

Tp-Link Wifi Repeater

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Wifi Repeater van TP-Link is een handig apparaat dat jouw wifi-bereik uitbreidt met een druk op de knop, ideaal om dode wifi-zones in jouw huis of kantoor eenvoudig te elimineren. Deze repeater maakt daarnaast gebruik van dual-band Wifi (300 Mbps op 2,4 GHz en 867 Mbps op 5 GHz), wat zorgt voor een stabielere en snellere internetverbinding. Met de handige signaalsterkte-indicator vind je eenvoudig de beste plek voor jouw repeater. De installatie is een fluitje van een cent dankzij de WPS-knop en je kunt het apparaat eenvoudig bedienen via de Tether-app of de webinterface. Bovendien heeft het apparaat een ingebouwde AP-modus om jouw bekabelde netwerk uit te breiden.

 • Voordeel 1: Met de WiFi-extensie van de TP-Link repeater kun je met één druk op de knop dode plekken in je huis of kantoor elimineren. Nooit meer zorgen maken over gebieden met zwakke of geen WiFi-dekking.
 • Voordeel 2: De TP-Link repeater biedt dual-band WiFi. Dit betekent dat je een snellere en stabielere verbinding krijgt met snelheden tot 300 Mbps op 2,4 GHz en 867 Mbps op 5 GHz. Dit helpt bij het ondersteunen van meerdere apparaten en toepassingen zonder vertraging of bufferen.
 • Voordeel 3: Door de praktische signaalsterkte-indicator van de TP-Link repeater, wordt installatie een fluitje van een cent. Deze functie helpt je de repeater op de optimale plaats in je huis of kantoor te plaatsen voor het beste signaal.
 • Voordeel 4: Het installeren van de TP-Link repeater is eenvoudig met de WPS-knop. Je kunt ook gemakkelijk de instellingen beheren via de Tether-app of webinterface. Dit betekent meer gebruiksgemak en minder gedoe om WiFi in je hele ruimte te krijgen.
 • Voordeel 5: De TP-Link repeater heeft een ingebouwde AP-modus die het mogelijk maakt om je bekabelde netwerk uit te breiden. Hierdoor kun je met gemak meerdere apparaten aansluiten en gebruiken, en tegelijkertijd genieten van een sterke en stabiele verbinding.
 • nadeel 1: Hoewel de TP-Link WiFi Repeater belooft ‘dode plekken’ te elimineren, kan de daadwerkelijke reikwijdte en effectiviteit hiervan variëren afhankelijk van de locatie, constructiematerialen van het gebouw en andere WiFi-apparaten die in je huis aanwezig zijn.
 • nadeel 2: De dual-band WiFi wordt geadverteerd als sneller en stabieler, maar dit kan je ervaring bemoeilijken als je apparaten hebt die alleen het 2.4 GHz netwerk ondersteunen. Het kan moeilijk zijn om alle apparaten consistent te verbinden en te onderhouden op de snellere 5 GHz-band.
 • nadeel 3: De signaalsterkte-indicator is ontworpen om je te helpen bij een optimale plaatsing, maar dit betekent niet dat je altijd de ideale positie voor je Repeater kunt vinden. Structurele beperkingen, zoals muren en plafonds, kunnen de effectiviteit van het signaal verminderen.
 • nadeel 4: Ondanks dat de TP-Link WiFi Repeater een ingebouwde WPS-knop heeft voor eenvoudige installatie, kan het aansluiten van het apparaat en het instellen van de Tether-app of webinterface in eerste instantie ingewikkeld zijn voor gebruikers die niet technisch onderlegd zijn.
 • nadeel 5: Hoewel de Repeater een ingebouwde AP-modus heeft om het bekabelde netwerk uit te breiden, kan dit beperkt zijn als je geen bekabeld netwerk hebt of geen mogelijkheid hebt om extra kabels in je ruimte te leggen. Dit betekent dat je mogelijk niet optimaal gebruik kunt maken van deze functie van de TP-Link WiFi Repeater.

Onze favoriet #8

Avm Wifi Repeater

Avm Wifi Repeater

Waarom we het gekozen hebben

De AVM Wifi Repeater is een krachtige, innovatieve tool om je Wi-Fi bereik uit te breiden, perfect voor een druk thuisnetwerk met veel Wi-Fi apparaten. Dankzij de Wi-Fi 6-technologie en een ondersteuning van 160MHz kanalen, kan deze repeater een indrukwekkende snelheid tot wel 3000 Mbit/s leveren. Het beschikt over twee radio-eenheden die zorgen voor een snelle overdracht op de 5GHz-band en een geweldig bereik op de 2,4 GHz-band. Deze Repeater is ideaal voor hoge eisen, zoals het gelijktijdig streamen van meerdere 4K video’s. Het maakt gebruik van Multiroom Mesh Wi-Fi, wat betekent dat het meerdere Wi-Fi-toegangspunten combineert tot één geoptimaliseerd netwerk. Daarnaast biedt het automatische bandkeuze, de overname van bestaande Wi-Fi-versleuteling van je FRITZ!Box, een supersnelle gigabit-LAN-aansluiting en ondersteuning voor de nieuwste WPA3-beveiligingsstandaard. Kortom, de AVM Wifi Repeater is een slimme, veilige en krachtige oplossing om je Wi-Fi-bereik uit te breiden en je connectiviteit te optimaliseren.

 • Voordeel 1: De AVM Wifi Repeater zorgt voor een aanzienlijk groter Wi-Fi-bereik. Dit betekent dat je alle verbonden apparaten, zoals laptops, smartphones, en smart home apparaten, overal in je huis probleemloos kunt gebruiken.
 • Voordeel 2: Dankzij de innovatieve Wi-Fi 6-technologie is de repeater in staat om een veeleisend thuisnetwerk met een groot aantal Wi-Fi-apparaten te ondersteunen. Je zult dus geen problemen ondervinden, zelfs niet als je veel apparaten tegelijkertijd op je netwerk hebt aangesloten.
 • Voordeel 3: De AVM Wifi Repeater biedt ondersteuning voor 160 MHz kanalen en kan een razendsnel Multiroom Mesh Wi-Fi-netwerk aanbieden met snelheden tot wel 3.000 Mbit/s (Wi-Fi AX). Dit betekent dat je van zeer hoge overdrachtssnelheden kunt genieten.
 • Voordeel 4: Deze repeater voldoet aan de hoogste eisen, zoals het tegelijkertijd streamen van 4K-video’s op verschillende apparaten. Als je dus een hoge internetverbinding hebt en meerdere Wi-Fi-apparaten tegelijkertijd gebruikt, is deze repeater een perfecte keuze.
 • Voordeel 5: De repeater biedt een intelligente automatische bandkeuze (cross band repeating), wat betekent dat hij automatisch de meest efficiënte band kiest om data te verzenden. Dit helpt om de algehele prestaties en betrouwbaarheid van je Wi-Fi-netwerk te verbeteren.
 • nadeel 1: Hoewel de AVM Wifi Repeater zorgt voor een groter Wi-Fi-bereik, kan dit ten koste gaan van de snelheid van je verbinding op bepaalden plekken in het huis als het signaal door meerdere muren of vloeren moet.
 • nadeel 2: De repeater is ontworpen voor complexe netwerkbehoeften, en daarmee is het misschien overkill als je een eenvoudig thuisnetwerk hebt. Het zou kunnen leiden tot onnodige complexiteit in de installatie en configuratie.
 • nadeel 3: Hoewel de 160 MHz kanalen en de ondersteuning van Wi-Fi 6 zeer indrukwekkend zijn, kunnen deze functies overbodig zijn als je apparaten oud zijn en deze technologieën niet ondersteunen.
 • nadeel 4: Ondanks dat de repeater automatische bandkeuze biedt, kunnen apparaten die niet intelligent genoeg zijn om tussen de banden te schakelen, problemen ondervinden met de verbinding als ze op de verkeerde band zitten.
 • nadeel 5: Hoewel de AVM Wifi Repeater een LAN-bridge kan opzetten, kan dit onnodige bekabeling in het huis veroorzaken als je besluit om deze functie te gebruiken, wat de esthetiek kan beïnvloeden en potentieel een struikelgevaar kan vormen.

Onze favoriet #9

Retoo Wifi Repeater

Retoo Wifi Repeater

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De Retoo Wifi Repeater is een efficiënte oplossing om wifi- en LTE-signalen in je huis of kantoor te versterken. Snelheden tot 300 MB/s, een vermogen om door dikke muren en ramen te penetreren en dode zones te elimineren, zorgen voor een betrouwbare internetverbinding. De repeater ondersteunt ook storingsvrij signaalverwerking, waardoor je kunt genieten van een verhoogde netwerkdekking en sterkere signalen, zelfs in ruimtes ver verwijderd van je router. Dankzij de WPS-functie en verscheidene encryptiemethoden, kan je snel en veilig verbinding maken, geschikt voor maximaal 10 personen. Het apparaat beschikt ook over 2 bedrijfsmodi (AP en repeater) en is gemaakt van duurzame ABS-kunststof. Het installatieproces is eenvoudig, aangegeven door de bijgevoegde handleiding. Kortom, Retoo Wifi Repeater biedt een allesomvattende oplossing om je internetervaring te verbeteren.

 • Voordeel 1: Verhoogde netwerkdekking – De Retoo Wifi Repeater versterkt wifi- en LTE-signalen en reikt zelfs door dikke gebouwmuren en ramen heen. Dit betekent dat jij overal in je huis of kantoor een stabiele internetverbinding hebt zonder je zorgen te maken over dode zones.
 • Voordeel 2: Verbeterde signaalkwaliteit – Door de versterker aan je router te koppelen, verhoogt je aanzienlijk de netwerkdekking van je apparaat en de LTE- of wifi-signaalsterkte in ruimtes verder van je router. Dit zorgt voor een continue, storingsvrije ontvangst en verwerking van gegevens.
 • Voordeel 3: Makkelijke connectiviteit – Met behulp van de WPS-functie kun je snel verbinding maken met de repeater. Als dit om welke reden dan ook niet werkt, biedt het apparaat de mogelijkheid voor een handmatige verbinding via de browser.
 • Voordeel 4: Veelzijdige bedrijfsmodi – De Retoo Wifi Repeater kent twee bedrijfsmodi: AP-modus en Repeater-modus. Hierdoor kun je een bedrade verbinding maken met je router via een LAN-kabel, of draadloos verbinden met je router – afhankelijk van wat voor jou het beste uitkomt.
 • Voordeel 5: Robuuste constructie – Gemaakt van stevige ABS-kunststof die niet vervormt, zorgt de repeater voor duurzaamheid en lange levensduur – een investering waar je lang van zult genieten.
 • Nadeel 1: Hoewel de Retoo wifi-repeater verbinding maakt met diverse apparaten die wifi-netwerken ondersteunen, kan hij maar door maximaal 10 personen tegelijkertijd worden gebruikt. Dit kan een beperking zijn in situaties waar meer mensen gelijktijdig gebruik willen maken van het internet.
 • Nadeel 2: De wifi-repeater werkt met een snelheid tot 300 MB/s. Dit is misschien voldoende voor basistoepassingen, maar voor toepassingen die een hoge bandbreedte vereisen, zoals HD-streaming of online gaming, kan deze snelheid mogelijk ontoereikend zijn.
 • Nadeel 3: Hoewel het apparaat twee bedrijfsmodi heeft (AP- en repeater-modus), kan het schakelen tussen de modi verwarrend zijn voor sommige gebruikers. Dit kan vooral problemen voor minder technisch onderlegde gebruikers opleveren.
 • Nadeel 4: De wifi-repeater moet na aansluiting op de stroomvoorziening worden ingesteld. Dit vereist dat je de gebruikershandleiding zorgvuldig doorneemt, zelf het IP-adres in moet voeren en de gewenste actie moet selecteren. Hoewel dit proces duidelijk wordt uitgelegd in de gebruiksaanwijzing, kan het voor sommige gebruikers wellicht ingewikkeld zijn.
 • Nadeel 5: De Retoo wifi-repeater is gemaakt van ABS-kunststof. Hoewel het materiaal robuust is en niet vervormt, betekent dit niet noodzakelijk dat het hetzelfde niveau van duurzaamheid heeft als andere materialen zoals metaal. In omgevingen met mogelijk fysieke impact kan dit een nadeel zijn.

Onze favoriet #10

Tp-Link Wifi Repeater

Tp-Link Wifi Repeater

Amazon Prime

Waarom we het gekozen hebben

De TP-Link Wifi Repeater is een compact en krachtig apparaat dat je eenvoudig in het stopcontact steekt om je wifi-dekking te verbeteren. Dankzij de externe antennes versterkt deze het wifi-signaal aanzienlijk. Het apparaat is erg makkelijk in gebruik: je vergroot je wifi-bereik simpelweg door op de range extension-knop te drukken. Daarnaast beschikt de repeater over een LAN-poort om bekabelde netwerkapparaten zoals je Blu-ray-speler, spelconsole of tv aan te sluiten en die in een draadloos netwerk om te zetten. Met een bewaartemperatuur tussen -40 en 70 graden Celsius en een bedrijfstemperatuur van 0 tot 40 graden Celsius is deze repeater uiterst duurzaam. Het pakket bevat naast de TP-Link TL-WA860RE ook een snelstartgids.

 • Voordeel 1: Verbeterde dekking dankzij externe antennes. Met de TP-Link Wifi Repeater heb je geen last meer van plekken in huis waar je wifi-signaal zwak is. Door de externe antennes wordt de dekking van je wifi aanzienlijk verbeterd.
 • Voordeel 2: Eenvoudige installatie. Deze Wifi Repeater is superklein en heel gemakkelijk te installeren. Je bevestigt hem simpelweg aan het stopcontact en met een druk op de range extension-knop breid je je wifi-bereik uit.
 • Voordeel 3: Veelzijdige connectiviteit. De TP-Link Wifi Repeater is voorzien van een LAN-poort waarmee je bekabelde netwerkapparaten zoals Blu-ray-spelers, spelconsoles of tv’s kunt aansluiten en deze in een WLAN kunt integreren.
 • Voordeel 4: Duurzaam en betrouwbaar. Deze Wifi Repeater kan werken in een temperatuurbereik van 0 tot 40 graden Celsius en kan worden opgeslagen bij temperaturen van -40 tot 70 graden Celsius. Dit toont aan dat het apparaat is gemaakt om zware omstandigheden te weerstaan zonder prestatieverlies.
 • Voordeel 5: Inclusief snelstartgids. Hoewel de gids mogelijk niet in het Nederlands beschikbaar is, helpt de bijgeleverde snelstartgids je om het apparaat snel en efficiënt in te stellen, zodat je zo snel mogelijk kunt genieten van een verbeterd wifi-bereik.
 • nadeel 1: Hoewel de TP-Link wifi-repeater een superklein gebruik claimt, betekent dit dat hij direct aan het stopcontact moet worden bevestigd. Dit kan beperkend zijn als je stopcontacten op onpraktische plaatsen in jouw huis hebt of als je al een tekort aan stopcontacten ervaart.
 • nadeel 2: Het product heeft externe antennes voor betere dekking, wat betekent dat het een beetje omvangrijk kan zijn. Dit kan een probleem zijn als je beperkte ruimte hebt of als je wilt dat je wifi-repeater discreet is.
 • nadeel 3: De bedrijfstemperatuur van de wifi-repeater ligt tussen de 0 °C en 40 °C. Dit kan een beperking zijn als je in een omgeving leeft met extreme temperaturen, omdat de repeater niet zal functioneren buiten die temperaturen.
 • nadeel 4: Hoewel de LAN-poort een handige functie kan zijn voor sommigen, kan het een overbodige functie zijn voor anderen die alleen draadloze verbindingen gebruiken. Je betaalt mogelijk voor een functie die je niet nodig hebt.
 • nadeel 5: De snelstartgids van het product is mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands. Dit kan een probleem zijn als je geen andere talen spreekt of begrijpt. Je moet dan op zoek naar een vertaalde gids of hulp van klantenservice zoeken.

Na uitgebreid onderzoek en het testen van de 10 beste wifi-repeaters op de markt, kunnen we concluderen dat een wifi-repeater een onmisbaar apparaat is voor een stabiel en breed gedekt wifi-netwerk in huis. Afhankelijk van de specifieke behoeften van jouw thuissituatie, kan de juiste wifi-repeater je helpen de internetverbinding te versterken en ‘dode zones’ te elimineren. Kies het apparaat dat het beste bij jouw behoeften past. Vergeet niet dat de effectiviteit van de wifi-repeater ook beïnvloed kan worden door factoren zoals het ontwerp van jouw huis en de plaatsing van het apparaat. In de moderne digitale wereld is een betrouwbare internetverbinding essentieel, dus investeer in een goede wifi-repeater om te profiteren van een probleemloze internetervaring.

Inhoudsopgave